Verhalenlezen.nl - Voor al uw verhalen en sprookjes. Ook hebben we liefdes verhalen en erotische verhalen.

Eer en Glorie.

U leest om dit moment het verhaal Eer en Glorie gepost door Vaal. Dit verhaal is gepost in de categorie sprookjes. Wilt u een zelf geschreven, of een mooi verhaaltje posten? Klik daarvoor hier.

Wilt u terug naar sprookjes?
Categorie: sprookjes
Gepost door: Vaal
Gepost op: 2009-10-12

Verhaal:

Eer en Glorie
Hoofdstuk 1 : Generaal Krazel

Je hoorde een enorme knal in de verte en ineens vlogen er vuurballen door de lucht.
Mensen vochten tegen de brute wezens die Orcs werden genoemd, de orcs vielen aan en probeerden de laatste stad die de mensen nog in bezit hadden in te nemen en de bewoners tot slaven te maken.
Dat lukte niet maar er werd wel veel bloed verspeeld, de koning werd op een brute wijze uit elkaar gescheurd en de overgebleven stukken werden aan stokken overal in de stad opgehangen.

De mensen hadden wel gewonnen, de zoon van de koning had met behulp van de Horn van Kegras-stad de hulp ingeroepen van de giganten, enorme monsters die moeilijk neer te halen waren, en die hadden de katapulten van de orcs vernietigd.
De orcs hadden ook veel verlies geleden, maar de generaal was trotst op zijn mannen, ze vierden feest voor de doden en de Necroten (die geallieerd zijn met de orcs) vierden mee, het waren vieze ondode wezens die onder de vlag van Heerseres Sly alle mensen afslachten en daarna opeten.

De nacht was stil geworden en de beste Orc generaal keerde terug naar zijn hut in de stad waar alle orcs zo van houden, Ornammas.
Het gejuig was opgehouden en Generaal Krazel liep met nog een Bloedbier wankelend terug naar zijn bed, hij was niet getrouwd en had ook geen kinderen, als er geen oorlog was zag je hem nooit dan zat hij in een van zijn favorieten stoelen bloedbier en gebraden geitenvlees te eten.
Naast het warme vuur stond zijn zwaard, het zwaard dat hem zo vaak had geholpen het zwaard dat zo veel hoofden van leden van de Kegras alliantie had afgehakt of doorgestoken.
Ja, hij was trots.

Krazel lag te slapen en ineens hoorde hij een fles vallen, op dat zelfde moment sprong hij van zijn bed naar de haard en pakte z’n zwaard, hij keek om zich heen en tuurde in het donker en ineens was hij weg.
Hij werd wakker in enorme houten kooi en keek om zich heen, hij schrok van wat hij zag..
De elven die eerst altijd zo trouw waren geweest aan de Orna van Ornammas hadden hem gevangen genomen, de elven konden iets wat geen ander ras kon, onzichtbaar worden, ook konden ze mensen die bewusteloos waren met vijf man of meer meenemen in hun onzichtbaarheid, Krazel voelde zon hoofdpijn en hij schreeuwde het ineens uit van woede, hij brak dwars door de houten kooi heen en sprong op de rug van een van de elven soldaten en rukte z’n hoofd eraf met z’n blote handen, het bloed spoot in het rond en de rest van de elven verdween.
Ineens probeerde een elf zijn speer door de arm van de generaal te steken maar de speer bark in vier stukken en Krazel rukte de armen van de elf eraf.
Hij pakte een van de paarden van de elven en reed terug naar Ornammas, terug aangekomen zag hij de vlaggen van de elven en de mensen hoog in de wind wapperen, hij zag honderden katapulten en rammers (grote machines die bestuurd worden met magie) die tegen de poorten van Ornammas beukten.
------------------------------------

Dit was het eerste gedeelte, stem erop en ik zal een vervolg maken !

Dit was een testverhaal om te kijken wat mensen willen lezen, have fun !

Aantal keer bekeken: 2934
Waardering: 6.59 op 10
Geef een cijfer:

Alle rechten voorbehouden 2005-2022 - www.verhalenlezen.nl


Verhalen

Wilt u een verhaaltje lezen uit één van de onderstaande categorieën? Klik dan gewoon op een categorie en u komt op de pagina met de verhalen van deze bepaalde categorie.

Verhalen posten

Hebt u zelf een verhaaltje geschreven? Of een onvergetelijke blunder tegengekomen, of iets anders. En je wilt er anderen mee amuseren, lezen? Met verhalenlezen.nl kan dat geen probleem zijn. Klik hier om een verhaal te posten!


Statistieken

Totaal verhalen: 5184
Totaal categorieën: 10
Totaal 6 bezoekers online