Verhalenlezen.nl - Voor al uw verhalen en sprookjes. Ook hebben we liefdes verhalen en erotische verhalen.

de geheimzinnige avond.

U leest om dit moment het verhaal de geheimzinnige avond gepost door eef. Dit verhaal is gepost in de categorie griezel verhalen. Wilt u een zelf geschreven, of een mooi verhaaltje posten? Klik daarvoor hier.

Wilt u terug naar griezel verhalen?
Categorie: griezel verhalen
Gepost door: eef
Gepost op: 2009-11-29

Verhaal:

de geheimzinnige avond
De geheimzinnige avond
Rob zit rustig op de bank televisie te kijken. Hij is alleen thuis want zijn papa en mama zijn naar het feest toe. Maar opeens hoort hij geritsel. Rob pakte een bezem en ging er mee naar de keuken. Hij zag een man met een zwarte bivak muts op zijn hoofd. Hij zag dat hij er wat uit de la haalden maar wat vroeg rob zich af. Stop riep hij heel hard. De dief rende weg en rob rende achter hem aan. Rob rende naast de school en hij was de boef kwijt. Hij besloot terug te gaan en te gaan slapen. Toen hij wakker werd van de weker. Hij ging zich aankleden. Toen hij net klaar was met eten riep mama eten lieverd ja mam. Net toen hij klaar was met eten werd er aan de deur geklopt. Het was zijn vriend Jens. Samen liepen ze naar school. Ondertussen vertelden Rob over de dief. Beloof je dat je niks doorvertelt. Ik zweer het op mijn dood. Na school ging Jens met Rob mee naar huis. Jens vroeg mag ik even in de keuken kijken meschien zie ik wel een spoor. Ja, zegt Rob maar maak er geen rommel van anders merkt mam het. Samen lopen ze voorzichtig naar de keuken toe. Jens keek voorzichtig om de hoek hij zag een dief. Dat is de zelfde als gisteren fluisterde Rob. Zullen we hem grijpen. Ja doen we ik pak zijn handen jij zijn voeten. Ze renden op de dief af ze hadden hem te pakken maar de dief was te sterk en rende weer weg. Rob zij het heeft geen zin om hem achter na te rennen. Waarom niet? Hij is veel te snel gisteren heb ik het ook geprobeerd alleen dat lukte niet. Het was 5 uur tot morgen zij Jens.

De nieuwe inbraak
Rob lag net in bed en hij hoorde een politie auto met loeiende sirenen. Hij rende naar het raam. De politie auto stopte bij Jens zijn huis. Rob renden naar buiten in zijn pyjama. Rob vroeg aan Jens wat is er. Er is ingebroken ze hebben de radio en de tv meegenomen. O wat erg riep hij! Meschien is het wel de zelfde dief fluisterde hij. Een politie agent kwam naar Jens en Rob toe. De dief is er vandoor we kunnen er niets aan doen. Als de politie agent net weg is fluister Jens het is wel een erg slimme dief. De politie nam afscheid en vertrok weer. De politie was net weg toen de mama van Rob riep naar binnen jij met je pyjama aan. Er is in gebroken bij ons ze hebben de televisie en de radio meegenomen. Weet je wat kom maar gezellig bij ons thee en koffie. Jens mag wel tv kijken met Rob als ze willen. De moeder van Jens zegt dat wil ik wel. Als ze samen naar binnen lopen geen Jens en Rob meteen achter de televisie zitten. Jens zegt zullen wij gaan uit zoek wie de dief is en waar hij woont. Rob zegt ja dat is prima wanneer beginnen we. Morgen na school bij jou. Is goed maar dan moet geen straf krijgen anders moet ik voor de 400 keer nablijven. Anders ben ik er pas een halfuur later zucht Rob. Jens word geroepen kom we gaan morgen moet je ook weer na school. Rob jij gaat naar bed toe. Is goed mam tot morgen Jens.
Het onderzoek

