Verhalenlezen.nl - Voor al uw verhalen en sprookjes. Ook hebben we liefdes verhalen en erotische verhalen.

Geld.

U leest om dit moment het verhaal Geld gepost door Ali Smesseim. Dit verhaal is gepost in de categorie humor verhalen. Wilt u een zelf geschreven, of een mooi verhaaltje posten? Klik daarvoor hier.

Wilt u terug naar humor verhalen?
Categorie: humor verhalen
Gepost door: Ali Smesseim
Gepost op: 2007-7-17

Verhaal:

Geld
GELD

Toen de gulden naar de euro was verwisseld, zat een familie na te denken. Hoe moesten ze betalen? Alle kinderen pakten een rekenmachine en dachten na. Ze rekenden uit hoeveel de melk, het brood, de snoepjes en ijsjes kostten. Het grootste kind dacht aan de woorden die weg zouden gaan, bijvoorbeeld: stuiver, kwartje en dubbeltje en hij dacht ook aan het geluid van de gulden. Guldens klonken zo: klink, klink en euro’s klonken zo: boem, boem. ,,Ik ga in plaats van 100 gulden 50 euro verdienen,’’ zei de vader. ,,Dus gaan we de helft van ons eten eten?,’’ zei het kleinste zoon. ,,Nee, euro’s zijn meer waard dan guldens,’’ zei de vader. ,,O, nu snap ik het,’’ zei de kleinste zoon. De volgende dag rekenden ze de laatste spullen die er te koop waren af en merkten ze dat alles met euro goedkoper was geworden. Maar toen dacht de kleinste zoon aan wat zijn vader had gezegd: Ik ga in plaats van 100 gulden 50 euro verdienen. Hij vroeg hoeveel de melk nu kost. ,,€0,50,’’ antwoordde de broer. Dus alles is de helft van de prijs geworden. Toen de vader naar zijn werk moest, vroeg hij aan zijn kleinste zoon: ,,Hoe laat is het. ,,In euro of in gulden?,’’ vroeg de kleinste zoon.

Ali Smesseim
9 jaar
Osdorpse Montessori School Amsterdam


Aantal keer bekeken: 7219
Waardering: 7.66 op 10
Geef een cijfer:

Alle rechten voorbehouden 2005-2024 - www.verhalenlezen.nl


Verhalen

Wilt u een verhaaltje lezen uit één van de onderstaande categorieën? Klik dan gewoon op een categorie en u komt op de pagina met de verhalen van deze bepaalde categorie.

Verhalen posten

Hebt u zelf een verhaaltje geschreven? Of een onvergetelijke blunder tegengekomen, of iets anders. En je wilt er anderen mee amuseren, lezen? Met verhalenlezen.nl kan dat geen probleem zijn. Klik hier om een verhaal te posten!


Statistieken

Totaal verhalen: 5184
Totaal categorieën: 10
Totaal 12 bezoekers online