Verhalenlezen.nl - Voor al uw verhalen en sprookjes. Ook hebben we liefdes verhalen en erotische verhalen.

Het gekke grotmonster (deel 1).

U leest om dit moment het verhaal Het gekke grotmonster (deel 1) gepost door Zerah Ceelen. Dit verhaal is gepost in de categorie sprookjes. Wilt u een zelf geschreven, of een mooi verhaaltje posten? Klik daarvoor hier.

Wilt u terug naar sprookjes?
Categorie: sprookjes
Gepost door: Zerah Ceelen
Gepost op: 2008-12-16

Verhaal:

Het gekke grotmonster (deel 1)
Noa het Regenboogelfje zit blij op de oever van het water. Ze kijkt naar Nina het Maanelfje en Sisi het Waterelfje. Ze spetteren elkaar nat. Maar Noa durft er niet in. 'Kom nou!' roept Sisi naar Noa. Maar Noa kijkt verschrikt naar het water. Dit is niet goed... Ze denkt dat ze een reusachtige vis ziet rondzwemmen in het Regenboogmeer. 'Kom op! Dit meer het niet voor niks Regenboogmeer!' roept Nina. Maar Noa verroerd zich niet en kijkt naar de plaats waar de vis zwom. Een rare vis kijkt haar grijnzend aan. 'Sisi?' vraagt Noa terwijl ze het water in loopt. 'Ja?' Sisi draait zich om. 'Kunnen vissen grijnzen in het Regenboogmeer?' vraagt Noa.
'Ja! Dat kan elke vis in Elfjeswereld.' giechelt Nina. 'Ik dacht dat jij alles wist over het Regenboogmeer en de vissen die daar in zwommen. Maar blijkbaar ben je nog een beginneling daarmee!' Noa wordt een beetje rood.
Sisi knikt. 'Maar, Maanelfjes kunnen ook niet alles weten over de meren hier. Ik weet welke vissen gevaarlijk zijn. Grijnzende Maanvissen zijn zeer gevaarlijk. Zeker als ze sprietjes op hun hoofd hebben zoals vlinders bij het Manenschijnmeer.' lacht Sisi. 'Zijn er daar vlinders?' vraagt Noa. Sisi knikt lachend. Nina knikt ook. 'Ik ben er ooit wel eens geweest.'

De moeder van Noa heeft geroepen. Dit Regenboogelfje moest gaan eten. Sisi het Waterelfje werd het hutje aan de kant binnengetrokken om te eten en een poppetje Toverrisk te spelen. En later moest Nina toch ook naar huis om te eten. In het huis van Noa is iedereen druk, want na het eten zal vader thuiskomen met heerlijke elfjestaart. Regenboogelfjestaart. Een speciale taart voor Regenboogelfjes. Want het broertje van Noa is jarig. Dan eten ze heerlijke taarten. Maar Noa is niet in de feeststemming. Haar andere broertje Bertie is verdwenen in de grot. Hij ging buitenspelen niet ver van de grot af. Noa kan haar hoofd niet verzetten naar de verjaardag. Geen lekkere taart, geen goed feestgevoel. Ze treurd om haar broertje. Weet niemand dan hoe erg het is om je broertje te verliezen? Noa neemt weinig happen van haar toetje. Haar toetje is Regenboogvla. Dat is vanillevla, mintvla, chocolavla en framboosvla door elkaar. Het is heerlijk want haar moeder doet er aarbeienjam bij. Maar Noa kan haar hoofd niet naar het lekkere mengseltje zetten. 'Is er wat?' vraagt vader als hij thuiskomt aan Noa. Noa knikt. 'Ik maak me zorgen om Bertie.' zegt ze. 'Jij en ik gaan kijken morgen. Nina en Sisi mogen mee gaan. Als ze dat mogen van hun ouders teminste. Waterelfjes zijn erg moeilijk wat betreft op avontuur buiten een bepaald meer. En Maanelfjes moeten hun maanstof toch echt bewaren en zouden wat in de buurt moeten blijven van het Manenbos.' zegt vader. Noa knikt. Dit stelt haar wat meer gerust. Morgen zal ze met haar vader op zoek gaan naar haar broertje.
Die avond belt Noa met de Elfjestelefoon naar haar vriendinnen. Na even na checken of het mag is het antwoord kant en klaar. Ze mogen mee. Ze gaan de nog nooit betrede grot binnen om Bertie te zoeken!

De vader van Noa en Noa vertrekken al vroeg uit huis. Eerst naar Sisi, die woont het dichtstbij. Daarna lopen ze naar Nina omdat daar het dichtstbij de grot is. Nina zal wat spullen meenemen die van pas kunnen zijn. In een speciale tas heeft Noa haar vertrouwde toverstok zitten. Met haar handen kan ze alleen dingen van haar eigen ding doen. Regenbogen dus... De meeste vijanden lachen om de regenbogen die ze uit haar handen krijgt. Haar vader heeft nooit een toverstok bij zich. Hij vindt het te tuttig en kan mannelijke dingen met zijn regenboogkrachten. Bijvoorbeeld een regenbooglint. Ze lopen de grot binnen. Het is er donker. Nina doet een spreuk. Uit haar handen schiet een felle maan. De maan gaat boven haar hoofd verder. Het pad door de grot is nu erg verlicht. 'Hoor je dat?' Sisi luisterd goed. Ook de andere luisteren. 'Adem?' vraagt Nina. Noa knikt. 'Ik hoor het ook. Maar wie zal toch zo'n adem hebben? Ik ken niemand die zo'n adem zou kunnen hebben. En u vader?' vraagt Noa. De vader van Noa denkt diep na. 'Nee... Maar we zullen kijken wat het is. Want we gaan niet ophouden voordat we het weten.' En zonder tegenspraak gaat de vader van Noa op weg.

Aantal keer bekeken: 2860
Waardering: 7.36 op 10
Geef een cijfer:

Alle rechten voorbehouden 2005-2024 - www.verhalenlezen.nl


Verhalen

Wilt u een verhaaltje lezen uit één van de onderstaande categorieën? Klik dan gewoon op een categorie en u komt op de pagina met de verhalen van deze bepaalde categorie.

Verhalen posten

Hebt u zelf een verhaaltje geschreven? Of een onvergetelijke blunder tegengekomen, of iets anders. En je wilt er anderen mee amuseren, lezen? Met verhalenlezen.nl kan dat geen probleem zijn. Klik hier om een verhaal te posten!


Statistieken

Totaal verhalen: 5184
Totaal categorieën: 10
Totaal 3 bezoekers online