Verhalenlezen.nl - Voor al uw verhalen en sprookjes. Ook hebben we liefdes verhalen en erotische verhalen.

poes op vakantie.

U leest om dit moment het verhaal poes op vakantie gepost door Myriam Saelens. Dit verhaal is gepost in de categorie dieren verhalen. Wilt u een zelf geschreven, of een mooi verhaaltje posten? Klik daarvoor hier.

Wilt u terug naar dieren verhalen?
Categorie: dieren verhalen
Gepost door: Myriam Saelens
Gepost op: 2010-4-26

Verhaal:

poes op vakantie
VAKANTIEKRIEBELS

(door Minou)

Vrijdag 03/03/1995

17u30.
HELP !!!!! Wat doen ze nu met mij ? Zijn ze nu helemaal gek geworden ?
Eerst zitten ze al een hele tijd te vertellen over vakantie, en een logeeradres, en nu dumpen ze me hier ! Dit is meer de burcht van Frankenstein met al die monsters die hier rondlopen.
De eerste die ik tegenkom is een rosse kater. Chico noemen ze zo’n beest. Ik heb hem meteen gezegd wat ik van hem denk.
Maar nu wordt het helemaal erg ! Twee monsters met kwispelstaarten en een enorme kop komen de kamer binnengestormd ! Een Happy en een Whoopi. Nu, ik voel me helemaal niet zo Happy.
Gelukkig heb ik mijn dekentje mee. Ik zal me daar maar op installeren en me zo groot mogelijk maken. Blazen en grommen maakt blijkbaar indruk op die beesten. Ze mogen gerust zijn : dat kan ik heel lang volhouden.
Er lopen hier ook mensen rond. Dat is tenminste iets waar ik vertrouwd mee ben. Mijn eigen mensen kan ik volledig naar mijn poot zetten. Het kan dus niet moeilijk zijn om dat met deze exemplaren ook te doen.
Blijkbaar zal het wel lukken, want het vrouwtjesmens geeft me al eten en drinken. Ze probeert me ook op mijn gemak te stellen door me te aaien. Voorlopig zal dat toch nog niet voldoende zijn hoor ! Je zal beter je best moeten doen om me tevreden te stellen.

19u30.
De mensen gaan weg naar een feestje. Zij wel, maar ik vind geen reden tot feesten.
Gelukkig hebben ze me alleen achtergelaten in de living, en de monsters zijn allemaal ergens anders. Nu kan ik op verkenning gaan, en die vreemde luchtjes opsnuiven. Kijk, daar heb je mijn mandje en mijn kattebak !
Midden in de nacht komen ze thuis. Daar heb je het vrouwtje, die even komt kijken of alles in orde is. Ja ja, geef me nog maar wat te eten en te drinken. En ja, ik ben braaf geweest ! Wat denken ze wel ? OK, ga maar slapen, ik zie jullie morgen wel !Zaterdag 04/03/1995

9u
Gelukkig ! Het vrouwtje staat eindelijk op. Dat komt er van, als je laat in je bed kruipt, dan kan je er niet goed uit. Neem een voorbeeld aan mij : ik geniet regelmatig van mijn schoonheids-slaapje. En het resultaat mag er zijn, vind je niet ?
Het vrouwtje heeft gezien dat ik een andere vensterbank heb uitgekozen. Ze is zo vriendelijk om mijn dekentjes te verleggen. Hier zit ik tenslotte veel beter.
Het duurt nog een tijdje vooraleer het baasje opstaat. Hij noemt me steeds Minouche. Ik zal hem toch eens moeten duidelijk maken dat ik Minou heet !
Het vrouwtje is toch wel opmerkzaam. Ze zorgt dat ik een rustig plekje heb om te eten, zodat de monsters niet aan mij kunnen komen. Ik zal haar dan maar een kopje geven, en een beetje spinnen. Tenslotte moet ik toch ook een beetje mijn goede wil tonen.
Verder heb ik een rustige dag.
Rond half tien belt het vrouwtje vanuit het vakantieverblijf. Zeg haar maar dat ik het goed stel, maar dat ik toch een hartig woordje met hen zal praten als ze terug thuis zijn.


Zondag 05/03/1995

21u
Een kalme dag gehad. De monsters waren steeds buiten. In de namiddag heb ik met dat Chico-beest alleen in de living gezeten.
Maar nu moet ik toch even op verkenning. Het baasje en het vrouwtje zitten in de zetel, en dat grootste monster ligt aan hun voeten. Het kleinere kwispelbeest slaapt.
Eerst eens het baasje wat nauwkeuriger bekijken. Hm, die heeft ook een snor ! Ik vind die van mij toch veel sierlijker ! Wat doet hij nu ? Zijn tenen bewegen ! Dat moet ik toch even onderzoeken.
En nu dat monster, dat op de grond ligt. Voorzichtig met mijn poot eens voelen aan die pluim-staart. Wat een gek gevoel ! Daar moet ik toch eens aan snuffelen. Oei, die staart beweegt ! Ik zal maar grommen en blazen, dat helpt altijd.
Nu op verkenning in de keuken. Wat ligt hier op de stoel ? Is dat nu Cartouche ? Ik heb er al horen over praten, maar ik had nooit gedacht dat een kat zo groot kon zijn. En wat een geluid maakt dat beest ! Die kan grommen en blazen zoals ik nooit zal kunnen. Vlug maken dat ik wegkom ! Maar toch moet ik die diepe bas bewonderen. Ik neem me voor om veel te oefenen, want zo’n stem wil ik ook !


