Verhalenlezen.nl - Voor al uw verhalen en sprookjes. Ook hebben we liefdes verhalen en erotische verhalen.

De agressieve stier.

U leest om dit moment het verhaal De agressieve stier gepost door Richard W.. Dit verhaal is gepost in de categorie humor verhalen. Wilt u een zelf geschreven, of een mooi verhaaltje posten? Klik daarvoor hier.

Wilt u terug naar humor verhalen?
Categorie: humor verhalen
Gepost door: Richard W.
Gepost op: 2008-12-30

Verhaal:

De agressieve stier
De agressieve stier

Gisteren was ik samen met een vriend van mij een fietstochtje aan het maken. Kletsend over van alles en nog wat passeerden we de vele weilanden die het Groene Hart rijk is. Met een sinistere grijns op zijn gezicht vertelde hij mij over een legende die al enige tijd ten ronde ging. Het verhaal ging over een stier genaamd Beb, die de lokale koeienbevolking onder zijn duim hield met behulp van de magische snelkookpan. Ik merkte op dat het een ietwat curieuze gedachte was en dat ik daarom sterk mijn twijfels had over de betrouwbaarheid van het verhaal. Abrupt stopte hij met fietsen en nadat ik verbaasd zijn voorbeeld volgde, vertelde hij mij plaats te nemen op het grasveldje dat naast ons lag.

Ik legde mijn jas op het gras, zodat mijn pas gekochte groene broek geen lelijke grasvlekken zou oplopen. Mijn normaal zo fidele vriend nam tegenover mij plaats en keek me aan met zijn oceaanblauwe ogen. Hij schraapte zijn keel en vervolgde het verhaal. Kort samengevat was Beb de keizer der koeien en had hij de magische snelkookpan gewonnen in een schaakduet met konijn Bips. Hartelijk lachte ik en complimenteerde ik hem op dit creatief verzonnen verhaal, waarvan ik enkele seconden later intense spijt zou hebben. Binnen een tel waren al zijn gezichtsspieren samengetrokken van woede en met een furieuze kreet deed hij mijn nekhaar overeind doen staan. Met een kwijlende bek liep hij op me af terwijl ik, nog steeds zittend op de grond, met mijn achterwerk terugdeinsde. Zijn ogen veranderden van oceaanblauw naar felrood en zijn bruine, sluike haar ging rechtovereind staan. Een angstkreet afkomstig van mijn stembanden galmde over het uitgestrekte landschap terwijl ik wanhopig naar de dichtstbijzijnde stok probeerde te grijpen. Mijn vriend veranderde van gedaante en vijf seconden later stond er een heuse stier voor me. Ik slikte toen de stier mij naderde.

“Jazeker, Richard,” zei hij met een zware stem. “Ik ben Beb. De legende bestaat en jij zult er getuige van zijn!”

Voor mij was het onmogelijk een woord uit te brengen: ik was met stomheid verslagen. Mijn stierenvriend haalde een snelkookpan tevoorschijn. Met enige moeite opende hij de snel kokende pan en tot mijn grote afschuw kwam daar een reusachtig konijn uitgekropen. Dit konijn haalde op zijn beurt een nieuwe snelkookpan tevoorschijn en toverde daar een donkerrode badjas uit. Smekend keek ik het konijn diep aan in zijn zwarte ogen terwijl de woeste stier mij dwong de badjas aan te trekken. Vol argwaan voelde ik hoe het kledij mijn lichaam bedekte. Vol angst wachtte ik op de grote klap, maar die bleef uit. Het konijn keek mij met een vriendelijke glimlach aan en sprak met een hoog piepstemmetje.

“Dit is mijn geschenk aan jou,” zei hij opgetogen. “Nu hoef je geen kou meer te vatten wanneer je na het douchen naar de klerenkast loopt. Neen, voortaan kun je jezelf bedekken met deze prachtige badjas.”

Voordat ik ook maar een lettergreep uit mijn mond kon krijgen, rende het reusachtige konijn dieper het grasveld in. De stier gaf mij een knipoog en volgde het konijn vervolgens met opgeheven kop, terwijl ik met mijn knieën op het gras stortte en huilend naar de blauwe hemel staarde. Een felgeel gedaante kwam op mij afvliegen. De kanarie pakte me vast bij mijn mouw en vloog mij veilig terug naar huis, waar ik onder het genot van een warm kopje koffie bijkwam van dit weerzinwekkende avontuur.

Aantal keer bekeken: 3238
Waardering: 6.15 op 10
Geef een cijfer:

Alle rechten voorbehouden 2005-2020 - www.verhalenlezen.nl


Verhalen

Wilt u een verhaaltje lezen uit één van de onderstaande categorieën? Klik dan gewoon op een categorie en u komt op de pagina met de verhalen van deze bepaalde categorie.

Verhalen posten

Hebt u zelf een verhaaltje geschreven? Of een onvergetelijke blunder tegengekomen, of iets anders. En je wilt er anderen mee amuseren, lezen? Met verhalenlezen.nl kan dat geen probleem zijn. Klik hier om een verhaal te posten!


Statistieken

Totaal verhalen: 5185
Totaal categorieën: 10
Totaal 7 bezoekers online