Als Jens en Rob naar school lopen beginnen ze allebei te gelijk over het onderzoek. Hoe gaan we het aan pakken. Ik weet het ik heb laatst bij de Xian heb ik een detective set zien staan voor 10 euro. Hoeveel geld heb jij ik nog maar 5 euro en jij. Ik nog maar 3 euro. Dan komen we nog 2 euro te kort. Maar hoe gaan we dan aan die 2 euro komen. Ik weet wat we gaan zingen aan de Westerveldweg daar komen de meeste mensen langs. Is goed na school daar bij de kruising. Oké! Na school gaan ze zingen naar 2 uur hebben ze 5 euro dat is genoeg zegt Jens kom dan gaan we nu meteen naar de Xian toe . Als ze winkel uit lopen zegt Jens dan kunnen we nu echt beginnen. Mijn vader en moeder zijn niet thuis dus we kunnen het besten h bij ons beginnen. Als ze bij Jens zijn gaan ze meteen het kastje van de radio en de tv onder zoeken. Eerst beginnen ze met de vingerafdrukken. Ze vinden vinger afdrukken van helle groten vingers. En op de grond vinden ze afdrukken van een hellen groten schoen. Welken maat zou die man hebben zegt Jens. Maat 100 meschien. Weetje wat we vragen aan de schoenen winkel om de hoek wat de grootste maat is. Als ze naar de schoenen winkel lopen zien ze iemand de schoenen winkel uit lopen die helle grote schoenen aan heeft. Zullen wij hem volgen. Is goed maar het mag niet op vallen. De man loopt het bos in. Ze lopen een heel eind door het bos en niet gewoon op de paden nee hoor, dwars door het bos in. Ik durf niet meer fluistert Jens. Tot ze opeens een heel groot kasteel zien liggen. Is dat niet het huis van die geheimzinnige dief. En ja hoor hij liep dwars door de muur heen. Volgens mij is het een tovenaar dacht Jens. Kom we lopen naar de muur toe.
En rob probeert door de muur heen te komen. Het lukt riep Jens. Niet zo hard dadelijk hoort hij ons. Zullen wij door de muur. Is goed hoor maar je moet wel heel stil zijn. Heb jij de kist mee van de Xian. Ja, die heb ik kom we gaan. Langzaam verdwijnen ze samen door de muur. Ze zijn door de muur heen maar nu.
In het kasteel
Als ze in het kasteel zijn zien ze de geheimzinnige dief weg rennen. Ze zien overal tv’s, radio’s en anderen gestolen spullen. Kijk onze tv en radio. Het is dus de zelfde dief zucht Rob. Kom we gaan de dief achter aan. Samen rennen ze trappen op en af. Maar de geheimzinnige dief is nergens te bekennen. Jens het heeft geen zin meer de dief is allang weer weg. Nee, we blijven door zoeken roept Jens. En dan hoeren ze iets achter hem. Ze draaien zich om en de dief staat voor hun neus. Komen Julie maar eens mee ze worden bij hun kraag gepakt en mee naar een kamer gebracht. Dus Julie zitten de hele tijd achter me aan. Dat is nu afgelopen Julie zijn nu gevangen hier in mijn kasteel. Maar waarom steel jij allemaal deze spullen. Dat gaat jou helemaal niets aan. Waarom niet!! Omdat Julie of moet ik zeggen snotapen. Achter me aan zitten daarom. Gesnopen ik ga weer aan het werk en Julie blijven hier. En jullie komen er toch niet uit want daar heb je een toverspreuk voor nodig en alleen ik weet dat. Je hebt ander nu wel gezegd dat je er met een toverspreuk uit komt. Wat ben jij een vreselijke domoor. Noemen jullie mij domoor. Nu ben ik weg. De deur wordt dicht geslagen en de dief is weg. Wat moeten we doen zucht Rob. Ik heb geen flauw idee. Wacht we hebben toch die kist mee. Die heb ik laten liggen bij de ingang van het kasteel.
Wat moeten we doen
Wat moeten we nu doen. Ik heb geen flauw idee misschien kunnen we………ik weet ik heb nog een haarspelt in mijn broekzak van Eline die heb ik afgepakt van haar toen ze mij aan het uitschelden was. Daar kunnen we wel de deur mee open maken dat doen ze ook wel eens in films. Ze probeerde het en het lukte. Weet jij de weg nog Rob? Eheeee nee. Kom we proberen maar de uitweg te vinden. Maar het lukte niet. Wat moeten we doen. Ik heb echt geen idee. Let op de dief is terug verstop je. Allebei rennen ze naar een verstop plek. Jens zit achter een grote roze kast en rob zit in een riderspak. Hoe zou het met de kinderen gaan. De dief loopt naar boven. Als de dief boven is roept hij ze zijn weg!!!!!!!!!!!!!!! Langzaam komt Rob en Jens te voor schijn. Ze lopen naar elkaar toe. Hoe komen we hier ooit we zegt Rob. Ik weet het ik heb aan een van de torens een touw zien hangen. Kom we gaan meteen naar de toren toe. Als ze eenmaal boven zijn maken ze het raam open. Eerst gaat rob naar beneden toe. En daarna Jens. Het is gelukt riepen ze maar de dief hebben we nog steeds niet gevangen. Maar we gaan eerst maar naar huis toe. Toen ze thuis waren vroegen hun ouders waar waren jullie gebleven we hebben jullie overal gezocht. We waren in het bos aan het wandelen stotterde Jens en Rob. Ja, ja het zal wel kom vlug eten.