Maandag 06/03/1995

Vandaag is iedereen weg. De mensen zijn gaan werken, en de monsters zijn ergens anders. Ik heb trouwens vernomen dat de monsters honden zijn. Naar het schijnt zijn het zelfs rashonden, en hebben de baasjes er veel geld voor betaald. Neem me niet kwalijk zeg : RASHONDEN ?????
Ik zou me schamen als ik er zo uit zou zien : een enorme kop, een verschrikkelijk groot smoel-werk waar een meterslange tong schijnt in te zitten. Verder hebben ze flaporen en een veel te lange pluimstaart ! Ik ben nu niet iemand die ijdel is (alhoewel ?) maar ik vind mezelf veel mooier !
Als het baasje ‘s avonds thuis komt, is hij ziek en moet hij naar de dokter. Die geeft hem huisarrest voor de rest van de week.
Dat komt me goed uit, dan heb ik overdag ook gezelschap.
Het vrouwtje belt nog eens om te horen hoe het met mij gaat. Ik mag niet klagen, dus doe rustig verder waar jullie mee bezig zijn.


Dinsdag 07/03/1995

Het baasje is inderdaad thuis, maar hij slaapt veel. De honden zijn nu ook veel in huis, en regel-matig moet ik ze toch eens onderhanden nemen. Het baasje noemt me Bruce Lee, naar het schijnt omdat ik zo goed meppen kan uitdelen.
Ik heb trouwens een nieuw spel uitgevonden : honden pesten.
Spelbenodigdheden : één kat, en één of meerdere honden (ligt er beetje aan hoeveel de kat aan-kan), verder nog minstens één mens.
Doel van het spel : De kat maakt de honden gek, en de honden mogen niets terugdoen.
Ik speel het meestal als volgt : als de honden in huis zijn, maar niet naar mij kijken, dan begin ik rond te paraderen. Automatisch trek ik hun aandacht, en springen ze recht om naar mij toe te komen. Dan maak ik dat ik ergens op een kast of op een tafel spring, zodat ze niet aan mij kun-nen. Ze beginnen dan rond te huppelen, en te janken. Het vrouwtje of het baasje zegt dat ze moeten stil zijn, maar dat lukt niet omdat ik hen verder uitdaag. Uiteindelijk vliegen de honden in hun mand. Natuurlijk moet ik dan eens langs hun mand lopen met mijn staart in de lucht, om hen te tonen dat ik de baas ben.


Woensdag 08/03/1995

Baasje nog steeds ziek. Daar heb je ook niets aan zeg : hij ligt nog steeds veel te slapen.
Vandaag heb ik opnieuw Cartouche gezien. Zijn humeur is er nog niet op verbeterd. Maar ik heb de andere dieren horen fluisteren, en weet nu met welk probleem Cartouche geplaagd zit. Op zeer jeugdige leeftijd heeft hij een operatie ondergaan, en sindsdien zit hij in een identiteits-krisis : hij weet niet meer of hij een jongen of een meisje is. En om te bewijzen dat hij nog steeds mans genoeg is, voert hij oorlog met iedere kat die bij hem in de tuin komt. Hij is nu al bijna 15 jaar oud, en hij heeft zijn operatie nog steeds niet verwerkt, dus waarschijnlijk blijft hij even slecht gehumeurd voor de rest van zijn leven.
Daar gaat de telefoon : waarschijnlijk is het mijn vrouwtje. Wacht, zal ik opnemen ? Ik spring alvast op het telefoonkastje ! Maar nee, de telefoon wordt al opgenomen. Maar het is wel mijn vrouwtje. Laat mij eens mee luisteren ! Inderdaad, ik hoor haar stem ! Vrouwtje, hoor je mij spinnen ?Donderdag 09/03/1995

Het baasje is al veel beter, en ‘s namiddags neemt het vrouwtje verlof. Ze gaat de keuken schoonmaken. Weet je wat : ik zal je helpen, dan schiet je beter op ! Waar heb je al gezeemd ? Op het raam zie ik nog een vlekje. Ik zal het eens aanwijzen met mijn pootje. Blijkbaar mag dat niet.
Wat hebben we hier ? Een plant die dringend bijgewerkt moet worden. Wat nu ? Moet ik stop-pen ? Ik ben helemaal niet aan het vernielen, ik ben alleen maar aan het snoeien !
Wat kunnen mensen toch dom zijn : ze snappen helemaal niet dat ik het goed bedoel.
Hup, daar vlieg ik in de living ! Ik zal me dan maar een beetje in het zonnetje leggen slapen. Alweer een dag die voorbij is.


Vrijdag 10 maart 1995

Naar het schijnt komen de baasjes morgen allemaal terug naar huis. Waarschijnlijk kunnen ze me maar zondag komen halen. Dat betekent nog 2 nachtjes slapen ! Ik vind wel dat ik enorm zal moeten verwend worden als ze thuis zijn. Ik sluit hiermee mijn dagboek maar af. Dag honden-monsters, dag Cartouche en Chico, en natuurlijk dag baasje en vrouwtje van het logeeradres !

Aantal keer bekeken: 5289
Waardering: 5.06 op 10
Geef een cijfer:

Alle rechten voorbehouden 2005-2020 - www.verhalenlezen.nl


Verhalen

Wilt u een verhaaltje lezen uit één van de onderstaande categorieën? Klik dan gewoon op een categorie en u komt op de pagina met de verhalen van deze bepaalde categorie.

Verhalen posten

Hebt u zelf een verhaaltje geschreven? Of een onvergetelijke blunder tegengekomen, of iets anders. En je wilt er anderen mee amuseren, lezen? Met verhalenlezen.nl kan dat geen probleem zijn. Klik hier om een verhaal te posten!


Statistieken

Totaal verhalen: 5185
Totaal categorieën: 10
Totaal 8 bezoekers online