Verhalenlezen.nl - Voor al uw verhalen en sprookjes. Ook hebben we liefdes verhalen en erotische verhalen.

Voor altijd.

U leest om dit moment het verhaal Voor altijd gepost door t.mare. Dit verhaal is gepost in de categorie spannende verhalen. Wilt u een zelf geschreven, of een mooi verhaaltje posten? Klik daarvoor hier.

Wilt u terug naar spannende verhalen?
Categorie: spannende verhalen
Gepost door: t.mare
Gepost op: 2010-5-29

Verhaal:

Voor altijd
‘Help! Help!’ Mijn stem klonk zacht en schor, niemand zou me kunnen horen. James pakte mijn hand en trok me tegen zich aan. ‘Ze zullen ons vinden… Ze moeten,’ fluisterde hij in mijn oor.
De hele kamer was nu gevuld met rook, ademhalen ging steeds moeilijker. Ik kon amper door de dikke rook heen kijken. Mijn, ooit zo veilige, kamer, was nu één grijze waas.
James drukte zijn wang tegen de grond en bleef zo liggen. Hij trok me met zich mee. ‘Laag blijven… hier… is… meer… zuurstof.’ Zei hij met moeite. Ik deed wat hij zei. Ik voelde hoe het steeds warmer werd. Het vuur moest nu ook mijn kamer zijn binnen gedrongen. Ik was te duizelig om te kunnen zien of ik gelijk had.
‘James, ik… ben bang,’ zei ik. Hij legde zijn linkerhand onder mijn kin en tilde die op. ‘Liefje, ik ben bij je. Ik zal voor altijd bij je zijn.’ Ik merkte dat hij bijna geen adem meer kon halen. Hij drukte zich omhoog en zocht met zijn lippen mijn mond. Met zijn laatste kracht kuste hij me, daarna viel hij op de grond, vlak naast me. Hij bewoog niet meer.
Ik lag nog steeds met mijn hoofd op de vloer gedrukt, met mijn hand in James’ hand , snakkend naar adem. Ik wist niet hoe lang ik hier al lag, en al helemaal niet hoelang ik dit nog zou kunnen vol houden. Ik raakte in paniek. Ik ging sneller ademhalen. Ik wist dat ik dit niet moest doen, dat ik dan het laatste beetje zuurstof verbruikte, maar ik kon niet rustig worden. Wat had ik te verliezen. Wat was er erg aan om dood te gaan? Alles wat ik nodig had, lag nu hier naast me. Ik kon geen enkel teken van leven bij hem ontdekken, dus waarom zou ik dan nog willen leven. Ik hoestte. Mijn ademhaling was nog steeds veel te snel, en het werd steeds moeilijker om adem te blijven halen.
‘Help,’ piepte ik en toen werd alles zwart voor mijn ogen.

Ik opende mij ogen en moest knipperen tegen het felle licht. Ik wist niet waar ik was. Al snel waren mijn ogen gewend aan het licht en zag ik de kamer waar ik in lag. Het was een grote witte kamer, met nog één ander bed en veel ziekenhuisapparatuur.
‘Ik ben in het ziekenhuis,’ fluisterde ik tegen mezelf. Ik schrok van mijn stem. Hij klonk niet als mijn stem, maar als een stem van een totaal ander persoon.
‘Ja, liefje, je bent in het ziekenhuis…’ Ik keek opzij. Er zat iemand naast mijn bed. Ik herkende haar gelijk.
‘Mama!’ Ze glimlachte naar me, zoals alleen moeders dat kunnen doen. Het gaf me een veilig gevoel, alsof alles goed zou komen.
‘Mama, waarom ben ik hier?’ Ze pakte mijn hand. ‘O, liefje, ik was zo ongerust. Papa en ik waren naar de verjaardag van je tante, weet je nog…’ Ik dacht diep na, maar herinnerde het me niet. ‘En toen we thuis kwamen, stonden er politie, brandweer en een ambulance. Het huis was in de fik gevlogen en jij en James waren nog binnen! O, ik was zo ongerust.’ Er liep een traan over haar wang.
Langzaam herinnerde ik me wat er was gebeurt.
‘Mam, is James… is James dood?’ Mijn moeder keek op. Ze glimlachte. ‘Nee, liefje, hij is niet dood.’
‘Maar, maar, hij reageerde niet meer!’ riep ik verward.
‘Hij was zijn bewust zijn door de rook verloren, de brandweer was net op tijd, anders hadden jullie het niet…’
‘Waar is hij nu?’ vroeg ik. Mijn moeder wees naar de hoek van het kamertje, rechts van mijn ziekenhuis bed. Daar zat een jongen, met twee krukken naast zich en zijn linkervoet in het verband, ook zijn linkerarm was verbonden. Hij keek me aan met zijn helderblauwe ogen.
‘James! Je leeft nog!’ riep ik uit.
‘Natuurlijk, ik had je toch gezegd dat ik voor altijd bij je zou blijven…’
Hij stond op en liep onhandig met zijn krukken naar me toe. ‘Voor altijd,’ zei hij en hij kuste me.


Aantal keer bekeken: 4994
Waardering: 8.80 op 10
Geef een cijfer:

Alle rechten voorbehouden 2005-2020 - www.verhalenlezen.nl


Verhalen

Wilt u een verhaaltje lezen uit één van de onderstaande categorieën? Klik dan gewoon op een categorie en u komt op de pagina met de verhalen van deze bepaalde categorie.

Verhalen posten

Hebt u zelf een verhaaltje geschreven? Of een onvergetelijke blunder tegengekomen, of iets anders. En je wilt er anderen mee amuseren, lezen? Met verhalenlezen.nl kan dat geen probleem zijn. Klik hier om een verhaal te posten!


Statistieken

Totaal verhalen: 5185
Totaal categorieën: 10
Totaal 5 bezoekers online