’s Nachts
’s Nachts als ze net in bet liggen sluipt Rob uit bed en gaat via het raam naar Jens toe Jens ligt ook al in bed. He, Jens waarom huil je ik heb net op mijn kop gekregen van mijn vader en moeder. Ik mag 4 dagen met niemand spelen en ik moet meteen naar huis toe na school. Heb jij nog op je kop gekregen nee zullen we nu de kast bij jou onderzoeken is goed. Samen sluipen ze naar beneden. Kijk deze inbreker is niet het zelfde als bij ons deze heeft kleine vinger en voeten. Dit is erg vreemd. Wie weet werken ze wel samen. Het zou kunnen maar gisteren had hij groten voeten en vingers. Ik ga morgen weer naar het kasteel toe voor opnieuw onderzoek. Pas dan op, ik schrijf alles op en dan stop ik het bij jou in de brievenbus met jouw naam er op. Ik denk niet dat die brief zo goed idee is want mijn vader en moeder zijn woedend. Ik denk dat je het beter door het raam kan klimmen en het dan aan mij geven. Is goed tot morgen dan welterusten. Welterusten. Tot morgen. Tot morgen.

Rob alleen op pad
Na school loopt rob naar het kasteel toe. Zal ik het doen? Maar ik durf niet denkt hij alleen. Ik moet. Hij gaat weer door de muur hij ziet twee dieven een dief met grootte oren en grootte vingers. Maar er is ook nog een dief bij met kleine voeten en kleine vingers. Hij maakt een paar foto’s en hij gaat weer weg het is nu veel te gevaarlijk alleen met twee dieven. Onderweg naar huis denkt hij. Zal ik nu naar Jens gaan of vanavond. Hij besluit om vanavond te gaan. Als hij thuis komt staat het eten alklaar. Oma is er. Ze heeft vast wel weer een keer ruzie gemaakt met opa als ze dadelijk maar niet over begint, tijdens het eten ging het dus weer over opa opa en nog een opa. Mam ik heb het eten op mag ik naar boven toe ik heb nog wat huiswerk te maken. Is goed schat. Als Rob de trap op loopt hoort hij achter zich oma noch steeds dingen over opa zeggen. Naar een halfuur hoort rob mama roepen. Trek je pyjama aan het is al 8 uur geweest. Is goed ik kom je niet meer onder stoppen omdat oma er is. Is prima mag ik nog wat lezen. Is goed nog een kwartiertje en dan gaat het licht uit. Maar hij gaat niet lezen hij pakt zij tas en het fototoestel en gaat naar Jens toe. Hij ligt ook al in bed te wachten op Rob. Heey rob daar ben je eindelijk. Ik ben naar het kasteel geweest en ik heb daar de twee boeven gezien. Ik heb er foto’s van gemaakt. Kijk hier heb ik ze. En ik heb nog wat tekst gehoord wat ze zeiden. Ze gaan hun kasteel nog beter beveiligen en ze gaan op ons letten. En ze hadden vijf miljoen euro in hun hand daarmee gingen ze volgens mij hebben ze de spullen allemaal verkocht en daarom ze zoveel geld. Maar ik ben heel snel weer weg gegaan. Waarom. Omdat ik het iets te gevaarlijk vond. Daar heb je gelijk in. Ik hoor voetstappen de trap op komen snel verstop je achter die kast. Wie is er op jou kamer. niemand hoor. Dan is het goed ik hoorde namelijk gepraat. Nou welterusten dan. Welterusten mam. Kom maar te voor schijn ze is weg. Volgens mij kun je nu beter weg gaan anders ziet ze jou nog. Is goed welterusten. Welterusten.
Samen op pad
