Verhalenlezen.nl - Voor al uw verhalen en sprookjes. Ook hebben we liefdes verhalen en erotische verhalen.

Gebroken glimlach.

U leest om dit moment het verhaal Gebroken glimlach gepost door Mirre. Dit verhaal is gepost in de categorie liefdes verhalen. Wilt u een zelf geschreven, of een mooi verhaaltje posten? Klik daarvoor hier.

Wilt u terug naar liefdes verhalen?
Categorie: liefdes verhalen
Gepost door: Mirre
Gepost op: 2008-1-20

Verhaal:

Gebroken glimlach
Epiloog

De stad leek een luchtspiegeling, een fata morgana. Na die eindeloze zee van zand kwamen daar opeens hoge stadmuren op.
Maar het was echt. De legendarische stad van de koning. Vroeger was dit de belangrijkste stad van het rijk. Vol rijkdom, mysteries en schandalen.
Nu was het een hoop stenen, waar van niks te zien liet dat het ooit een welvarende stad geweest was.
De oude man stapte van zijn kameel en veegde zijn hoofd af. Zijn tulband was scheef gaan zitten. 3 weken had hij gereisd om hier te komen. De plaats waarvan hij dacht dat hij nooit meer terug zou komen. Al die verhalen, al die herinneren kwamen boven. Hij voelde zich zwak. Hij stapte door de poort en liet zijn ogen over het plein glijden. Vroeger was dit een belangrijke markt geweest met duizenden kraampjes, verse vruchten en groenten, kruiden, geuren. Nu was het een grote berg zand. Hij liep de straat op, die hij zo goed kende, maar nu was het niet meer vertrouwd. Niks was meer vertrouwd.
Voor zijn ogen verschenen de contouren van het voormalig paleis. De herinneringen aan feesten, gesluierde vrouwen, kostbaarheden en de koning kwamen weer bij hem op.
Hij schudde zijn hoofd. Hij mocht zich niet te druk maken, hij was hier voor een doel.
Hij strompelde verder met zijn kameel aan zijn hand.
De oude man bleef zitten bij een waterput en probeerde water uit de put te halen. Die was droog. Hij had verwacht dat de stad er zo uit zag, na de oorlog was al het water opgedroogd en de oase verdwenen.
De mensen zeiden dat er een vloek op lag en verhuisden naar andere steden. Steeds meer mensen verlieten de stad tot er uiteindelijk geen meer over bleef.
Bedoeïen verbleven soms in deze stad op hun doortocht door de woestijn maar het was niet meer dan een vergane glorie, een gedachte, een droom.
De oude man vroeg zich af op de mensen misschien gelijk hadden gehad. Misschien lag er hier een vloek op. Hij vloekte. Dit was een vervloekt oord. Mijlen ver geen water, geen groen. Alleen maar stenen en zand.
De oude man heette Hashid. Dit was zijn geboortestad. Zijn vader was de koninklijke lijfarts geweest en na zijn dood had Hashid hem opgevolgd.
Hij had het leven aan het hof meegemaakt. Verdriet, pijn, wanhoop, gevangenschap achter een gebroken glimlach. Hij had het allemaal gezien. Maar daarom was hij hier niet. Hij was hier gekomen om zijn verhaal af te maken. Het verhaal van een verboden liefde. Het echte verhaal.
Hij wist dat hij snel zou sterven. De dokter gaf hem nog een half jaar. Hij gromde. Hij wenste dat hij op die dag zijn lichaam ook was gestorven en niet alleen zijn hart.
Maar het leven liep anders. Na de val van het koningrijk was hij gevlucht. Maar schaamte haalde hem in en hij kon geen dag leven zonder schuld.
Hij was hier gekomen om die schuld eindelijk in te lossen. Het had al te lang geduurd.
Hashid bleef staan voor het paleis en viel op zijn knieën. Hij barstte in tranen uit en fluisterde `het spijt me zo, Het spijt me zo`.
Hij bleef zo een halfuur zitten tot dat al zijn tranen op waren. Hij stond op en strompelde het paleis binnen. In een van de kamer ging hij op een stoel zitten. Hij pakte zijn pen en papier uit de tas en begon te schrijven. Het echte verhaal over Soraya en Tristan.


Aantal keer bekeken: 2545
Waardering: 7.00 op 10
Geef een cijfer:

Alle rechten voorbehouden 2005-2024 - www.verhalenlezen.nl


Verhalen

Wilt u een verhaaltje lezen uit één van de onderstaande categorieën? Klik dan gewoon op een categorie en u komt op de pagina met de verhalen van deze bepaalde categorie.

Verhalen posten

Hebt u zelf een verhaaltje geschreven? Of een onvergetelijke blunder tegengekomen, of iets anders. En je wilt er anderen mee amuseren, lezen? Met verhalenlezen.nl kan dat geen probleem zijn. Klik hier om een verhaal te posten!


Statistieken

Totaal verhalen: 5184
Totaal categorieën: 10
Totaal 11 bezoekers online