Verhalenlezen.nl - Voor al uw verhalen en sprookjes. Ook hebben we liefdes verhalen en erotische verhalen.

lachen met de bijbel.

U leest om dit moment het verhaal lachen met de bijbel gepost door Patrick ruiz de fez. Dit verhaal is gepost in de categorie humor verhalen. Wilt u een zelf geschreven, of een mooi verhaaltje posten? Klik daarvoor hier.

Wilt u terug naar humor verhalen?
Categorie: humor verhalen
Gepost door: Patrick ruiz de fez
Gepost op: 2011-7-19

Verhaal:

lachen met de bijbel
Matheus 13:13

Daer omme spreke ick tot hen door gelikenisse, want met sienden oogen en sien, si nie, (vat je 'em? ..want met sienden oogen en sien, [komt tie...] SI NIE! HA! Maar Mat gaat verder).

Ende hoorende niet en hooren, (en nu komt de uitsmijter...) NOCH OOCK VERTSAEN!. JAJA.. DIE BIJBEL TOCH.

Nu vooruit, nog een klein stukje Jezus' humor:

De lamme leidt de blinde. Jezus stelt de retorische vraag: "Kan de ene blinde de andere blinde leiden? Vallen ze dan niet beiden in een kuil?"

Potverdomme wat een bak! Ik zal de clou uitleggen. Jezus stelt dus de vraag; wat gebeurt er als een blinde een andere blinde leidt. En vervolgt dan ijzersterk dat ze waarschijnlijk allebei in een kuil zouden vallen. De grap zit 'em natuurlijk verscholen in het feit dat Jezus refereert aan een letterlijke kuil terwijl je dat in eerste instantie niet zou verwachten omdat dit wel heel erg voor de hand leek te liggen. Ik heb er zelf ook even over moeten nadenken, maar toen de grap uiteindelijk viel, viel die hard. Keihard in een letterlijke kuil. mmmm

Aantal keer bekeken: 4955
Waardering: 1.72 op 10
Geef een cijfer:

Alle rechten voorbehouden 2005-2020 - www.verhalenlezen.nl


Verhalen

Wilt u een verhaaltje lezen uit één van de onderstaande categorieën? Klik dan gewoon op een categorie en u komt op de pagina met de verhalen van deze bepaalde categorie.

Verhalen posten

Hebt u zelf een verhaaltje geschreven? Of een onvergetelijke blunder tegengekomen, of iets anders. En je wilt er anderen mee amuseren, lezen? Met verhalenlezen.nl kan dat geen probleem zijn. Klik hier om een verhaal te posten!


Statistieken

Totaal verhalen: 5185
Totaal categorieën: 10
Totaal 5 bezoekers online