Verhalenlezen.nl - Voor al uw verhalen en sprookjes. Ook hebben we liefdes verhalen en erotische verhalen.

Naar het bos.

U leest om dit moment het verhaal Naar het bos gepost door Rianne Visser. Dit verhaal is gepost in de categorie kinderverhalen. Wilt u een zelf geschreven, of een mooi verhaaltje posten? Klik daarvoor hier.

Wilt u terug naar kinderverhalen?
Categorie: kinderverhalen
Gepost door: Rianne Visser
Gepost op: 2007-1-8

Verhaal:

Naar het bos
Voor Ilse en Boris is het eindelijk zover. De herfstvakantie is aangebroken! Ilse en Boris waren er ook wel aan toe want ze hebben de afgelopen weken zo hard hun best gedaan op school. Nu kunnen ze lekker uitrusten en leuke dingen gaan doen. Ilse en Boris hebben vorige week ook nog hele mooie werkjes op school gemaakt. Een tekening van een kastanjeboom en van bladeren in het bos. Ilse is lekker aan het kleuren. Boris heeft zin om iets leuks te gaan doen en loopt naar mama toe die op de bank een boek aan het lezen is. ‘’Mama, ik verveel me een beetje. Weet u iets leuks wat ik kan gaan doen?’’zegt Boris. “Ik zal eens mee verzinnen� zegt mama en ze krijgt opeens een heel goed idee. Wat dachten jullie ervan om eens naar het bos te gaan om te kijken of we een paar echte kastanjes kunnen vinden?! Ilse hoorde ook wat mama vroeg en ook zij is zo enthousiast dat ze gelijk haar jas wil gaan halen. ‘’Ja, ja! Ik wil naar het bos!!’’roept Ilse blij. ‘’Oké dan’’, zegt mama. “Boris, ga jij ook maar je jas en je laarzen aantrekken�. Boris kan natuurlijk ook niet wachten en hij trekt zo snel mogelijk zijn kaplaarsjes en zijn jas aan. Ook pakt hij een paraplu voor als het misschien nog gaat regenen.
Mama smeert gauw nog wat broodjes en neemt voor ieder een pakje drinken mee. Ze gaan op weg naar het bos. Het is gelukkig niet zo heel ver weg, want Ilse en Boris kunnen niet meer wachten om lekker door het bos te rennen en om eikeltjes en kastanjes te vinden.
Gelukkig is het droog als ze aankomen in het bos. “Doen jullie wel een beetje voorzichtig in het bos�, roept mama terwijl Ilse en Boris al een stuk vooruit rennen. “Oké, mama�, roept Ilse met een luide stem terug. “En wel bij mama in de buurt blijven, anders raakt mama de weg kwijt�! roept mama weer terug.
Ilse en Boris moeten lachen. Ze verzamelen heel veel kastanjes, bladeren en eikels. Het plastic tasje van Ilse zit al bijna helemaal vol.
“Ik ga de kastanjes gebruiken om er poppetjes van te maken�, zegt Ilse. “Dan ga ik papa en mama maken.� Boris vindt het ook leuk en verzint ondertussen wat hij nog meer kan gaan maken van de kastanjes en de bladeren.
De tijd gaat erg snel en Boris en Ilse zijn ook al best moe. Gelukkig zien ze een bankje in het bos staan waar ze lekker kunnen uitrusten.
Mama pakt de broodjes en de pakjes drinken uit haar tas. “Wat zijn jullie toch lief geweest�, zegt mama trots tegen Ilse en Boris.

Aantal keer bekeken: 8485
Waardering: 5.00 op 10
Geef een cijfer:

Alle rechten voorbehouden 2005-2020 - www.verhalenlezen.nl


Verhalen

Wilt u een verhaaltje lezen uit één van de onderstaande categorieën? Klik dan gewoon op een categorie en u komt op de pagina met de verhalen van deze bepaalde categorie.

Verhalen posten

Hebt u zelf een verhaaltje geschreven? Of een onvergetelijke blunder tegengekomen, of iets anders. En je wilt er anderen mee amuseren, lezen? Met verhalenlezen.nl kan dat geen probleem zijn. Klik hier om een verhaal te posten!


Statistieken

Totaal verhalen: 5185
Totaal categorieën: 10
Totaal 6 bezoekers online