Verhalenlezen.nl - Voor al uw verhalen en sprookjes. Ook hebben we liefdes verhalen en erotische verhalen.

Ze was zo dichtbij (Not Finished).

U leest om dit moment het verhaal Ze was zo dichtbij (Not Finished) gepost door Chaba Schouten. Dit verhaal is gepost in de categorie liefdes verhalen. Wilt u een zelf geschreven, of een mooi verhaaltje posten? Klik daarvoor hier.

Wilt u terug naar liefdes verhalen?
Categorie: liefdes verhalen
Gepost door: Chaba Schouten
Gepost op: 2011-6-8

Verhaal:

Ze was zo dichtbij (Not Finished)
Wanneer de maan is gezakt en de lantaarnpalen recht in de ramen van de onschuldige mensen schijnt, komen de meest briljante en ondeugendste dingen naar boven. De mens denkt, de mens fantaseert, de mens droomt. Dit was het punt waar Jorrit nadacht over zijn leven, het dagelijks of moet ik zeggen nachtelijks werk om de dag door te nemen dingen analyseren en uiteindelijk na conclusies te hebben getrokken het brein te laten rusten voor een opnieuw vermoeiende dag. Hij had vandaag zijn beste vriend Hans weer zien praten met Marloes, het meisje waar hij al lang over droomt, hoewel hij er lang over droomt betekent nog niet dat hij nu buiten zijn dromen om met de gedachte mag spelen. Net uit een relatie, anderhalf jaar lang met Britt waarvan hij dacht dat dat het meisje was waar hij kinderen mee zou krijgen, een fragiele droom blijkbaar. De gevoelens voor Marloes begonnen eigelijk al voordat de relatie aan stukken brak, het verlangen om stiekem een relatie te hebben met Marloes was ontzettend opwindend. Zijn vader vertelde hem ooit dat opwinding en jaloezie niet samengaan, een vulkaan waarvan een kurk op de krater zit, maar niet voor lang. Hij kende Hans eigelijk al redelijk lang nou ja sinds vorig jaar op het VMBO, Hans kwam van de HAVO maar was daar eigelijk al te slim voor. Wat hem zo fascineerde van Hans was het feit dat hij kon spreken alsof hij het het gesprek al dagen van te voren had gerepeteerd, voor alles stond wel iets klaar en de manier hoe dat ging was heel vloeiend. Marloes was eerlijk gezegd niet een van de slimste, tegenstellig tot Hans en was heel kwetsbaar om zo door de gladjanus te worden omgepraat tot dingen waar ze wellicht later spijt van zou krijgen. Iemand moest hem tegenhouden want ze verdiend hem niet. De tijd was gekomen om de waarheid te vertellen, spreken uit het hart, de mond van de kurk ontdoen en de medemens openbaren. Tijdens Jorrit zijn nachtelijke sessies wat het niet de eerste keer geweest dat hij deze gedachte in z’n hoofd schreeuwde. Daar bleef het ook bij een koud verlangen tot een warm genot. Of was het de warme waarheid die door de koude leugen werd gesist. Het was in ieder geval wel het warme ochtendgloren die Jorrit uit zijn fantasie hielp en hem wakkerschudde voor de realiteit en de koude douche. Toen hij onder de douche stond begreep hij de nacht, een periode waar men ongestoord kan nadenken (als je niet getrouwd bent), de dag opnieuw beleven en het allemaal overzichtelijk voor je plaatsen en opslaan en er daarna nooit meer naar kijken als een onzichtbare boekenkast. Toch bang voor de gedachtes die hij had gekregen, de waarheid vertellen aan Marloes zijn grote liefde. In zijn bed was hij de grootste man van de wereld maar, als hij voor haar staat, krimpt de droom tot de kleine realiteit. Toen hij uit de douche stapte kroop de geur van het ontbijt al naar boven, Jorrit moeder was de op een na grootste liefde, en stond elke dag vroeg op om haar zoon te verzorgen.

Aantal keer bekeken: 2134
Waardering: 5.71 op 10
Geef een cijfer:

Alle rechten voorbehouden 2005-2020 - www.verhalenlezen.nl


Verhalen

Wilt u een verhaaltje lezen uit één van de onderstaande categorieën? Klik dan gewoon op een categorie en u komt op de pagina met de verhalen van deze bepaalde categorie.

Verhalen posten

Hebt u zelf een verhaaltje geschreven? Of een onvergetelijke blunder tegengekomen, of iets anders. En je wilt er anderen mee amuseren, lezen? Met verhalenlezen.nl kan dat geen probleem zijn. Klik hier om een verhaal te posten!


Statistieken

Totaal verhalen: 5185
Totaal categorieën: 10
Totaal 5 bezoekers online