Verhalenlezen.nl - Voor al uw verhalen en sprookjes. Ook hebben we liefdes verhalen en erotische verhalen.

Verhaaltje mailen naar iemand.

Spreek een verhaal u aan, vind je een verhaal om te lachen? En wilt u het verhaaltje laten lezen door ÚÚn van uw vrienden? Dan kan je via dit formulier het verhaaltje verzenden naar u vriend(in).

Naam ontvanger:
E-mail ontvanger:
 
Naam afzender:
E-mail afzender:
   
Verhaal:

Het gekke grotmonster (deel 2)
Sisi, Noa en Nina lopen achter de vader van Noa aan de grot binnen. Het is een beetje griezelig binnen en voor Nina is het niet leuk. Het is namelijk erg donker. Als het donker is kan Nina weinig doen met haar geweldige manenschijn. Dat moet in het licht gedaan worden!
'PAP! ZIJN WE ER BIJNA?' galmt er door de grot. Noa roept het niet zo hard maar het echot heel erg in de grot. 'SSST!' zegt Sisi die niet tegen lawaai kan behalve het harde gespetter van water. Ze schrikt zo van haar eigen stem dat ze een meter boven de grond gaat zweven! 'GA ZAK! ALS EEN KABOUTERS ONS ZIET DAN SMEERT HIJ LIJM AAN ONZE DIERBARE VLEUGELS!' galmt er door de grot. Nina schrikt ook van haar eigen stem en kijkt verschrikt om zich heen.
'WEZEN JULLIE ALLEMAAL EENS STIL?' vraagt de vader van Noa. Ze lopen allemaal op hun tenen richting het ademende geluid. 'HET IS GEEN KABOUTER.' zegt Sisi. 'HET KLINKT OOK NIET ALS EEN KOBOLT!' zegt Nina. 'DAT IS HETZELFDE.' zegt Noa. 'STILTE JONGENS!' roept de vader van Noa. Weer zo stil als een muis gaat de tocht verder. 'DIT IS HET EINDE VAN DE GROT, EN IK HOOR NOG STEEDS DAT GELUID VAN ADEMEN.' zegt Nina. 'VERBORGEN GANGEN?' vraagt Sisi die met een waterplasje speelt. 'HET IS HIER NATTIG. VOLGENS MIJ IS DAT DAAR GEEN WATERPLASJE, SISI. IK DENK EERDER DAT HET SLIJM IS OF SPEEKSEL.' zegt Noa. 'ACH VIEZERD, DAT PLAKT TOCH?' vraagt Sisi en ze tilt haar hand uit het water. Het water blijft aan Sisi's hand plakken. 'OH BAH! SMERIG!' Sisi veegt haar hand af aan haar blauwe waterelfjespak.
'WEES STIL, HET GEADEM KOMT VAN DAAR!' De vader van Noa wijst een gang in. De gang is aan de linkerkant van grot gebouwd. Ze lopen door en door tot ze bij een touw komen. Stilletjes fladdert Nina omhoog. 'HET GEADEM WORDT HIER STERKER.' zegt ze tegen de rest als ze weer op de grond staat. In plaats van vliegen klimmen ze aan het touw omhoog.

Na eindelijk ontelbare gangen te hebben gehad komen ze eindelijk uit bij waar ze moesten komen. 'HIER IS GEEN ANDERE GANG MEER EN IS HET GEADEM HET STERKST.' zegt Nina en ze bonkt op een muur. Ze horen een afzichtelijk gekrijs. 'VOLGENS MIJ IS DIT GEEN GROT!' roept Noa zodat het keihard door de grot gaat. 'MAAR EEN GROTMONSTER?' vraagt Noa's vader. Noa knikt en nu begrijpen Nina en Sisi het gekrijs. Nina bonkte op een muur, het lichaam.
Ze hoorden geadem, dat kwam de hele tijd uit de grot zelf niet door een beest in de grot of buiten de grot.
'KOM OP WEG HIER!' gilt Sisi en ze rent de weg terug. 'KALM BLIJVEN! WE MOETEN VLIEGEN.' zegt Nina. 'VLIEGEN?' vraagt Sisi. 'JA VLIEGEN, WE HEBBEN DE HELE TIJD HET GROTMONSTER PIJN GEDAAN. NU MOETEN WE HET STILLETJES DOEN.' zegt Nina en ze fladdert op. Ze vliegen zo de grot uit. 'Dus mijn broertje is opgegeten door het grotmonster?' vraagt Noa. 'Ja, zo te zien wel. Maar we vinden er nog wel wat op, we gaan binnenkort gewoon nog een keer naar de grotmonster toe.' zegt de vader van Noa. Noa glimlacht. Zo doen ze toch nog een poging.

Alle rechten voorbehouden 2005-2024 - www.verhalenlezen.nl
´╗┐

Verhalen

Wilt u een verhaaltje lezen uit ├ę├ęn van de onderstaande categorie├źn? Klik dan gewoon op een categorie en u komt op de pagina met de verhalen van deze bepaalde categorie.

Verhalen posten

Hebt u zelf een verhaaltje geschreven? Of een onvergetelijke blunder tegengekomen, of iets anders. En je wilt er anderen mee amuseren, lezen? Met verhalenlezen.nl kan dat geen probleem zijn. Klik hier om een verhaal te posten!


Statistieken

Totaal verhalen: 5184
Totaal categorie├źn: 10
Totaal 12 bezoekers online