Verhalenlezen.nl - Voor al uw verhalen en sprookjes. Ook hebben we liefdes verhalen en erotische verhalen.

Erger kan niet deel2.

U leest om dit moment het verhaal Erger kan niet deel2 gepost door cba. Dit verhaal is gepost in de categorie griezel verhalen. Wilt u een zelf geschreven, of een mooi verhaaltje posten? Klik daarvoor hier.

Wilt u terug naar griezel verhalen?
Categorie: griezel verhalen
Gepost door: cba
Gepost op: 2009-6-16

Verhaal:

Erger kan niet deel2
Erger kan niet (deel 2)

Ze deed haar ogen even open, en zag een schim van Marion, die naast haar stond, en haar heel bezorgd aan keek. Toen werd het weer zwart voor haar ogen.
Ze hoorde soms vlagen van geluiden. Ze deed haar ogen weer even open, en zag een klein schermpje met een lijntje...het deed bliep...bliep....bliep....het leek wel zo'n hartritmemeter. Toen werd het weer zwart voor haar ogen...
Het leek maar heel even, maar toen Lisa haar ogen helemaal opende lag ze in een bed, in een witte kamer. Ze zag geen apparaten meer... ze keek om zich heen....niemand...ze wou haar been bewegen om op te staan, maar die bewoog niet. Ze keek naar haar been, en zag er gips omheen zitten. Toen herinnerde ze het zich weer; ze was aangereden door een auto!..... Plots hoorde ze voetstappen in de gang achter de deur. Het stopte...de deurklink ging omlaag....de deur open...en toen kwam Marion naar binnen stappen! "Marion!" zei Lisa blij, en ze zag Marion ook helemaal opfleuren. Ze liep naar Lisa, en ging op een stoel naast haar zitten. "Je hebt ons laten schrikken, gek!" zei ze met een glimlach, "Rick had je skates meegenomen toen de ambulance er was, hij komt zodirect op bezoek"

Later kwam Rick ook aanzetten, en Marion had Lisa's tante Trudy ook opgebeld, die was ook gelijk gekomen. "Zo, hoe voel je je nu?" vroeg Rick, die natuurlijk ook bezorgd was.
"Goed, ik heb raar genoeg alleen mijn been gebroken....terwijl die auto op volle vaart op me af kwam"
"Hij reed niet zo hard, geloof ik," zei Marion, "Maar goed, die chauffeur...die was gewoon doorgereden"
"Hebben jullie een kentekennummer gezien?" vroeg tante Trudy aan de kinderen. Maar niemand had een nummerbord gezien.

Lisa mocht weer naar huis, en liep 3 weken met gips, wat er daarna weer af mocht. Pa was ook weer thuisgekomen, en had een leuk cadeautje voor haar meegebracht. Heel vrolijk konden de drie kids weer lekker skaten. Ze raceden door het park heen. Bij het bankje, wat bij het water stond, ging Rick even zitten. Hij haalde allemaal broodjes uit zijn rugzak. "Rick, gaat het wel goed met je?" vroeg Lisa bezorgd. Hij nam een paar happen van zijn broodje, en keek Lisa toen aan. "Ja, maar die nieuwe medicijnen slaan niet echt goed aan. Het lijkt net alsof ik meer moet eten dan normaal"
"En je begint weer af te vallen," merkte Marion op. De twee meiden keken hem nu erg bezorgd aan.
"Man, het komt allemaal wel goed hoor!" zei Rick met een glimlach, "ik ga weer terug op mijn oude medicijnen"
Na een tijdje was het weer tijd voor ieders om naar huis te gaan. "Hey, jullie komen morgen toch wel op mijn verjaardagsfeestje, he?" vroeg Lisa, en de twee knikten, en zwaaiden elkaar uit.

's Nachts droomde Lisa over haar verjaardag van de volgende dag. Een enorme taart werd de huiskamer ingedragen, het huis stond vol met cadeautjes. Plots hoorde ze een soort gepiep. Het kwam links van haar vandaan. Ze keek....zag niets...ze luisterde eens goed....het kwam uit de muur. Ze drukte haar oor tegen de muur. Het gepiep werd stiller. Er kwam een ander geluid bovenop. Het geluid van een auto dat recht op haar af kwam. Ze deinsde naar achteren....de muur vergruizelde, en felle koplampen schenen in haar gezicht... En toen schrok ze wakker.
Ze keek op haar wekker....6 uur, over een paar uur komen de eerste mensen voor haar verjaardag. Ze liep haar kamer uit, naar beneden toe. Daar zag ze tante Trudy staan, en haar vader met een koffer in zijn hand. Ze kon nog net horen dat haar vader er weer vandoor gaat, naar China dit keer. "Pap, blijf je niet voor mijn verjaardag?" vroeg ze teleurgesteld, en haar vader kwam naar haar toe. "Nee, kindje, ik moet naar China toe, het is van groot belang, ik wens je een fijne verjaardagsfeest vandaag," hij gaf haar een kus op haar voorhoofd, en liep de deur uit, de taxi in.
"Nu je toch op bent, zullen we lekker ontbijten?" vroeg Trudy, en ze maakte allerlei toastjes klaar voor Lisa en haarzelf.

