Verhalenlezen.nl - Voor al uw verhalen en sprookjes. Ook hebben we liefdes verhalen en erotische verhalen.

Jaloers!.

U leest om dit moment het verhaal Jaloers! gepost door Anoniem. Dit verhaal is gepost in de categorie kinderverhalen. Wilt u een zelf geschreven, of een mooi verhaaltje posten? Klik daarvoor hier.

Wilt u terug naar kinderverhalen?
Categorie: kinderverhalen
Gepost door: Anoniem
Gepost op: 2006-5-2

Verhaal:

Jaloers!
Mam we zijn thuis, schreeuwt Laura onder aan de trap. Haar moeder komt naar beneden gelopen. Hoi mam, zegt Laura, ik heb Tamara mee naar huis genomen. Dat is goed hoor, zegt haar moeder. Willen jullie drinken en wat lekkers dames?, vraagt Laura`s moeder. Ja graag antwoordt Tamara beleefd. Mmmm, zegt Tamara na een tijdje wat zijn die koekjes lekker! Wat fijn dat je je beste vriendin weer een keer mee naar ons toegenomen hebt Laura, zegt Laura`s moeder. Ja ik heb de laatste tijd alleen nog maar bij jouw gespeeld hè Tamara?, zegt Laura. Tamara knikt. Letten jullie op de tijd? Jullie moeten over een kwartiertje naar turnen, zegt Laura`s moeder.

Na een kwartiertje hollen Tamara en Laura naar de gymzaal. Wow Samyra!, zegt Laura. Heb je een nieuw gympakje?! Het gympakje is blauw met glitters. Tamara en Laura hebben hun gympak al aan en gaan naar de gymzaal. Als ze de gymzaal binnen komen zien ze de balk en de mat staan. Allemaal aan de kant zitten!, zegt juf Monica. Ik heb een belangrijke mededeling, zegt ze wanneer iedereen zit. Ik ga bekend maken wie er naar de selectie mag. Ik ga kijken hoe jullie turnen, zegt juf Monica. En de vijf besten kies ik eruit. Vijf maar, zegt Laura teleurgesteld. Daar kom ik nooit bij. Iedereen weet dat Laura heel erg goed kan turnen. Ze zit zeker bij de vijf kinderen voor de selectie. We beginen met de balk. Ik roep telkens een kind bij me. De andere kinderen moeten op de bank blijven zitten. Om te kijken, zegt juf Monica. Als zesde is Laura aan de beurt. Ze springt op de springplank voor de balk. Dan maakt ze een handstandpreid. Dan gaat ze zitten op de balk. Weet je je oefening Laura?, vraagt juf Monica. Nee juf, zegt Laura. 2x een kattesprong, loopsprong, koprol, koprol achterover, omdraaien, radslag, flikflak, en als laatste de spagaat op de balk en dan de salto eraf. Gesnapt Laura?, vraagt juf Monica. Ja juf, zegt Laura terwijl ze een loopsprong maakt. Iedereen kijkt vol bewondering naar Laura. Je doet alles met gemak!, zegt juf Monica. Ga maar weer aan de kant zitten. Lopend op haar handen gaat Laura naar de banken. Wow Laura!, zegt iedereen. Alleen Tamara, zegt niks. Zij is al geweest en moest een veel makkelijkere oefenstof doen. Ze vindt het niet leuk dat Laura beter kan turnen dan zij. Als iedereen is geweest gaan ze naar de mat. Nu mag Laura als laatste komen. Begin maar, zegt de juf. Ik weet mijn oefening niet!, zegt ze. Dan zeg ik hem wel, zegt juf Monica. Arabier, flikflak, salto (achterover), omspringen, radslag, overslag, handstand, koprol. En dan nog twee keer de flikflak en vanuit de flikflak in spagaat vallen. Salto voorover, schroef. Alleen de schroef lukte nog niet zo goed bij Laura. Ze kan wel draaien in de lucht maar valt dan. Iedereen klapt als Laura naar de kant toe loopt. Laura drinkt nog even wat uit haar fles gevuld met drinken, Tamara had er een beetje van haar drinken bij gedaan omdat ze zo jaloers is op Laura. Laura proeft het en, zegt: Dit is vast niet meer goed, ik gooi het weg. Ze neemt nog een slok omdat ze zo`n dorst had. Had ze dat nou maar nooit gedaan...

