Verhalenlezen.nl - Voor al uw verhalen en sprookjes. Ook hebben we liefdes verhalen en erotische verhalen.

kleine boodschap 1.

U leest om dit moment het verhaal kleine boodschap 1 gepost door kleine boodschap 1. Dit verhaal is gepost in de categorie sprookjes. Wilt u een zelf geschreven, of een mooi verhaaltje posten? Klik daarvoor hier.

Wilt u terug naar sprookjes?
Categorie: sprookjes
Gepost door: kleine boodschap 1
Gepost op: 2006-12-29

Verhaal:

kleine boodschap 1
Er was eens een arme kabouterfamilie. ze leefden allen van vieze spruitjes en een tomatensoep, die al duizend jaar of zo oud was. De kaboutermoeder had zeven zonen: Ki, Kou, Mo, Do, Peter. Hamming en ten slot de jongste, Piet.

Piet had heel veel meelij met zijn moeder. Hij ging elke dag weer een oplossing vinden, maar niks hielp. Op een dag had hij een idee: werken. Hij pakte een papier en schreef dat hij werk ging zoeken. zijn vrienden, Roodkapje en Langnek gingen ook mee. Maar omdat er nog veel fout bij Piet, Roodkapje en Langnek was gegaan, hield de fakir altijd een oogje in het zijl. Hij betrapte de bende. Maar vol geluk vond Vogel Roc zijn hapje: de fakir. Snel vloog de fakir weg, met Vogel Roc aan zijn achterkant.

De vrienden, Piet, Roodkapje en Langnek kwamen even later Klein Duimje tegen. Die kleine was aan het rennen met de zeven mijlslaarzen. Uit de verte kwam de reus die zo boos was, dat hij de vrienden niet zag en op ze stapte. Ze waren flou gevallen.

Opeens waren ze in een huisje met een gek mannetje. Die gaf ze allemaal lekker eten. Piet, Roodkapje en Langnek aten eens goed hun buiken vol. Maar toen ze wilden verder gaan, hield het gekke mannetje ze tegen. Hij vroeg naar zijn naam. Piet, Roodkapje en Langnek dachten aan de namen Groootvoed? Vorsel? Mino? Loilo? Toen Piet een spreuk zag, las hij die voor:

"Niemand weet, niemand weet,
Dat ik Repelsteeltje heet!"

Tja dat was goed en de vrienden mochten verder reizen. Buiten stond een man die zei: Aha, DAT is zijn naam!

Na de hele dag reizen kwamen ze bij een put. De vrienden gingen op de rand van de put zitten, en vielen in de put. Ze landen voor een bakker, met allemaal brooden er in, die riepen dat ze verbranden. Roodkapje haalde ze er allemaal uit. Opeens zagen ze een appelboom. De appelboom wilde geschut worden. Dat deed Langnek. Daarnaa kwamen ze bij een huis met daarvoor een hele enge vrouw. Ze wilde dat Piet de kussens liet schudden, en als kado dat hij en zijn vrienden mochten logeren. Piet nam het bod aan.

En als beloofd gingen ze bij Vrouw Holle slapen en de volgende dag gingen de vrienden verder met hun reis. Langnek liep voorop, die plotseling in een gat viel. Om Langnek te helpen, gingen Piet en Roodkapje ook in het gat. In het gat zat de fakir, die echt boos leek. Jongeman, waarom ben jij weggelopen van huis? Piet legte alles uit, maar de fakir geloofde geen woord van wat hij zei. We gaan die tunnel in, de enigste weg uit de grot. Ik breng jullie wel naar huis. Zelfs Karen met die toverschoentjes zou zelfs niet zo ver dansen als jullie. Maar in de gang zat Vogel Roc te wachten. Uit de lucht kwam opeens een hele lange vlecht die Piet, Roodkapje en Langnek redde. De vlecht kwam van Raponsje. De vrienden bedanken Raponsje en gaan verder. Later kwamen ze een wolf tegen die zei tegen Roodkapje: Oh, wat ben jij een mooi, rood hapje. Mag ik je opeten? Roodkapje pakte haar mandje en smeed daarmee tegen de wolf.

De volgende ochtend waren ze bij de Sprookjeszee. De zee was gemaakt om de Bibelebontse berg. Ze liepen de berg op, maar kwamen opeens een gat tegen. Het gat leide tot een grot. En van het klimmen wilden ze wel wat rust. Eerst stak Langnek zijn lange nek in de grot om te kijken of ze veilig was. Dat was ie. Maar iemand vastgeketend lag daar. Het was prins Domoor! De vrienden bevreide hem en de prins vertelde dat de Trollenkoning zijn schat had gestolen. Ze sloegen degrote boze trol kock out en pakten de schat van prins Domoor, die ze vijftig Euro gaf. Ze gooiden de trol in de zee en klommen verder. Nadat ze boven waren, namen Piet, Roodkapje en Langnek afschijd van Domoor. In de verte zagen ze een herberg. Daar renden ze meteen naar toe. Maar 3 pannenkoeken met 3 elfengedrink en 3 kamers koste 200 Euro. De arme vrienden hadden dat niet. Maar toe vroeg Piet: Kan U nog een werker gebruiken?

Aantal keer bekeken: 6963
Waardering: 6.07 op 10
Geef een cijfer:

Alle rechten voorbehouden 2005-2023 - www.verhalenlezen.nl


Verhalen

Wilt u een verhaaltje lezen uit één van de onderstaande categorieën? Klik dan gewoon op een categorie en u komt op de pagina met de verhalen van deze bepaalde categorie.

Verhalen posten

Hebt u zelf een verhaaltje geschreven? Of een onvergetelijke blunder tegengekomen, of iets anders. En je wilt er anderen mee amuseren, lezen? Met verhalenlezen.nl kan dat geen probleem zijn. Klik hier om een verhaal te posten!


Statistieken

Totaal verhalen: 5184
Totaal categorieën: 10
Totaal 10 bezoekers online