Verhalenlezen.nl - Voor al uw verhalen en sprookjes. Ook hebben we liefdes verhalen en erotische verhalen.

Anne was helemaal alleen.

U leest om dit moment het verhaal Anne was helemaal alleen gepost door chanel runhart. Dit verhaal is gepost in de categorie griezel verhalen. Wilt u een zelf geschreven, of een mooi verhaaltje posten? Klik daarvoor hier.

Wilt u terug naar griezel verhalen?
Categorie: griezel verhalen
Gepost door: chanel runhart
Gepost op: 2009-1-26

Verhaal:

Anne was helemaal alleen
het was een mooie zonnige dag, Anne zat in de tuin een boek te lezen, ze was zo verdiept in haar verhaal dat ze niet hoorde dat er iemand achter haar kwam te staan, opeens viel er een schaduw over haar heen, ze keek op. Anne keek in het grijnzende gezicht van haar vader, hai pap zei anne toonloos, ze was alweer verdiept in haar verhaal. hai schat, zei haar vader. ga je mee naar de winkel? ik moet nog boodschappen doen. neuh geen zin in, zei Anne. aah toe nou liefje, zei haar vader smekent, je bent de hele vakantie al thuis, je gaat niet uit, je maakt geen lol met je vriendinnen. ja nou en, zei Anne geiriteert, ik kan niks leuks doen omdat iedereen op vakantie is en wij thuis zitten in dit mega saaie dorp met mega saaie mensen en mega saaie plekken! Anne stond woedent op en stormde naar binnen. haar vader schudde verdrietig zijn hoofd, zijn dochter was echt boos toen ze hoorde dat ze deze zomer niet op vakantie gingen, en haar vader was het wel een beetje met haar eens, sinds zijn vrouw en hij uit elkaar waren zijn ze niet één keer meer op vakantie geweest en hebben ze niks leuks meer gedaan.

Anne stamte de trap op en knalde haar slaapkamer deur achter haar dicht, toen zette ze keihard de radio aan en plofte op bed neer. ze was echt zo boos op haar vader, ze verveelde zich dood. haar ouders waren uit elkaar gegaan om niet langer ruzie te maken zodat zij er niet onder lijde, maar ze was alleen nog maar verdrietiger geworden sind haar ouder uit elkaar waren, haar vader en zei deden niks meer samen, en haar moeder kon niet voor haar zrgen want die zat in spanje met een irritante zelfingenomen spaanse vriend, ze hadden nog aan Anne gevraagt of ze mee wilde, maar ze wilde voor geen goud samen met die spaanse kwast in éé'n huis zitten, nog niet voor een miljoen! opeens kierde de deur open, lieverd, zei een zware mannenstem. wat moet je vroeg Anne nukkig. ik heb een idee, zei haar vader, zullen we een weekje naar schotland gaan? dacht het niet, niet in dat saaie land met kerels die in rokken lopen, met niks eronder alleen hun blote kont! zei Anne. maar lieverd, we moeten wel, ik moet daar voor mijn werk heen, ze hebben net gebelt, ik heb een opdracht! nou ga jij maar, maar denk maar niet dat ik mee ga, zei Anne. maar ik kan je toch niet alleen thuis laten, zei vader. echt wat dat kun je wel, zei Anne, ik ben geen kleinkind meer, ik ben al 17 hoor ik kan heus wel op me zelf passen, ik weet hoe ik moet koken en als er brand is bel ik de brandweer, ik vergeet niet de hond uit te laten, en als er een inbreker is bel ik de politie. nou.... goed dan, zei vader vertwijvelt, ik moet morgen al weg. kan het echt wel liefje wil je echt niet mee. nee! ik ga niet mee ik red me hier wel. goed, maar ik ben pas over een week terug, probeerde haar vader haar nog over te halen. nou en ik red me wel, rustig maar maak je maar geen zorgen, goed? nou oke, zei vader. en hij verdween weer naar beneden.

