Verhalenlezen.nl - Voor al uw verhalen en sprookjes. Ook hebben we liefdes verhalen en erotische verhalen.

Verhaaltje mailen naar iemand.

Spreek een verhaal u aan, vind je een verhaal om te lachen? En wilt u het verhaaltje laten lezen door n van uw vrienden? Dan kan je via dit formulier het verhaaltje verzenden naar u vriend(in).

Naam ontvanger:
E-mail ontvanger:
 
Naam afzender:
E-mail afzender:
   
Verhaal:

Goed.
Bijna dagelijks overbrug ik lopend de afstand tussen mijn werk en mijn huis. Mijn huis ligt aan de ene kant van het centrum, mijn werk aan de andere kant. Al met al een klein kwartiertje door de kou. Nu heb ik meestal de mazzel dat ik daar ofwel vóór openingstijd ofwel ná sluitingstijd doorheen moet, en dat redelijk opschiet. Echter, het wil nog wel eens gebeuren dat mijn bed wat harder aan mij trekt dan mijn wekker, of dat ik 's ochtends vrij ben en door deze omstandigheden pas tijdens het middaguur richting mijn werk vertrek.

Dan gaat het mis. Het is namelijk nog makkelijker om als palestijnse zelfmoordterrorist langs een Israëlische grenspost te komen, dan zonder oponthoud het centrum te doorkruizen. Nog voordat ik dit keer goed en wel de eerste winkelstraat binnenloop, zie ik de eerste opstoppingen al voor me. Om een voor mij op dat moment nog onbekende reden loopt het allemaal niet echt lekker door. Ik worstel me door de mensenmassa naar voren om te zien wat er aan de hand is.

En dan zie ik ze staan. Als een politiewacht staan ze, gekleed in identieke jassen, klaar voor de jacht: De extremisten van het goede doel. Als een adelaar op zoek naar een prooi zijn ze angstvallig op zoek naar oogcontact, om deze vervolgens hypnotiserend DE vraag te stellen. Ik onderneem nog pogingen om uit het wurgende oogcontact te ontsnappen. Het angstzweet gutst uit mijn poriën, en als een kat in het nauw spring ik onverwachts naar rechts. Fout, want als een goed getrainde commando-eenheid neemt een collega-fundamentalist de verdediging over, om alsnog DE vraag te kunnen stellen. Ik grijp een willekeurig klein kind wat voor mijn voeten loopt met twee handen vast en smijt het schreeuwende jong vol bij de Amnesty International-nazi in het gezicht. Als een gillend varken stort deze ten aarde en zie ik kans om door de verdediging heen te glippen. Ik voel verschillende handen naar me grijpen, maar ik weet gebruik te maken van de verwarring die is ontstaan. Ik draai mijn hoofd naar links en spuug één van de blauwjasjes in haar oog. Het lijkt toch te zijn gelukt. De weg naar het centrum ligt voor me en met een wilde oerkreet schreeuw ik mijzelf een weg door de mensenmassa.

Terwijl ik zachtjes hijgend weer op adem probeer te komen, waan ik me een vals gevoel van veiligheid. Rustig wandel ik langs de Hema en de V&D, maar nog voordat ik de Free Record Shop passeer, dringt de keiharde waarheid door. De hele ontsnapping was een illusie. In de verte zie ik namelijk de volgende grenspost alweer opdoemen. Zachtjes begin ik te huilen, terwijl ik mij langzaam in de richting van de goedendoelgestapo begeef. Ik pak mezelf bij elkaar, neem een aanloop, kijk alle kanten op, zolang het maar niet in de ogen van één van hén is en begin te sprinten. Het lijkt te gaan lukken. Ik bereik een hoge snelheid en schiet als een schim langs de blauwe jasjes. Achter me hoor ik tóch nog pogingen om DE vraag te mogen stellen. Maar het lukt ze niet! Ik ren nog honderd meter verder en ben dolgelukkig. Lachend loop ik de hoek om.

Voordat ik er erg in heb staat er een blauwe unicefkabouter voor me, die met een glimlach vraagt: "Mag ik u wat vragen?"


Alle rechten voorbehouden 2005-2024 - www.verhalenlezen.nl


Verhalen

Wilt u een verhaaltje lezen uit één van de onderstaande categorieën? Klik dan gewoon op een categorie en u komt op de pagina met de verhalen van deze bepaalde categorie.

Verhalen posten

Hebt u zelf een verhaaltje geschreven? Of een onvergetelijke blunder tegengekomen, of iets anders. En je wilt er anderen mee amuseren, lezen? Met verhalenlezen.nl kan dat geen probleem zijn. Klik hier om een verhaal te posten!


Statistieken

Totaal verhalen: 5184
Totaal categorieën: 10
Totaal 16 bezoekers online