Verhalenlezen.nl - Voor al uw verhalen en sprookjes. Ook hebben we liefdes verhalen en erotische verhalen.

Raadselachtige Verdwijningen.

U leest om dit moment het verhaal Raadselachtige Verdwijningen gepost door Snotspijker. Dit verhaal is gepost in de categorie griezel verhalen. Wilt u een zelf geschreven, of een mooi verhaaltje posten? Klik daarvoor hier.

Wilt u terug naar griezel verhalen?
Categorie: griezel verhalen
Gepost door: Snotspijker
Gepost op: 2010-11-13

Verhaal:

Raadselachtige Verdwijningen
Voor Johan en Cindy werden de afgelopen maanden gekenmerkt door drukte en stress. Ze gingen een week naar Oostenrijk om bij te komen van alle hectiek en om te genieten van het spectaculaire Oostenrijkse landschap en de gastvrijheid. Op een zonnige zomerochtend reden ze de straat uit, en krap 10 uur later arriveerden ze in het dorp alwaar het gehuurde vakantiehuisje stond, iets ten zuiden van Kitzbühel.

Johan en Cindy zagen opvallend veel politie in het dorp, maar besteedden er verder niet veel aandacht aan. Na het ophalen van de sleutel stapten ze het vakantiehuisje binnen, de bagage was snel uitgepakt. "Zullen we alvast een eind wandelen?" zei Johan. "Liever niet" antwoordde Cindy. "Het is al donker buiten, je weet niet wat voor ongure figuren hier rondlopen rond dit tijdstip." Johan: "Ongure figuren? In dit dorp?? Maargoed, we blijven dan maar binnen". Verveeld zette Johan de TV aan en zapte wat rond. Zijn aandacht werdt getrokken door een nieuwsbericht op een lokale zender waarin melding werdt gemaakt van raadselachtig verdwenen personen in het dorp waar Johan en Cindy nu verbleven. Volgens het nieuwsbericht vonden de verdwijningen plaats gedurende nachtelijke stroomuitval.

Enkele uren later gingen Johan en Cindy naar bed en vielen al snel in slaap. Rond 3:00 uur 's nachts werdt Johan gewekt door een bizar soort gekrijs in de verte. Hij keek door het raam naar buiten en merkte dat het dorp opnieuw kampte met stroomuitval. Wederom was een verre, onnatuurlijke schreeuw te horen, waarop Johan zijn zaklantaarn pakte en daarmee naar buiten scheen. Niets te zien. "Het zal mijn verbeelding wel zijn" dacht Johan en kroop weer in bed.

De volgende ochtend liepen Johan en Cindy de deur uit voor een stevige wandeling. Bij een huis enkele honderden meters verderop was de politie prominent aanwezig. Een zichtbaar geschokte vrouw van middelbare leeftijd -waarschijnlijk een bewoonster- riep "Mein mann ist verschwunden!" Politie-agenten probeerden haar tevergeefs te kalmeren. Johan en Cindy herinnerden zich nog het nieuwsbericht over de raadselachtige verdwijningen van de vorige avond. Ze waren er niet gerust op.

De tweede nacht brak aan. Midden in de nacht werdt Johan gewekt door Cindy. "Kijk daar, d'r zit iets" fluisterde ze, en wees richting een hoek van het plafond. Een golf van schrik ging door Johan heen toen hij daadwerkelijk daar een donkere massa ontwaarde. In de donkere kamer was 'het' nauwelijks zichtbaar. Johan wilde het licht aanknippen maar het bleef donker. Alweer stroomuitval. Plotseling bewoog de donkere massa aan het plafond en Johan greep haastig naar zijn zaklantaarn. Hij richtte de lichtstraal richting de hoek en in een flits was nog net een afschuwelijk wezen zichtbaar alvorens het plotsklaps verdween met een bizarre krijs! Johan en Cindy zaten rechtop in bed, bijna verlamd van angst. Het licht in de slaapkamer sprong aan, wat aangaf dat de stroomstoring voorbij was. Johan en Cindy konden die nacht de slaap echter niet meer vatten.

De volgende dag overweegden ze een vroegtijdig vertrek uit het dorp. Was het verschrikkelijk wezen dat ze in de afgelopen nacht gezien hadden echt? Of hadden ze het gedroomd? De voorgaande avond werdt overigens gekenmerkt door veel alcohol, misschien speelde dat ook een rol. Johan en Cindy besloten te blijven.

Aan het begin van de derde nacht lag Johan alvast in bed terwijl Cindy nog een douche nam. Plotseling viel de stroom weer uit en vrijwel onmiddelijk daarna was vanuit de douche brekend glas en een angstaanjagend geschreeuw te horen! Johan sprong uit bed. "Cindy, wat is er gebeurd?? CINDY!!" Geen antwoord. Johan zag de badkamerdeur tergend langzaam opengaan en zag een onnatuurlijke gedaante in de duistere badkamer. Het stootte een bloedstollend geluid uit, een mengeling tussen gorgelen en grommen. Ineens kwam het duistere wezen in beweging en kroop via de muren snel op de doodsbange Johan af. Bliksemsnel gristte hij zijn zaklantaarn van zijn nachtkastje af en richtte de lichtstraal op het snel naderende wezen. Met een angstaanjagende krijs verdween het monster in het niets. Met de zaklantaarn keek Johan in de badkamer om te zien of Cindy haar confrontatie met het wezen had overleefd, maar ze was verdwenen. In het niets. Johan greep snel zijn autosleutels en wat bagage, vluchtte het huis uit, startte de auto, en vlamde met een noodvaart het dorp uit. Terug naar Nederland.

De getraumatiseerde Johan komt uiteindelijk in een gesloten inrichting terecht, gekweld door verschrikkelijke nachtmerries en enorme angst voor duisternis. Van Cindy werdt nooit meer iets vernomen.

Aantal keer bekeken: 2356
Waardering: 6.56 op 10
Geef een cijfer:

Alle rechten voorbehouden 2005-2020 - www.verhalenlezen.nl


Verhalen

Wilt u een verhaaltje lezen uit één van de onderstaande categorieën? Klik dan gewoon op een categorie en u komt op de pagina met de verhalen van deze bepaalde categorie.

Verhalen posten

Hebt u zelf een verhaaltje geschreven? Of een onvergetelijke blunder tegengekomen, of iets anders. En je wilt er anderen mee amuseren, lezen? Met verhalenlezen.nl kan dat geen probleem zijn. Klik hier om een verhaal te posten!


Statistieken

Totaal verhalen: 5185
Totaal categorieën: 10
Totaal 19 bezoekers online