Het is intussen al tijd geworden om naar huis te gaan. Maar eerst moet juf Monica nog wat zeggen. Ik zal zeggen wie er door gaat naar de selectie. Natuurlijk Laura!, zegt juf Monica. Kim, Shelley, Kiona en Rebecca naar de selectie, zegt juf Monica tenslotte. De vijf meisjes beginnen te juichen. Nu is Tamara helemaal jaloers! Maar jullie moeten jullie oefening wel goed blijven oefenen. Want overmorgen zijn de wedstrijden. Ik heb hier een papier waar jullie oefeningen op staan. Ze geeft de meisjes een vel papier. Als jullie willen mogen jullie morgen nog komen oefenen in de gymzaal. Want dan ben ik er ook, zegt juf Monica. Alle vijf de meisjes besluiten om morgen te gaan oefenen. Als Tamara naar huis wil gaan laat ze haar gymspullen staan. Laura pakt de gymtas op en loopt naar Tamara, die buiten net op haar fiets wil stappen. Tamara, je gymspullen roept Laura. Maar Tamara doet net of ze niks hoort en steekt haar tong uit. Wat bezielt haar denkt Laura.

Die nacht kan Laura niet slapen. Ze heeft hoofdpijn, buikpijn en denkt telkens dat ze moet overgeven. Tenslotte roept ze haar moeder. Zij, zegt dat ze morgen naar de dokter zullen gaan. De volgende ochtend als Tamara al in de klas zit komt meneer Beeksman de klas binnen lopen. Laura heeft een griepje, zegt hij. Tamara vindt het leuk voor haar. Ze lacht stiekem als niemand kijkt. s`Middags als ze moeten oefenen loopt Tamara de gymzaal binnen. Ze zegt dat Laura ziek is. Tamara wil weer weggaan maar juf Monica roept haar bij zich. Tamara, zou jij voor Laura willen turnen? Want we hebben zaterdag een wedstrijd. Natuurlijk, zegt Tamara. Dat vindt ze wel leuk! Ik zal even je moeder op bellen, of je mee mag doen. Want zo te horen aan jou is Laura erg ziek, en morgen is de wedstrijd al!, zegt juf Monica. De juf belt op en Tamara mag meedoen. Tamara moet haar makkelijke oefenstof doen. Het gaat best goed Tamara, maar zo goed als Laura kan jij nooit worden!, zegt juf Monica Tamara doet net of ze niks hoort en gaat gauw verder met haar oefening.

Het is zaterdagochtend en Tamara staat de douchen. Als ze uit de douche komt doet ze haar turnpakje aan, doet haar haren in een knotje en gaat aan de keukentafel zitten. Mam, zijn er nog broodjes?, vraagt ze. Ja, Tamara, maar schiet wel een beetje op, want over een uurtje moeten we weg naar Rotterdam, voor de wedstrijden. Hier is een beker thee en een eitje, eet maar lekker op. Ik ga ondertussen ook even douchen. Na een uurtje stappen Tamara en haar moeder in de auto en gaan op weg naar Rotterdam. Als ze er aan komen ziet ze haar vier clubgenootjes ook al staan. Ze gaan zich met z`n allen omkleden. Intussen gaan de moeders en vaders op de tribune zitten. Ik hoop dat we winnen, zegt Kiona. Ja, dat is nogal logisch en hè?, zegt Kim kattig. De meisjes worden opgeroepen om naar de gymzaal te gaan. Ze moeten eerst opmarcheren. Het groepje van Tamara, Kim, Rebecca, Shelley en Kiona moeten het eerst naar de mat. Tamara moet als laatste. Bij iedereen gaat het goed, alleen Rebecca vergeet een pasje. Dan moet Tamara. Er ligt een springplank. Ze wil net naar voren stappen om zich te presenteren, maar ze ziet de springplank niet en valt er BIJNA over. En nu maar hopen dat de jury het niet zag. Tamara vergeet een pasje en een koprol. Dan moeten ze naar de brug. Tamara moet ophurken maar ze haalt het net niet. Jammer. Ze mag het nog een keer proberen en dan haalt ze het gelukkig wel. Bij de balk valt ze er met de koprol vanaf. Gelukkig gaat alles bij de sprong goed. Goed zo meisjes, jullie hebben fantastisch geturnd!, zegt juf Monica. Maar die ene groep in die gele gympakjes is wel sterk hè?, zegt ze. Als we Laura erbij hadden gehad, wonnen we misschien nog wel. Tamara had het gehoord en keek boos voor zich uit.

