Verhalenlezen.nl - Voor al uw verhalen en sprookjes. Ook hebben we liefdes verhalen en erotische verhalen.

Zwabber.

U leest om dit moment het verhaal Zwabber gepost door Josje Praamstra. Dit verhaal is gepost in de categorie humor verhalen. Wilt u een zelf geschreven, of een mooi verhaaltje posten? Klik daarvoor hier.

Wilt u terug naar humor verhalen?
Categorie: humor verhalen
Gepost door: Josje Praamstra
Gepost op: 2008-5-12

Verhaal:

Zwabber
“Zwabber, Zwabber, hij zit in de boom”, de stem van de buurvrouw klonk ietwat paniekerig. Toen ik naar de boom keek, zag ik helemaal boven in, een kleine zwart witte kitten zitten.
Het was de hare, ze had hem 4 weken daarvoor opgehaald en liet mij toen trots het beestje zien.
“Mooie hè. “ Ik besloot het te beamen. Kittens zijn namelijk altijd leuk.
“Ja, prachtig.” Met in mijn achterhoofd het idee, dat hetzelfde beest over een jaar een volwassen kater zou zijn.
“Hoe heet het.” Het moest toch iets belangstellend lijken.
“Hij loopt een beetje zwabberig dus we hebben hem Zwabber genoemd.”
“Wow, leuk, daar zit tie z’n leven lang aanvast.” De buurvrouw lachte en ik hoopte dat ze geen kinderen zou krijgen die ze bijvoorbeeld Jankbek, Poepbroek of Huilebalk zou noemen.

“Misschien moeten we de brandweer bellen?!?”
Het beestje zat nog steeds in de boom en mauwde bang en klagelijk. Ik probeerde de buurvrouw gerust te stellen.
“Is niet nodig, als ze erin komen, komen ze er ook weer uit.” Dit hielp niet veel en ze begon het beestje weer te roepen.
Het resultaat was dat hij nog een tak naar boven op schoof. Hij zat nu ongeveer 2 meter van de top in een 10 meter hoge boom.

Op dat moment stopte er een busje vlak onder de boom. De buurman van de andere kant kwam thuis van zijn werk. Nu moet je even weten dat mijn buurman een stoere steigerbouwer is, zijn collega’s dus ook. Het busje was gevuld met vijf stoere steigerbouwers. De buurman stapte uit het busje, keek naar ons, groette en op dat moment begon de buurvrouw weer te roepen. Hierop keek de buurman naar de boom en ontwaarde bijna, bij de top, Zwabber.
“Ken die er nie uit?!?” waarop mijn buurvrouw bijna begon te huilen. De andere stoere steigerbouwers hadden het ook gehoord en stapten uit het busje.
“Hoe heet tie” vroeg er één, waarop mijn buurvrouw weer "Zwabber" begon te roepen.
“Weet je wat”, riep er een ander, “We halen ‘em wel effe op.”
Het resultaat was dat er in een mum van tijd twee steigerbouwers de boom in klommen, onderwijl aanwijzingen krijgend van de drie die beneden waren blijven staan.
“Ietsjes naar rechts , ja, je bent er bijna”
Ik zag mijn buurman die tot de twee dapperen behoorde halsbrekende toeren uithalen. Zijn collega zat vlak achter hem. Maar Zwabber leek niet echt van hun bezoek gediend en klom nog een meter hoger en ging daar op een tak verder met het klagelijk mauwen. Beneden hoorde ik een steigerbouwer tot zijn collega zeggen: ”Rotkat!!”

De buurman was er bijna, het scheelde nog maar een halve meter. Hij trok zijn been omhoog en slaakte toen een krachtterm. Hij zat vast!!
Zijn collega keek iets verwilderd om zich heen, maar besloot toen toch om Zwabber te redden. Op dat moment dacht Zwabber “Nu is het genoeg!!!”
Hij draaide zich om en in nog geen 10 seconden, stond hij beneden op straat. Onderwijl hingen er in de boom twee stoere steigerbouwers, waarvan er één vast zat.
We hebben de brandweer maar gebeld. Die hebben de buurman op een heldhaftige manier bevrijd en gered.

Zwabber lag tijdens de reddingsactie van een stoere steigerbouwer op het balkon, in het zonnetje, tevreden te slapen. Over de balkon afscheiding aaide ik het zwart witte gevalletje en het begon tevreden te spinnen.

Ik kon alleen maar glimlachen en genoot
van mijn koffie.

Aantal keer bekeken: 5959
Waardering: 7.02 op 10
Geef een cijfer:

Alle rechten voorbehouden 2005-2023 - www.verhalenlezen.nl


Verhalen

Wilt u een verhaaltje lezen uit één van de onderstaande categorieën? Klik dan gewoon op een categorie en u komt op de pagina met de verhalen van deze bepaalde categorie.

Verhalen posten

Hebt u zelf een verhaaltje geschreven? Of een onvergetelijke blunder tegengekomen, of iets anders. En je wilt er anderen mee amuseren, lezen? Met verhalenlezen.nl kan dat geen probleem zijn. Klik hier om een verhaal te posten!


Statistieken

Totaal verhalen: 5184
Totaal categorieën: 10
Totaal 10 bezoekers online