Verhalenlezen.nl - Voor al uw verhalen en sprookjes. Ook hebben we liefdes verhalen en erotische verhalen.

alleen..

U leest om dit moment het verhaal alleen. gepost door Ane. Dit verhaal is gepost in de categorie griezel verhalen. Wilt u een zelf geschreven, of een mooi verhaaltje posten? Klik daarvoor hier.

Wilt u terug naar griezel verhalen?
Categorie: griezel verhalen
Gepost door: Ane
Gepost op: 2010-3-27

Verhaal:

alleen.
Vrijdag eindelijk weekend. geen school voor twee hele dagen! een droom die uitkomt. en dit weekend was nog geweldiger dan alle andere, want dit weekend gingen mijn ouders op vakantie! zonder mij. dus ik was lekker alleen thuis. doen wat ik wil, wanneer ik wil en zonder dat iemand er iets van zegt, dat is pas leven!

'we gaan Vanilla!', riep mijn moeder de trap op.
'oke!', ik rende naar beneden, mam en pap stonden al met hun koffers klaar.
'tot maandag', zei pap en hij liep naar de auto,
'oke, ik heb brood uitgelegt voor je, er ligt eten in de koelkast dat je zo kan opwarmen, maak de lichten uit als je naar bed gaat, en als er iets is bel ons dan. het nummer staat op de koelkast'
'oke mam', dit was al de vierde keer dat ze dit vertelde.
'nou, braaf zijn, niet te laat naar bed gaan, en geen jongens!'
'oke! doei. veel plezier!'
ze draaide zich om en liep naar de auto ik zwaaide naar de verdwijnende auto. mijn moeder zwaaide terug.
ik sloot de deur toen de auto om de hoek verdween. ik plofte op de bank neer en zette de tv aan. ik bleef een tijdje zappen, maar ik had honger dus haalde ik even wat te snoepen. ik ging weer naar de bank. wat raar, was ik net niet wat anders aan het kijken? ik wist zeker dat ik dit niet had op gezet. ik pakte de afstandbediening en ging terug naar het andere kanaal. ik ging nog even wat te drinken halen, toen ik weer terug kwam stond was er weer die andere zender op. ik pakte gauw de afstandbediening en ging terg naar de andere zender. oke dit werd echt even raar. een tijdje lang gebeurde er niets. maar plots sprong de zender om. ik keek ineens naar een film, een griezel film. of was het een trailer? ik kon de afstandbediening niet vinden dus moest ik erna kijken. het was donker in het bos, in de verte zag je fakkels, boze schreeuwen, iemand verstopte zich achter een boom. een harde gil. een tekst kwam in beeld: ben jij de volgende? nu werd het iets te erg, ik liep, nou ja rende past beter, naar de tv en drukte op de uit knop. ik liep naar de computer. misschien waren er leuke mensen online. ik ging zitten en drukte op de aan knop van de computer, maar in plaats van de computer sprong de tv aan. ik gilde, weer stond er op het beeld: Ben jij de volgende? ik rende erheen en drukte nog eens goed op de uit knop. het was al wat donker buiten aan het worden dus zette ik alle lampen aan. ik probeerde nog een keer de computer aan te zetten, yes nu lukte het wel.

om half twaalf zette ik de computer uit. tijd om naar bed te gaan. alle angst was weg. ik deed de lampen uit en ging naar boven. ik kroop lekker in mijn bed. als ik meer had opgelet had ik kunnen weten dat er iets mis was, ik weet dat meestal snel. ik had moeten zien dat er iets verkeerd was, ik had het moeten weten. dat had mij veel pijn en verdriet gespaard.
midden in de nacht schoot ik wakker. twee glow in the dark ogen leken mij aan te kijken. ik knipte mijn bedlampje aan. niets te zien. mijn hart hamerde in mijn borstkas. er klopte iets niet. maar ik was te moe om het door te hebben. met een grote zucht viel ik terug in mijn kussen en knipte ik de lamp uit. ik kroop onder het dekbed en sloot mijn ogen.

