Verhalenlezen.nl - Voor al uw verhalen en sprookjes. Ook hebben we liefdes verhalen en erotische verhalen.

ik wacht op je 3.

U leest om dit moment het verhaal ik wacht op je 3 gepost door mi. Dit verhaal is gepost in de categorie liefdes verhalen. Wilt u een zelf geschreven, of een mooi verhaaltje posten? Klik daarvoor hier.

Wilt u terug naar liefdes verhalen?
Categorie: liefdes verhalen
Gepost door: mi
Gepost op: 2010-7-13

Verhaal:

ik wacht op je 3
De volgende morgen deed ze snel al haar vaste taken en daarna wat nutteloze extra klussen die haar moeder ter plekke had bedacht. Ze dook haar tentje in en pakte één van haar vele jurkjes en vroeg zich af wat Peter er van zou vinden. Ze keek op het wekkertje naast haar bed en zag tot haar schrik dat ze nog een uur had, dan zou Peter in de winkel zijn. In ieder geval, dat hoopte ze.

Ze keek nog eenmaal in het roze handspiegeltje en liet haar hand door de donkere lokken gaan in de hoop dat ze er een beetje knap uitzag. Vol walging voor zichzelf gooide ze het spiegeltje in de hoek van haar tent. Hoe kon ze zo ijdel zijn voor een jongen? Met de handen op de grond kroop ze naar buiten en trok haar witte gymschoentjes aan. Ze keek op het plaatsje en was blij dat haar moeder er niet was.
Zingend liep ze van het terrein af terwijl ze het mandje vrolijk van voren naar achteren schommelde.

Het vertrouwde belletje rinkelde boven haar hoofd en nieuwsgierig keek Sarah om zich heen op zoek naar meneer Johnsen. Of eigenlijk naar Peter maar dat durfde ze niet toe te geven aan zichzelf.
Tot haar teleurstelling kwam meneer Johnsen met een brede lach op zijn mond de winkel binnen vanuit zijn aangelegen huis.
"Goedemorgen Sarah! Wat kijk je sip meisje, wat is er met je aan de hand? Kan je het juiste boek niet vinden." Meneer Johnsen vulde het kleine winkeltje met zijn warme maar harde lach. Sarah beet uit gewoonte zacht op haar lip omdat ze zich een beetje ongemakkelijk begon te voelen. Het liefst zou ze nu in het dorp heen en weer rennen op zoek naar haar Peter. Nee, verbeterde ze zichzelf, niet mijn Peter hij heeft vast een meisje ergens misschien wel meer dan één.
"Ik was eigenlijk niet alleen maar op zoek naar een boek meneer Johnsen. Er was hier gisteren een jongen, Peter? Ik denk dat hij hier een tijd is geweest. Misschien heeft u hem gezien?" Verlegen keek Sarah naar haar schoenen en trok ze haar jurkje recht in de hoop dat meneer Johnsen niet kon zien dat ze aan het blozen was.
"Ah Peter! Natuurlijk heb ik die gezien, die zit nu in de keuken. Hij helpt me af en toe een beetje en probeert zoveel mogelijk boeken te lezen. Intelligent joch hoor, leest over sterren en filosofen en zulke dingen." Hij legde zijn hand op haar schouder en trok haar licht naar zich toe. Typisch meneer Johnsen zo maakte hij haar duidelijk dat ze hem moet volgen. Hij liep alweer naar de gang die de winkel en het huis verbond. Het liefst wou Sarah meneer Johnsen aan de kant duwen om alleen met Peter te kunnen zijn maar zo was ze niet. Soms vroeg ze zich af of ze niet te braaf was.

Daar zat Peter dan, Aan de eikenhouten tafel die in de kleine keuken stond. Net zoals de eerste keer dat ze hem zag was Peter nu weer in een boek verdiept. Meneer Johnsen schoof een stoel naar achteren en gebaarde Sarah dat ze tegenover Peter moest gaan zitten. Opeens sloeg Peter het boek dicht. Hij keek Sarah doordringend aan.
"Je bent laat." Sarah schrok, was hij nou echt boos dat ze een paar minuten later was? Er verscheen een glimlach op Peters gezicht en ze voelde een warmte in zich opkomen.
"Grapje, ik zit hier ook pas tien minuten, geloof ik. Ik neem aan dat je nog spullen moet kopen op de markt?" Hij knikte naar haar lege mandje.
"Ja, je hebt gelijk. Moet ik eigenlijk niet te lang mee wachten, zo meteen is de markt al weg!" Ze glimlachten naar elkaar. Meneer Johnsen stond geruisloos op en liet hen alleen.
"Nou kom, dan gaan we nu." Peter pakte Sarah haar hand en zo liepen ze, hand in hand, naar buiten.

Aantal keer bekeken: 1617
Waardering: 8.11 op 10
Geef een cijfer:

Alle rechten voorbehouden 2005-2019 - www.verhalenlezen.nl


Verhalen

Wilt u een verhaaltje lezen uit één van de onderstaande categorieën? Klik dan gewoon op een categorie en u komt op de pagina met de verhalen van deze bepaalde categorie.

Verhalen posten

Hebt u zelf een verhaaltje geschreven? Of een onvergetelijke blunder tegengekomen, of iets anders. En je wilt er anderen mee amuseren, lezen? Met verhalenlezen.nl kan dat geen probleem zijn. Klik hier om een verhaal te posten!


Statistieken

Totaal verhalen: 5185
Totaal categorieën: 10
Totaal 17 bezoekers online