Kom meisjes, zegt juf Monica, de prijsuitreiking begint. Wat kan je precies winnen?, juf Monica?, vraagt Shelley. Ik zal het nog een keer uitleggen, zegt juf Monica. Er zijn vijf groepen, en er zijn drie prijzen te winnen. En die prijzen zijn echte bekers. En iedereen krijgt na afloop een medaille en een diploma. De beste groep gaan ze filmen als ze turnen, en dat komt dan op tv. De tweede beste groep staat in de krant, en de derde beste groep kan je op internet zien. Ik denk wel dat we bij de eerste drie groepen zitten, zegt juf Monica. Maar eigenlijk denkt ze: Had ik Tamara nou maar nooit mee laten turnen. Ze doet een veel te makkelijke oefenstof en is niet zo goed. We zullen wel een vierde plek halen. Opeens klinkt er een zware stem door de gymzaal. De vierde plek is voor: Gymclub Pompirado uit Zwolle! de meisjes van de gymclub komen naar voren en nemen hun medaille`s en diploma`s aan. De derde plek is voor: Gymclub Rozenvliet uit Arnhem! Ook die meisjes komen naar voren om hun spulletjes op te halen. Ze worden ondervraagt en er worden foto`s gemaakt voor internet. Intussen zit gymclub de Koprol uit Amsterdam vol spanning te wachten. Zouden ze de tweede prijs hebben? Of zouden ze de vijfde of eerste prijs hebben? De tweede plek is voor: Gymclub HMS uit Utrecht! roept de man met de microfoon. Nu is de spanning echt te snijden. Zou gymclub de Koprol de eerste of vijfde prijs hebben? De vijfde prijs is voor: Gymclub de Koprol uit Amsterdam. De man, zegt er nog bij: Er is een meisje ziek geworden, en toen moest er een meisje invallen van een slechter niveau. Gymclub de Koprol loopt bedroefd het podium op en Tamara dacht: Nu hebben ze het toch nog over die rot Laura, maar ze maken mij belachelijk! Maar ze denkt ook: Eigenlijk komt het nu ook door mij dat we niet gewonnen hebben! Intussen hoorde de andere gymclub dat ze gewonnen hadden en zometeen werden er video opnames gemaakt voor de televisie.

Gymclub de Koprol gaat bedroefd naar huis. Tamara voelt zich schuldig. Ze vergelijken elkaars cijfers. En kijken wie de beste is. Zo was de uitslag: 1. Shelley 31.4 2. Rebecca. 30.8 3. Kiona 30.1 4. Kim 29, 8 5. Tamara 20, 0 Toen Tamara thuis kwam wilde ze gelijk naar Laura. Ze vertelde wat ze gedaan had. Laura zei dat ze het haar vergaf omdat echte vriendinnen dat deden. Tamara bleef nog even gezellig kletsen met Laura en ze vertelde dat de uitzending met de gewonnen gymclub De Maltha Stars volgende week zaterdag om 2 uur zou komen. Tamara zou het in ieder geval opnemen op video. Tamara bleef ook nog bij Laura pannenkoeken eten. Nu waren ze weer echte vriendinnen!

Aantal keer bekeken: 11243
Waardering: 6.21 op 10
Geef een cijfer:

Alle rechten voorbehouden 2005-2024 - www.verhalenlezen.nl


Verhalen

Wilt u een verhaaltje lezen uit één van de onderstaande categorieën? Klik dan gewoon op een categorie en u komt op de pagina met de verhalen van deze bepaalde categorie.

Verhalen posten

Hebt u zelf een verhaaltje geschreven? Of een onvergetelijke blunder tegengekomen, of iets anders. En je wilt er anderen mee amuseren, lezen? Met verhalenlezen.nl kan dat geen probleem zijn. Klik hier om een verhaal te posten!


Statistieken

Totaal verhalen: 5184
Totaal categorieën: 10
Totaal 7 bezoekers online