Verhalenlezen.nl - Voor al uw verhalen en sprookjes. Ook hebben we liefdes verhalen en erotische verhalen.

Geluk en Vrede Amulet.

U leest om dit moment het verhaal Geluk en Vrede Amulet gepost door Daphne. Dit verhaal is gepost in de categorie spannende verhalen. Wilt u een zelf geschreven, of een mooi verhaaltje posten? Klik daarvoor hier.

Wilt u terug naar spannende verhalen?
Categorie: spannende verhalen
Gepost door: Daphne
Gepost op: 2008-3-15

Verhaal:

Geluk en Vrede Amulet
Ergens in een heel klein huis in een hele arme straat woont Marieke. Marieke is een heel arm meisje en kan niet naar school. Toch is Marieke heel slim omat ze een jongen heeft ontmoet die wel op school zit, die jongen heet Bart. Bart was ook net als Marieke heel slim. Al bart zijn boek van rekenen of taal uit heeft gelezen geeft hij ze aan marieke. Zo heeft Marieke toch een betere toekomst. Maar haar ouders zien er slecht uit. De ouders van Marieke zijn heel dom. Haar moeder is een tekenares en haar vader is vuilnisman. Met de tekeningen van Marieke's moeder gaat het heel slecht, niemand hoeft ze! Daarom is Marieke een beetje bang, dat alles slecht afloopt met haar familie en dat ze het huur van hun huis bijvoorbeeld niet meer kunnen gaan betalen! Eigenlijk is het niet echt een huis, het is zo klein! Marieke maakt zich zorgen. Op een dag moest Marieke het huis schoonmaken omdat haar ouders weg waren. Haar vader op werk en haar moeder schilderijen aan het verkopen! Dus Marieke stoft een schilderij af. Het is een heel mooi schilderij wat haar moeder heeft gemaakt. Oeps het schilderij hangt scheef, hee wat zie ik daar! Een soort knop! Wat ik moet ik doen dacht Marieke, nou dan druk ik maar! Wat er toen gebeurde was zo vreemd! Het schilderij viel op de grond en er ontstond een soort deur. Marieke doet de deur open, het is daar heel donker! En Marieke pakt een zaklamp. Ze schijnt door het donker een loopt, dan voelt ze iets, auw ze velt iets knagen aan haar been. Wat was dat? Het was een klein ratje, hallo zei Marieke tegen het Ratje. Ik noem jouw Snoet. Snoet rende voor Marieke uit een Marieke ging erachter aan. Hee wat is dat! Snoet stopte met rennen en stond naast een amulet. Op het Amulet stond geschreven: Geluk. Dat kan ik wel gebruiken dacht Marieke! En Marieke liep terug.. Waar was de deur gebleven? Onee dacht Marieke, help!! Help me!! Hee dacht Marieke mischien is het een soort code waarmee de deur open gaat dus Marieke zei: Geluk en Vrede! En de deur ging open. Ze keek op de klok. Toen hoorde ze de deur open gaan. Onee dacht ze ik ben vergeten het huis de schoonmaken! Maar toen ze naar de woonkamer keek was alles opeens schoon en best netjes. Huh dacht Marieke hoe kan dat? Haar moeder kwam juichend binnen stormen en zei: Al mijn schilderijen zijn verkocht! We hebben nu zoveel geld verdient! Ik heb 200 schlderijen verkocht! Lieverd is dat niet fantastich. We gaan een nieuw huis kopen en mooie kleding. Lieverd ik ben zo blij.. Wauw Marieke wat heb jij het huis mooi schoongemaakt zeg! En de moeder van Marike liep weg, en toen zei Marieke heel zacht: Dankjewel amulet... En gaf er een klein zoentje op.

Aantal keer bekeken: 2624
Waardering: 7.57 op 10
Geef een cijfer:

Alle rechten voorbehouden 2005-2020 - www.verhalenlezen.nl


Verhalen

Wilt u een verhaaltje lezen uit één van de onderstaande categorieën? Klik dan gewoon op een categorie en u komt op de pagina met de verhalen van deze bepaalde categorie.

Verhalen posten

Hebt u zelf een verhaaltje geschreven? Of een onvergetelijke blunder tegengekomen, of iets anders. En je wilt er anderen mee amuseren, lezen? Met verhalenlezen.nl kan dat geen probleem zijn. Klik hier om een verhaal te posten!


Statistieken

Totaal verhalen: 5185
Totaal categorieën: 10
Totaal 6 bezoekers online