Na vier dagen mag Jens weer met Rob spelen. Zullen we naar het kasteel toe gaan? Is goed! Na school lopen ze met de tas van de Xian naar het kasteel. Als ze net bij kasteel binnen lopen zien ze dat de mannen net het kasteel uit lopen. Kom de struiken in. Ze wachten tot de dieven weg zijn en gaan dan het kasteel in. Zullen we onze tv en radio meenemen ja dat is goed maar dan moet ik het dan wel verstoppen op zolder anders zien jullie papa en mama de radio en de tv nog. Is prima is maar eerst gaan we oponderzoek uit. Ik weet wat we gaan vingerafdrukken onderzoeken dan weten we zeker of het de zelfde dieven zijn. Kom we kijken op de gestolen spullen. En ja hoor het zijn de dieven die bij ons hebben ingebroken. We moeten de dieven vangen maar hoe. We moeten meschien een vangnet maken. Dat is een goed idee. Maar waar halen we zo snel net vandaan. Ik weet het niet. Wacht ik heb laatst bij de bion een heel groot net zien leggen maar die kosten 15 euro. En dat hebben we niet. Maar we hebben nog maar 2 euro. Dan moeten we weer gaan zingen. Zullen we dan nu gaan zingen. Is goed. Laaa laa la staan ze te schreeuwen na 3 uur hebben ze 8 euro. Dat is nog steeds niet genoeg. We moeten nog 5 euro. Door zingen. Laaa laa la!! Na twee euro hebben ze precies 5 euro. Kom we gaan naar de bion. Gelukkig liggen de netten er nog. Moren gaan we de val maken. Oké! Smakelijk eten.
De val
Na school gaan ze meteen naar het kasteel. Gelukkig zijn de dieven er niet. Zullen we aan die boom het net maken. Als ze naar 2 uur klaar zijn. Kommen de dieven er net aan. 1 2 3 nu. En de dieven zitten onder het net en nu. De politie bellen. En na tien minuten is de politie er. Ze pakken de boeven en ze worden in de auto gezet. Een van de politie kommen naar hun toe wat goed dat jullie deze dieven hebben gevangen ze hebben al heel veel gestolen. Kom maandag om 3 uur naar het plein toe dan krijgen Julie een beloning. Ze ruimen de spullen op en gaan naar huis toe hun vaders en moeders staan al te wachten. Wij hebben het nieuws al gehoord. Welkom helden. Ga je maar lekker douchen. En daarna gaan we gezamenlijk eten. Mam maandag krijgen we een beloning. Ja schat ge je nu maar douchen.

De beloning
Na school staan ze op het plein te wachten. Er staan veel mensen zeg Rob. Ja echt veel. Er komen veel mensen naar hun toe . de burgemeester komt er aan een begint de vertellen. Welkom mensen! Er zijn twee jongens die hebben twee boeven gevangen. Kunnen de jongens naar voren toe komen. Dan komen Jens en Rob renend het podium op. En om dat jullie de dieven hebben gevangen krijgen jullie een prijs. Hiep hiep Hoera de boeven vangers. Als ze naar school toe moeten zien ze een helleboel kinderen staan met een spandoek met er op ge schreven gefeliciteerd. Ze hadden vandaag geen school ze vierden feest met limonade en chips. Na het geweldigen feest stond de pers voor hun huis om rob en Jens te interviewen. Hoe is het om een held te zijn. Geweldig. Als ze de krant lezen zien ze op de voorpagina zich zelf staan. Van vreugde springen ze door het rond hoera we staan in de krant.
eindeAantal keer bekeken: 3141
Waardering: 7.21 op 10
Geef een cijfer:

Alle rechten voorbehouden 2005-2020 - www.verhalenlezen.nl


Verhalen

Wilt u een verhaaltje lezen uit één van de onderstaande categorieën? Klik dan gewoon op een categorie en u komt op de pagina met de verhalen van deze bepaalde categorie.

Verhalen posten

Hebt u zelf een verhaaltje geschreven? Of een onvergetelijke blunder tegengekomen, of iets anders. En je wilt er anderen mee amuseren, lezen? Met verhalenlezen.nl kan dat geen probleem zijn. Klik hier om een verhaal te posten!


Statistieken

Totaal verhalen: 5185
Totaal categorieën: 10
Totaal 6 bezoekers online