een hele week alleen, dacht Anne toen ze die avond voor de tv zat, een hele week! ze liet zich relaxt achterover zakken en liet de beelden van de film tot zich doordringen. opeens schoot Anne overeind, hoorde ze dat goed, hoorde ze iemand lachen? wat een enge lach ze kreeg er kippenvel van. ze pakte snel de deken en nestelde zich dieper in de kussens, ze zal het zich wel verbeeld hebben, het komt vast door de film, ze zapte snel naar een ander kanaal.

die avond lach Anne klaar wakker in bed, ze kon niet slapen, telkens moest ze aan morgen denken, ze was een hele week alleen. morgen ging haar vader al vroeg weg, om 6 uur al! dus ze zou hem niet meer zien morgen, daarom heeft hij vanavond al afscheid genomen, ze had wel een beetje tranen in haar ogen, ze zal hem heel erg missen, maar toch had ze verschrikkelijk zin in om alleen thuis te blijven.

de volgende dag sliep Anne lang uit, tot 12 uur 's middags! toen had ze de rest van de dag op de bank gehangen en tv gekeken, die avond had ze een pizza bestelt, en voor de rest heeft ze geen klap uitgevoerd. maar nu zat ze verkramt op de bank, ze had die alch weer gehoort! deze keer wist ze het zeker, die ijselijke spottende lach, ze kreeg er spontaan de rillingen van, telkens galmde die lach door het huis, het leek wel of die gene die zo lachte spesiaal had gewacht tot haar vader weg was, en dan toe sloeg. ze wist niet eens wat het was, ze ad het gevoel dat die persoon elk moment te voorschijn kon komen, zoals een dief in de nacht. ze wachte en wachte, maar er gebeurde niks, helemaal niks! zou ze het zich weer verbeeld hebben? nee! dat kan niet, het was zo echt, te echt! dat kan gewoon geen verbeelding zijn. ze keek voorzichtig achter zich, niks, links, niks, rechts, aaaaaah wat is dat! rechts van haar, in de hoek van de bank, zat iets, iets zwarts! zwarter dan de duisternis om haar heen, zwarter dan zwart. het enige wat niet zwart was waren zijn ogen, die ogen, zo eng zo haatdragent zo, zo verschrikkelijk felgeel. en het enige wat ze deden waren staren, staren naar haar. opeens sperde het zijn mond open, het verschrikkelijke gelach galmde door de kamer. Anne klamte zich vast aan de bankt, haar knokkels werden wit, maar dat zag ze niet, het enige wat ze zag waren zijn ogen, en zijn tanden, zo scherp, en puntig, allemaal stuk voor stuk, en wat veel. toen sprong het ding op haar af! met wijdopengesperde mond, het kwijl droop op haar gezich en de lach galmde weer door de kamer.

na die week kwam haar vader thuis, hij stak de sleutel in het slot en drukte de deur open. toen hij binnen was, rook hij een afschulijke geur, rottig, alsog er hier iets doods lach. snel liep hij naar de kamer, daar lag iets, op de bann, half open gereten, haar vader gilde, aan de vinger van de hand, zat een ring, de ring die hij zijn dochter voor haar 17e verjaardag. gaf


Aantal keer bekeken: 4453
Waardering: 8.29 op 10
Geef een cijfer:

Alle rechten voorbehouden 2005-2020 - www.verhalenlezen.nl


Verhalen

Wilt u een verhaaltje lezen uit één van de onderstaande categorieën? Klik dan gewoon op een categorie en u komt op de pagina met de verhalen van deze bepaalde categorie.

Verhalen posten

Hebt u zelf een verhaaltje geschreven? Of een onvergetelijke blunder tegengekomen, of iets anders. En je wilt er anderen mee amuseren, lezen? Met verhalenlezen.nl kan dat geen probleem zijn. Klik hier om een verhaal te posten!


Statistieken

Totaal verhalen: 5185
Totaal categorieën: 10
Totaal 10 bezoekers online