Verhalenlezen.nl - Voor al uw verhalen en sprookjes. Ook hebben we liefdes verhalen en erotische verhalen.

de waarheid.

U leest om dit moment het verhaal de waarheid gepost door Manon. Dit verhaal is gepost in de categorie liefdes verhalen. Wilt u een zelf geschreven, of een mooi verhaaltje posten? Klik daarvoor hier.

Wilt u terug naar liefdes verhalen?
Categorie: liefdes verhalen
Gepost door: Manon
Gepost op: 2010-4-26

Verhaal:

de waarheid
Dit is een waargebeurt verhaal over een gevoel dat de meeste mensen wel zullen herkennen. Iemand kwetsen door het uit te maken. het begon allemaal met een 1.5 jaar durende relatie tussen 2 pubers van 16 en 17. de relatie begon op het meisje haar 14e en toen was alles nog leuk. maar na een half jaar ging het meisje zich steeds meer aan de jongen irriteren. dit schreef ze in haar dagboek:

Ik hou wel van hem, en ik weet dat hij heel gevoelig en kwetsbaar is. maar ik ben niet meer verliefd als ik naar hem kijk. Ik wil niet meer elke minuut van de dag bij hem zijn, ik wil mijn eigen leven leiden. En dat kan niet met hem in de buurt. Hij wil nooit mee naar feesten, hij is altijd ziek. en hij zeurt om van alles en nog wat. Het is eigelijk net een wijf. En ik moet altijd maar voor hem klaarstaan! en zeggen dat het allemaal wel goed komt en samen met hem thuis op de bank zitten! Ik ben het zo zat al die problemen. iK ben 16 ik wil lol hebben ik wil niet voor psygiater spelen omdat mijn vriendje zo gevoelig is. Eerst vond ik dat juist leuk maar nu komt het me de keel uit. Ik wil ook eens een keer lekker kunnen uithuilen zonder dat hij ook gelijk gaat huilen omdat hij het zo erg vind voor mij dat ik huil, waardoor ik hem vervolgens moet gaan trootsen. Ik wil ook een keer de vrouw zijn in een relatie en kunnen zeuren en ik wil niet altijd degene zijn die initiatieven neemt en zijn problemen oplost. ik ben er klaar mee! maar ik hou wel een soort van hem. Haat en liefde liggen zo dicht bij elkaar. ik wil hem niet kwetsen omdat ik bang bent dat hij kapot gaat. dat hij zichzelf wat aandoet en dat hij zijn leven niet meer verder oppakt. dat hij zijn examens niet haalt en zijn toekomst vergooit. Het is zo moeilijk iemand te moeten vertellen dat zijn wereld een stukje kleiner wordt. dat een van de belangrijkste dingen in zijn leven ineens wegvalt.

Hoe vertel je iemand dat de aarde niet meer rond is ? dat de vogels niet meer fluiten en de zon niet langer schijnt? hoe vertel ik hem dat het leven dat hij leidde en de liefde die hij voelde nu vergoed verdwijnt...

dat is het liedje van marco borsato dat ik deze dagen heel vaak luister. ik vind het zo moeilijk om iemand de waarheid die hij niet wil horen te vertellen. ik weet niet hoe ik het moet aanpakken. en elke dag zegt hij weer dat hij van me houdt en dat hij niet zou weten wat hij zonder me zou moeten. Maar ik weet het wel. ik heb genoeg vrienden en afleiding, maar hij niet. hij heeft zich in 1.5 jaar zo aan me vastgeklampt dat hijd de wereld om zich heen verwaarloosde en dat hij zonder mij niet veel meer heeft.

In die tijd dat ik dit schreef moest ik bijna elke avond huilen. alle spanningen en emoties die loskwamen bij de gedachte dat ik hem moest kwetsen waren me teveel. En ik kon er niet met hem over praten, want hij wilde het niet horen. Hij had ook wel door dat het niet goed meer zat tussen ons. maar hij wilde het niet geloven. Hij overlade me juist met kado's en zei lieve dingen en nam me mee uit eten. maar ik wilde hem niet zien omdat ik wist dat ik het ooit zou moeten zeggen.

ik zou ooit toch echt de waarheid moeten vertellen.....

Aantal keer bekeken: 2819
Waardering: 8.16 op 10
Geef een cijfer:

Alle rechten voorbehouden 2005-2020 - www.verhalenlezen.nl


Verhalen

Wilt u een verhaaltje lezen uit één van de onderstaande categorieën? Klik dan gewoon op een categorie en u komt op de pagina met de verhalen van deze bepaalde categorie.

Verhalen posten

Hebt u zelf een verhaaltje geschreven? Of een onvergetelijke blunder tegengekomen, of iets anders. En je wilt er anderen mee amuseren, lezen? Met verhalenlezen.nl kan dat geen probleem zijn. Klik hier om een verhaal te posten!


Statistieken

Totaal verhalen: 5185
Totaal categorieën: 10
Totaal 5 bezoekers online