Verhalenlezen.nl - Voor al uw verhalen en sprookjes. Ook hebben we liefdes verhalen en erotische verhalen.

Mama is zwanger.

U leest om dit moment het verhaal Mama is zwanger gepost door Degrote Lien. Dit verhaal is gepost in de categorie kinderverhalen. Wilt u een zelf geschreven, of een mooi verhaaltje posten? Klik daarvoor hier.

Wilt u terug naar kinderverhalen?
Categorie: kinderverhalen
Gepost door: Degrote Lien
Gepost op: 2005-5-9

Verhaal:

Mama is zwanger
'Farah, kom eens beneden, ik moet je wat vertellen,' roept moeder onder aan de trap. Farah rent de trap af en ploft in de kamer op de bank neer. 'Wat is er?' vraagt ze verbaasd. 'Nou, het zit zo,' begint moeder. 'Ik weet niet of je het leuk vind of niet.' Farah kijkt nog verbaasder. 'Ik ben namelijk zwanger,' zegt moeder. 'Vind je het leuk?' ' ZWANGER?' krijst Farah. 'Ben je niet goed?' Dan krijg ik er zeker nog zo'n mormel van een broertje bij?' ' Hou je stil,' roept moeder boos. 'Ten eerste is Joey misschien soms iets lastig voor je, maar hij is hartstikke lief en bovendien is ie nog maar twee jaar en ten tweede vind ik dat je wel wat enthousiaster mag doen.' 'Hoelang ben je al zwanger dan?' vraagt Farah beschuldigend. 'Twee en een halve maand,' antwoordt moeder. 'Vind je het echt niet leuk?' 'Sorry van daarnet,' zegt Farah zachtjes. 'Ik schrok nogal.' ' Geeft niet,' zegt moeder. 'Dat is ook logisch.' 'Wil jij meehelpen om een naam te verzinnen?' Farah knikt. 'Dat vind ik wel leuk.' Weet Joey het al?' 'Nee, maar je mag hem wel halen, hij is in z'n kamer met blokken aan het spelen.' Farah loopt naar haar broertjes kamer toe en doet de deur open. 'Joey, kom eens,' zegt ze. 'Faajaa,' roept Joey stralend. Farah voelt zich schuldig dat ze net zo schreeuwde dat Joey een mormel was. 'Faajaa helpe toore bouwe.' 'Nee Joey, je moet even meekomen. Mama wil je iets leuks vertellen.' 'Ies leuks vetelle,' juicht Joey. 'Kom maar mee,' zegt Farah. Ze pakt haar broertje bij de hand en loopt de huiskamer in. Moeder zit op de bank. 'Mama leuks vetelle,' gilt Joey en hij klimt razendsnel op de bank. Moeder glimlacht naar Farah. 'Jij houdt toch zo van babietjes?' vraagt moeder aan Joey. Joey knikt. 'Ja.' 'Dan ben je nu vast heel blij, want mama krijgt zélf een babietje. In mei.' 'BABY,' gilt Joey. 'BABY, BABY, BABY!!' 'Ben je blij?' vraagt moeder aan Joey. Joey knikt stralend.

Het is zes maanden later. Het is midden in de nacht. Farah slaapt. Opeens hoort ze geluid beneden. Ze stapt uit bed en doet de deur van haar kamer open. Ze ziet dat er licht brandt. Ze doet haar pantoffels aan en sluipt de trap af. Ze ziet door het glas van de deur dat moeder op de bank ligt. Geschrokken trekt Farah de deur open. Moeder ligt met een trots gezicht op de bank en vader zit er trots naast. Moeder heeft een handdoek vast. 'Kom eens hier lieverd,' zegt moeder. Farah loopt naar vader en moeder toe. 'Twee?' zegt Farah stomverbaasd. 'Ja,' zegt moeder. 'Een wonder hé?! Ze zeiden dat er maar één baby in m'n buik zat!' 'Hoe heten ze dan?' vraagt Farah, nog steeds verbaasd naar de handdoek kijkend. 'We hadden maar één naam.' Moeder knikt. 'Maar wat dacht je van Yasmin en Sami?' Farah knikt. 'Leuk,' zegt ze. 'Zal ik Joey wakker maken?' ' Nee, laat hem maar lekker slapen,' zegt vader. 'Hij ziet het morgen wel. Wat zal hij verrast zijn!' 'Mag ik ze even vasthouden?' vraagt Farah. 'Tuurlijk,' zegt vader. Hij neemt de tweeling van moeder over en geeft ze aan Farah. 'Voorzichtig hé?' Farah geeft alle twee de baby's een kusje op het voorhoofd. Ik heb het allerliefste broertje en zusje van de wereld. En daar hoort Joey bij natuurlijk!

Aantal keer bekeken: 9835
Waardering: 6.12 op 10
Geef een cijfer:

Alle rechten voorbehouden 2005-2019 - www.verhalenlezen.nl


Verhalen

Wilt u een verhaaltje lezen uit één van de onderstaande categorieën? Klik dan gewoon op een categorie en u komt op de pagina met de verhalen van deze bepaalde categorie.

Verhalen posten

Hebt u zelf een verhaaltje geschreven? Of een onvergetelijke blunder tegengekomen, of iets anders. En je wilt er anderen mee amuseren, lezen? Met verhalenlezen.nl kan dat geen probleem zijn. Klik hier om een verhaal te posten!


Statistieken

Totaal verhalen: 5185
Totaal categorieën: 10
Totaal 16 bezoekers online