's Middags waren al haar vrienden er. Marion gaf Lisa een lekker geurtje, en Rick gaf een soort kettinkje. Ze aten ook lekkere taart, ze gaven Rick expres een groter stuk. Ze gingen bordspellen spelen, skaten, pinata stukslaan, koekhappen, ezeltje prik, noem maar op.
"Het was een leuk feestje, Lisa," zei Marion. "Echt vet cool feestje, "zei Rick, en de twee vrienden gingen naar huis.

De volgende dag was het weer tijd om naar school te gaan. Ze haalde Marion op, en samen liepen ze naar school. "Pfff, ik heb geen zin in school vandaag," zei Marion, "geschiedenis is zo saai"
"Haha, ik vind dat juist de leukste vak wat er is," zei Lisa, en de twee grinnikten.
In de klas was het stil toen de juf aan kwam lopen. Marion keek Lisa vragend aan. "Weet jij waar Rick is?" vroeg ze. Zijn stoel was nog leeg. Maar Lisa had geen flauw idee.
"Goedemorgen, klas," zei de juf, "ik zie dat iedereen er is.."
"Nee, juf, Rick is er niet," zei een klasgenoot. "Dat klopt," zei de juf, "die heeft zich laten ziekmelden"
Marion en Lisa keken elkaar bezorgd aan.
Na school gingen ze dan ook gelijk bij Rick thuis kijken. "Rick, ben je ziek?"
Rick keek hen grijnzend aan. Hij had een deken om zich heen geslagen, en lag op de bank voor de tv in de huiskamer. "pff, nee joh, het zijn die medicijnen, die zijn niet zo goed," zei Rick, "maar gelukkig begin ik morgen met die oude medicatie, dus dan komt het wel goed." De twee meiden bleven nog even bij Rick. Lisa was wel bezorgd; hij zag er niet uit, het leek net alsof ie dagen niet geslapen heeft, en zijn gezicht zag er zo magertjes uit.

's Avonds lag Lisa in haar bed. Ze deed haar ogen dicht, en viel gelijk in slaap. Ze droomde weer. Ze hoort een soort gepiep...heel ver weg....ze was in een soort gang. Ze liep naar het geluid toe, en achter een deur klonk het erg luid. Ze deed de deur open, en keek naar een computerscherm, daarop was een lijn te zien met allerlei pieken...een soort hartritmemeter. Ze keek naar degene die eraan was aangesloten....de patient lag onder de deken, het gezicht ook. Lisa was heel nieuwsgierig, en liep er naartoe. Ze haalde voorzichtig het deken van het gezicht...en schrok zich wezenloos....daar lag.....zijzelf! Plots zag ze de auto in de kamer staan, met de voorkant haar kant opgewezen. De motor bromde, en de koplampen sprongen aan. Aan de andere kant van de kamer stond haar beste vriend Rick, hij stond daar wezenloos te staan.....Hij keek haar aan met lege ogen. Plots gaf de auto gas, en schrok Lisa weer wakker!
Ze keek weer op haar wekker....3 uur 's nachts. Ze hoorde iemand beneden in de huiskamer....aan de telefoon praten. Het klonk best wel somber. Lisa besloot te gaan kijken. Ze liep langzaam de trap af, in de keuken, waar de telefoon stond, brand licht. Ze liep de keuken in....en daar stond tante Trudy in haar badjas. Ze keek zo treurig als maar kan! Ze merkte nog niet op dat Lisa de keuken in kwam. Plots keek ze Lisa aan met vochtige ogen..."Lisa....ik moet je iets vertellen....het gaat om je goeie vriend....Rick"

Aantal keer bekeken: 2598
Waardering: 6.07 op 10
Geef een cijfer:

Alle rechten voorbehouden 2005-2020 - www.verhalenlezen.nl


Verhalen

Wilt u een verhaaltje lezen uit één van de onderstaande categorieën? Klik dan gewoon op een categorie en u komt op de pagina met de verhalen van deze bepaalde categorie.

Verhalen posten

Hebt u zelf een verhaaltje geschreven? Of een onvergetelijke blunder tegengekomen, of iets anders. En je wilt er anderen mee amuseren, lezen? Met verhalenlezen.nl kan dat geen probleem zijn. Klik hier om een verhaal te posten!


Statistieken

Totaal verhalen: 5185
Totaal categorieën: 10
Totaal 6 bezoekers online