zonlicht maakte me wakker. ik knipperde tegen het felle licht. mijn humeur was helemaal goed, het was lekker weer! dat was al een lange tijd geleden. ik sprong uit bed. er vloog iets langs mijn benen. ik keek naar mijn voeten en dacht even iets onder mijn te zien schieten. maar ik haalde mijn schouders op en liep naar beneden. ik maakte een ontbijt voor me en at het rustig op. op de koelkast hing het nummer van mam's mobiel, maar er hing nog iets. ik zette mijn bord in de afwas machine en liep naar de tweede post it.
Ben jij de volgende, Vanilla Sky? stond erop. mijn ogen werden groot en ik gilde. ik liep achteruit, weg van de koelkast, maar ik struikelde en viel. voor ik de grond raakte hadden twee sterke handen me opgevangen.
'nou, nou', zei een zware stem met een accent, iers? 'voorzichtig dame'
ik draaide me met een ruk om en keek recht in een perfect gezicht. twee hel blauwe ogen keken mij aan. zijn huis was glad, helder en mooi. zijn ogen licht en donker. zijn zwarte haar stond in contrast met zijn bleke huid.
'wie,, wie bent u?',vroeg ik met trillende stem.
'geen tijd', hij schudde zijn hoofd. hij pakte mijn arm en keek diep in mijn ogen. 'je moet mee'
'waarheen? waarom? wie ben jij?'
'ik kom jou redden'
'waarvan?'
hij pakte het kaartje van de koelkast, 'weetje wie dit geschreven heeft?'
'nee'
'skylar',
'wie?'
'je studeert geschiedenis toch?'
'ja'
'jack the ripper ooit van gehoord?'
'ja'
'skylar is Jack the ripper'
'wat?'
de lichten begonnen te flikkeren en het werd ineens donker buiten.
'luister, je bent in groot gevaar, je ouders wisten dat dit zou gebeuren, ze hebben mij gevraagd je te beschermen en dat ga ik doen', ik keek in zijn ogen, ze waren gevuld met ongerustheid en waarheid. 'je moet me vertrouwen!'
'ik.. ik', een hoog geluid kwam, alsof iemand met een nagel door glas heen ging.
'snel, we moeten gaan', de man pakte mijn arm en leidde me uit de keuken de woonkamer in.
'kijk een wie we daar hebben', zei een man, hij stond tegenover ons. hij had net zo'n perfect gezicht als mijn 'beschermer' en zwart haar, alleen zijn ogen waren niet blauw maar zwart, pikzwart.
'skylar', zei mijn beschermer op een gespannen toon.
'hallo, Padraig'
'je bent te laat', zei padraig.
'nee, ben je er nou nog niet achter? alles wat ik wil, krijg ik'
'niet haar'
'hou me maar tegen'
'met alle plezier'
'Padraig, ik geef je nog een kans, zet dat koppige gedrag aan de kant en geef mij het meisje, dan laat ik je leven'
'over my dead body', snauwde padraig. hij ging voor mij staan.
'padraig mijn broer, het moet anders kunnen'
'waarom haar?'
'omdat zij op mijn lijstje staat'
'nee, het gaat ergens anders over'
'oh ja, ik ben jaloers, ik wil niet dat padraig het mooie meisje krijgt!' hij keek sceptisch naar padraig.
'wat is hier aan de gang!', schreeuwde ik kwaad.
'ik leg het allemaal nog uit', zei padraig

to be continued....

Aantal keer bekeken: 3647
Waardering: 7.96 op 10
Geef een cijfer:

Alle rechten voorbehouden 2005-2020 - www.verhalenlezen.nl


Verhalen

Wilt u een verhaaltje lezen uit één van de onderstaande categorieën? Klik dan gewoon op een categorie en u komt op de pagina met de verhalen van deze bepaalde categorie.

Verhalen posten

Hebt u zelf een verhaaltje geschreven? Of een onvergetelijke blunder tegengekomen, of iets anders. En je wilt er anderen mee amuseren, lezen? Met verhalenlezen.nl kan dat geen probleem zijn. Klik hier om een verhaal te posten!


Statistieken

Totaal verhalen: 5185
Totaal categorieën: 10
Totaal 43 bezoekers online