Verhalenlezen.nl - Voor al uw verhalen en sprookjes. Ook hebben we liefdes verhalen en erotische verhalen.

Een kinderhand is snel gevuld.

U leest om dit moment het verhaal Een kinderhand is snel gevuld gepost door Marieke Richters. Dit verhaal is gepost in de categorie kinderverhalen. Wilt u een zelf geschreven, of een mooi verhaaltje posten? Klik daarvoor hier.

Wilt u terug naar kinderverhalen?
Categorie: kinderverhalen
Gepost door: Marieke Richters
Gepost op: 2009-6-20

Verhaal:

Een kinderhand is snel gevuld
Een kinderhand is snel gevuld?

Mijn 2 kinderen zijn verwend. Een compliment is alleen rechtsgeldig als dat gepaard gaat met een snoepje, maar wordt pas echt gewaardeerd met een kado. De meters kettingen, liters kindercola en een Mount Everest aan knuffelberen die in mijn huis rondslingeren zijn daar het bewijs van. Het is er zo ingeslopen, dat ik er nooit bij stil heb gestaan dat het eigenlijk niet normaal is om 3 fietsjes, 5 steppen en per kind minimaal 1 paar skeelers en 1 paar rolschaatsen in huis te hebben. Om maar te zwijgen van de dubbele poppenwagens, 281 springtouwen in verschillende kleuren en 503 barbie’s.

Volgens de wetenschappers doe ik dat omdat ik als part-time werkende moeder last van schuldgevoel zou hebben als ik thuis bij mijn kinderen ben. In de weinige tijd die ik met mijn kinderen door breng, wil ik de harmonie en gezelligheid bewaren waardoor een duidelijk ‘Nee’ blijkbaar niet haalbaar is. In dit onderzoek kan ik mezelf en mijn gezin niet terugvinden, want hoewel mijn huiskamer inderdaad driekwart is gevuld met kinderkeukentjes, poppenhuizen, tekentafels en nog meer materialistische zaken speciaal aangeschaft voor de nobel-prijs winnaars in spé, voel ik mij allerminst schuldig als ik een huilende dochter meezeul naar de stad om te shoppen. Nog minder kan ik deze theorie staven als ik denk aan mijn weekenden, waarbij mijn kinderen vanaf 7 uur al roepen: “Gaan we núhú uit bed” en mijn “nee” toch heel consequent blijft tot minstens half tien.

Maar dat ze verwend zijn, staat als een paal boven water. Als de zon niet schijnt is het voor hen de normaalste zaak om naar een binnenspeeltuin te gaan en aangezien in Nederland de zon nogal eens een winterslaap houdt hebben we ook al een goede tweede optie, te weten, de bioscoop. De waarde van geld is hen volledig onbekend, waardoor er zonder gene gevraagd wordt om een nieuwe fiets bij een lekke band. Waarschijnlijk ligt dat mij. Eigenlijk weet is zeker dat het volledig aan mij ligt, want ik vind het veel te leuk om spontaan dingen te bedenken, zoals in de regen op zoek te gaan naar regenwormen. Dan trekken we erop uit om eerst twee roze regenjassen te scoren, met bijbehorende regenlaarzen, schepjes, netjes en emmertjes. Als de outfits helemaal op het weer afgestemd zijn, dan gaan we op pad. Het is dan ook niet raar dat ze vragen om nieuwe schoenen als ze een keer in de hondenpoep zijn getrapt. Waarbij ik dan serieus twijfel of ik met keukenpapier aan de slag ga of gewoon de kliko wagenwijd open zet.

Gelukkig ben ik gezegend met een groot vermogen tot bagatelliseren en zoek ik altijd de overtreffende trap om mijn acties naar derden te verantwoorden.

Zo zat ik een paar weken geleden in de trein met de kinderen op weg naar mijn familie in Enschede,want de kinderen wilden dat graag. Dus nadat ik een bijpassende picknickmand had gevonden bij de nieuwe trolly, zaten we met z’n drietjes gezellig te lunchen in een coupé. Op dat moment kwam er nog een moeder bij, met een schattig knulletje van bijna twee en een dochter van bijna 4. We raakten in gesprek en ze vertelde dat ze voor het eerst met de trein ging van Breda naar Tilburg, gewoon voor de lol. Haar kinderen vonden het prachtig. De dochter ging er eens goed voor zitten en keek om zich heen. Toen de trein begon te rijden zei ze: “Zeg mam, wanneer brengt de stewardess ons eten?”

Nu kan ik ten minste zonder schuldgevoel weer die leuke Disney DVD kopen.

Aantal keer bekeken: 3288
Waardering: 7.68 op 10
Geef een cijfer:

Alle rechten voorbehouden 2005-2020 - www.verhalenlezen.nl


Verhalen

Wilt u een verhaaltje lezen uit één van de onderstaande categorieën? Klik dan gewoon op een categorie en u komt op de pagina met de verhalen van deze bepaalde categorie.

Verhalen posten

Hebt u zelf een verhaaltje geschreven? Of een onvergetelijke blunder tegengekomen, of iets anders. En je wilt er anderen mee amuseren, lezen? Met verhalenlezen.nl kan dat geen probleem zijn. Klik hier om een verhaal te posten!


Statistieken

Totaal verhalen: 5185
Totaal categorieën: 10
Totaal 4 bezoekers online