Verhalenlezen.nl - Voor al uw verhalen en sprookjes. Ook hebben we liefdes verhalen en erotische verhalen.

confrontatie.

U leest om dit moment het verhaal confrontatie gepost door Louis Pals. Dit verhaal is gepost in de categorie spannende verhalen. Wilt u een zelf geschreven, of een mooi verhaaltje posten? Klik daarvoor hier.

Wilt u terug naar spannende verhalen?
Categorie: spannende verhalen
Gepost door: Louis Pals
Gepost op: 2009-1-16

Verhaal:

confrontatie
De confrontatie.

Het is erg gemakkelijk om flauwe grapjes te maken over minderheidsgroeperingen. Veronderstellingen opgemaakt met analyses, doorspekt met een eigen opinie nadat er intensief onderzoek over is gedaan is een ander paar mouwen.
Voor de laatst genoemde mogelijkheid ben ik eerder geneigd te kiezen om het ongenoegen over die betreffende vermeende lastpakken aan de kaak te stellen.
We klagen wel eens over die zuidelijke boeren, maar hun noordelijke collega’s zijn ook niet altijd lieverdjes tijdens hun economische bijdrage. Maar ondanks alle venijn in hun gedrag vertrekt hun functioneren vanuit mijn basisregel; ‘Het individu is de basis van alle manieren om aanwezige behoeften te bevredigen eventueel tegen hoge of elke prijs’.
Het kinderlijke bevredigen van de behoeften is al geruime tijd aangevuld met ‘en ietsje meer’.
Behalve Pater Damiaan, Florence Nightingale, Pietje Pals en Jaques Rogghe zijn er bij mijn weten geen aardbewoners die aanspraak kunnen maken om als ‘wezen zonder winstbejag’ de geschiedenis in te gaan.
Om toch met een handje vol af te reizen zou Gandhi een eventuele goede reserve kunnen zijn.
Fons van de Maïs, die tot 12 oktober het vertikte om zijn gewassen af te maaien, is een lid van de zuidelijke boerenclan. Deze landbouwer staat overigens ook bekend als ‘de chagrijnige boer’, en als de boer die een hekel heeft aan kinderen als ze van school naar huis rijden en met meer dan twee naast elkaar fietsen.
Enkele dagen geleden was er zo een samenloop van omstandigheden die de verschillende reacties van alle betrokkenen betrekkelijk rechtvaardigen.
De luie Nederlandse ambtenaar met de twee onafgerichte Foxterriërs loopt richting de drie eeuwenoude eiken om daar de oude dikbilstier te begroeten. Terwijl de honden wat plassen en poepen, zoekt ook hun begeleider voor zichzelf een geschikt plaatsje om te wateren. De ambtenaar heeft niet gezien dat er in de verte een groep van een tiental fietsende scholieren nadert.
De groep in twee rijen fietsende luidruchtige scholieren, merken op hun beurt de woest kijkende zuidelijke boer niet op die met rasse pedaaltred snel dichterbij komt. Behalve van de redelijk ongeordende bende scholieren heeft de ambtenaar ook geen weet van het boerengevaar.
De vrachtwagen van thuisslachter Van Mechelen kan niet voor meer paniek zorgen in de ogen van de oude stier dan wat er in de bocht bij de oude eiken op het menu staat.
Piepende schijf en trommelremmen. Menig boekentas verruilt de hangplaats op het lichaam van plotseling stoppende of slingerende fietsers.
Er vallen harde woorden. Er worden pogingen gedaan voor het veroorzaken van lichamelijk ongemak bij de andere partijen. Kalmthoutse termen, arm en beenbewegingen die ze sinds de Kalmthoutse bezetting en de strijd tussen de noordelijke en zuidelijke boerenbond niet meer hebben gehoord of gezien. De neus van de ontploffende boer is twee keer zo rood dan anders. De normale rode kleur is het gevolg van fietsen tegen de scherpe passaatwind die om een of andere reden Kalmthout nooit links laat liggen. Zijn obscene racistische en schokkende uitingen aan het adres van de ambtenaar, zijn honden en de fietsers doen vermoeden dat de boer lijdt aan een hoge vorm van Coprolalie.
De ambtenaar die zo plotseling overvallen wordt tijdens hondenstoelgang en eigen water wordt onder vuur genomen door de ziedende boer die ondanks de grote overmacht van enkele uit de kluiten gewassen jongelui zich heer en meester voelt tussen ‘zijn velden’, ‘zijn stier’, en ‘zijn drie middeleeuwse eiken’.
De ambtenaar heeft het niet breed, dit heeft ook andere redenen die ik nu niet ga vertellen. Het schaamrood heeft hij op de wangen, ook dit heeft andere redenen die ik eveneens niet nu ga vertellen.
De overdreven uithalen van de boer met de reactie van enkele scholieren eens op veilige afstand en de opengesperde ogen van de dikbil zijn er voor de luie Nederlandse ambtenaar te veel aan. Hij kiest het hazenpad richting schapenwei waarvan de bewoners aan het hek staan te kijken waar al dat lawaai vandaan komt. De ram staat voorop.


Aantal keer bekeken: 2092
Waardering: 8.26 op 10
Geef een cijfer:

Alle rechten voorbehouden 2005-2020 - www.verhalenlezen.nl


Verhalen

Wilt u een verhaaltje lezen uit één van de onderstaande categorieën? Klik dan gewoon op een categorie en u komt op de pagina met de verhalen van deze bepaalde categorie.

Verhalen posten

Hebt u zelf een verhaaltje geschreven? Of een onvergetelijke blunder tegengekomen, of iets anders. En je wilt er anderen mee amuseren, lezen? Met verhalenlezen.nl kan dat geen probleem zijn. Klik hier om een verhaal te posten!


Statistieken

Totaal verhalen: 5185
Totaal categorieën: 10
Totaal 15 bezoekers online