Verhalenlezen.nl - Voor al uw verhalen en sprookjes. Ook hebben we liefdes verhalen en erotische verhalen.

kleine,kleine fabian.

U leest om dit moment het verhaal kleine,kleine fabian gepost door Joni. Dit verhaal is gepost in de categorie sprookjes. Wilt u een zelf geschreven, of een mooi verhaaltje posten? Klik daarvoor hier.

Wilt u terug naar sprookjes?
Categorie: sprookjes
Gepost door: Joni
Gepost op: 2009-12-7

Verhaal:

kleine,kleine fabian
Er was eens een kleine jongen met de naam Fabian.
Fabian woonde in een prachtig klein stadje. In dit stadje woonde alleen maar lieve en fijne mensen. Dat dachten Fabian en zijn ouders toch.
Tot op een dag Fabian's ouders werden geroepen door de koning van de stad voor een gesprek. Fabian mocht absoluut niet mee, omdat de koning van pure discretie hield. Dus zijn ouders brachten hem naar het huis van de oude vrouwen voor maar 2 dagen. Dat huis lag aan de rand van het bos. Maar Fabian zo klein hij ook mocht wezen, zag het helemaal zitten. Weer een fijne dag in de mooie stad bij 3 vriendelijke damens. 's Ochtend vroeg werd Fabian door zijn ouders afgezet met de koets voor de rand van het bos. Hij moest enkel nog een klein weggetje inslaan en hij was er al. Terwijl hij door het weggetje liep, hoorde hij allemaal enge, en vreemde geluiden. De geluiden leken op mensen die dingen riepen. Fabian liep dus maar vlug door. Bij het huisje aangekomen, zag hij dat de 3 vrouwen op een rijtje onder het gordijn door naar hem aan het kijken waren. Hij klopte aan. De vrouw die eerste zat in het rijtje deed open. Ze begroette hem kort en liep door het huis door. Fabian volgde haar maar. Het was er stil en eng. De vrouw leidde hem naar zijn kamertje. De kleine Fabian vond de stilte helemaal niet fijn. Dus begon hij te praten tegen haar. Maar niemand antwoorde. De vrouw vertrok uit zijn kamertje en liet hem daar achter. Er stond enkel een klein kinderbedje, en een klein houten kistje. Omdat hij alleen was besloot hij maar een dutje te doen op het bedje. Na een paar uurtjes werd Fabian wakker door het geklop op de muur. Er was iemand in de kamer naast hem. Vlug liep hij naar de deur om naar de andere kamer te gaan. Maar zijn deur was op slot. Dat moesten de oude vrouwen hebben gedaan. Het geklop werd steeds luider en gefluister volgde. Fabian legde zijn oor tegen de muur en luisterde. Het was nog een kind. Een meisje. Ze zei dat ze weg wou. Fabian probeerde te antwoorden. Tot de deur openging. Daar stond de 2de oude vrouw. Deze was groot als een reus, dik als een pompoen en had een neus alsof ze tegen de deur was gelopen. Fabian had bang en durfde niet te bewegen. De vrouw kwam dreigend op hem af en sleurde hem mee naar beneden. Van de schrik plaste hij in zijn broekje. Toen hij beneden kwam keek de vrouw naar beneden en begon te lachen. Ze lachte hem uit en riep de eerste oude vrouw. Samen lachten ze Fabian uit en bedachten een straf omdat hij in zijn broek plaste.
Hij moest 5 emmers water drinken uit de vieze waterput, als dat leeg was mocht hij niet gaan plassen. Zo zou hij afleren nog in zijn broek te plassen.
Fabian begon angstig te drinken. En hoorde de 2 vrouwen praten en lachen. NIet alleen over hem maar ook over al de andere kinderen. Tot de derde vrouw kwam binnengestormd. Deze was heel klein en zo mager als een houten stok. Hij hoorde dat ze sprak over het meisje. Het meisje was ontsnapt ! De 3 vrouwen begonnen te huilen en te schreeuwen. Daar kwam dus het geschreeuw vandaan in het weggetje naar hun huis. Dat wilde dus zeggen dat er nog meer kinderen waren ontsnapt. Alleen Fabian zat daar dus nog. Fabian probeerde stil te vertrekken. Maar de derde magere vrouw had hem gezien. En hield hem tegen. De vrouwen wouden niet weer 1 laten ontsnappen. Dus bonden ze hem vast. In een cirkel gingen ze rond Fabian zitten. En begonnen spreuken op te zeggen. Toen had Fabian eindelijk door dat deze 3 oude vrouwen niet zomaar vrouwen waren. Het waren 3 heksen. Toen de eerste heks zag dat Fabian begon te huilen, lachte ze terug. En zei : "Mijn dierbare medeheksen, zie jij wat ik zie, deze jongen heeft door wat wij zijn, wij drie. Wij zijn heksen oude heksen vol haat, want we zijn niet meer jong en dat maakt ons kwaad. Daarom eten we kleine kinderen, zodat onze oude huid en rimpels gaan verminderen. Door kleine kinderen blijven wij jong, dus wij eten jouw op jij klein snertjong." De 3 heksen kwamen op hem af. Al vlug sloot hij zijn ogen. In de verte hoorde hij trompetgeluiden. Het was de melodie van de koning ! De ridders van de koning kwamen het huis binnengestormd en rijgden de 3 heksen aan hun zwaard. Achter de ridders verscheen de koning met het kleine meisje. Het kleine meisje was zijn dochter. Zij was dus ontvoerd door de 3 heksen. Dat was het grote probleem van de koning en daarom moesten Fabian's ouders naar hem gaan. Omdat Fabian en zijn dochter goed overeen kwamen. Werden ze goede vriendjes. Met vervolg dat de koning van het stadje hem tot ridder sloeg. Na enkele jaren trouwden hij en de prinses. En leefde nog lang en gelukkig zonder heksen in hun mooie stadje.

Aantal keer bekeken: 3573
Waardering: 6.81 op 10
Geef een cijfer:

Alle rechten voorbehouden 2005-2022 - www.verhalenlezen.nl


Verhalen

Wilt u een verhaaltje lezen uit één van de onderstaande categorieën? Klik dan gewoon op een categorie en u komt op de pagina met de verhalen van deze bepaalde categorie.

Verhalen posten

Hebt u zelf een verhaaltje geschreven? Of een onvergetelijke blunder tegengekomen, of iets anders. En je wilt er anderen mee amuseren, lezen? Met verhalenlezen.nl kan dat geen probleem zijn. Klik hier om een verhaal te posten!


Statistieken

Totaal verhalen: 5184
Totaal categorieën: 10
Totaal 8 bezoekers online