Verhalenlezen.nl - Voor al uw verhalen en sprookjes. Ook hebben we liefdes verhalen en erotische verhalen.

de kerstboom.

U leest om dit moment het verhaal de kerstboom gepost door fhfj. Dit verhaal is gepost in de categorie liefdes verhalen. Wilt u een zelf geschreven, of een mooi verhaaltje posten? Klik daarvoor hier.

Wilt u terug naar liefdes verhalen?
Categorie: liefdes verhalen
Gepost door: fhfj
Gepost op: 2010-7-14

Verhaal:

de kerstboom
Ik kom Debora en haar nieuwe vriend nog wel eens op feestjes van onze gezamenlijke vrienden tegen. Traditioneel drinken we op zo'n feest een wijntje en kletsen we even een kwartiertje met elkaar. Elke keer dat we elkaar zien, worden we beiden aan herinnerd hoe belachelijk we het allebei vinden, dat naast allerlei domme spullen, vele stellen zelfs hun vriendenkring door de helft snijden. Met beetje mazzel krijgt ieder de helft. Maar nee hoor, niet Debora en ik!

We vertellen elkaar regelmatig wat anekdotes van vroeger en als ik haar echt aan het lachen wil maken, noem ik maar één woord: de kerstboom.

Het is nu ruim tien jaar geleden dat Debora en ik een relatie hadden. We woonden toen niet helemaal samen, maar hadden zo'n lat-relatie. Een paar avondjes in de week bij haar, een paar avondjes bij mij en soms ook een paar avondjes 'time-out' van elkaar. Als we af en toe een flinke ruzie hadden, was zo'n relatie model vooral handig. Ik vond het fijn, Debora wat minder, want Debora wilde meer.

Elk jaar rond de Kerst, denk ik even aan haar. Zo heeft ze toch een speciaal plekje in mijn leven veroverd. Nu niet meer in mijn hart, wel in mijn grijze hersenmassa. Want tijdens elke Kerst schenk ik haar spontaan stilletjes een paar van mijn gedachten. Tijdens die koude winterse kerstdagen, verschijnt ze zomaar opeens in mijn hoofd. En ik lach er om. Elke keer opnieuw.

Het was een week voor de Kerst. Het was droog buiten en het was koud. Marlies en ik werkten toen in een ziekenhuis en fietsten af en toe samen naar huis. Niet echt vaak, wegens de onregelmatige diensten, maar zo eens in twee weken was het weer raak. Zoals op die dag vlak voor de Kerst.

"Mis je niet je familie zo rond de Kerst?" Vroeg Marlies.
"Nee, niet specifiek, hoezo dan?" Antwoordde ik met een tegenvraag.
"Gewoon, omdat je alleen bent.. ik vroeg me even af. Hoe vieren jullie de Kerst daar in je land van herkomst?" Vroeg ze opnieuw.
"Niet zo uitgebreid als hier", zei ik. "het is niet zo overdreven", ging ik verder.
"Leg het uit", zei Marlies.
"Nou", ging ik slordig verder, "ja, hoe leg je zoiets uit? Het is niet zo'n gekte als hier in Nederland. Het is anders. Ik voel mij niet christelijk en heb zelf niks met dat Kerst flauwekul en al dat gedoe eromheen. We vierden wel de Kerst omdat mijn moeder dat graag wilde en ook omdat het eenmaal de traditie is. Maar mijn ouders zijn Orthodoxe Christenen en bij Orthodoxe Christenen is er geen kerstboom. Er wordt er wel stro onder tafel geplaatst, in plaats van een kerstboom bijvoorbeeld." Vertelde ik.
"Nog nooit van gehoord!" Zei Marlies verbaasd.
"Toen ik nog een kind was", begon ik verder te vertellen, "was ik soms wel jaloers op een Katholiek schoolvriendje van me met wie ik vaak speelde. Zijn familie had namelijk wel elk jaar een kerstboom. Stiekem wenste ik toen om een keertje een kerstboom te gaan versieren."
"Wens je dit nog steeds?" Vroeg Marlies.
"Wensen is nu een sterk woord", zei ik, "maar ik zou het voor een keertje wel grappig vinden."
"Heeft je vriendin dan geen kerstboom dit jaar gekocht?" Vroeg Marlies door.
"Nee", antwoordde ik, "ook zij heeft niks met de Kerst."

We kwamen bij de kruispunt waar Marlies naar rechts moest en ik fietste rechtdoor.
"Hey, ik zie je!" Riep Marlies.
"Ja, tot kijk en wel thuis!" Riep ik haar terug. We zwaaiden nog naar elkaar en binnen enkele minuten was ik in het flatje van Debora. Hup! Verwarming omhoog en muziek aan. Ik was flink moe en ging even op de bank liggen. Op die avond zouden we Italiaans of Chinees bestellen. Er werd niet gekookt, was de afspraak.

De volgende nacht was ik eveneens bij Debora gebleven. Op die middag mocht ik wat eerder naar huis, ik deed de boodschappen en rommelde zowat in de keuken. Net een paar minuutjes voor zes, hoorde ik de buitendeur open gaan, gepaard met wat herrie in de gang. 'Ah, Debora is er al, maar al dat herrie?!...'
Ik ging even kijken.
We ontmoeten elkaar in de huiskamer en tot mijn verbazing smeet Debora een flinke kerstboom tegen de vloer.
"Hier is je verdomme kerstboom!" Schreeuwde Debora buiten adem. Debora's flat was op 5 hoog en zonder lift. Dat ze nu dus daar buiten adem stond, was vrij logisch, maar hoe zat het met die kerstboom zo opeens?

Ik keek haar aan met een glimlach.

"Lach me niet uit eikel!" riep ze boos terwijl ze haar leren jas uit trok.
"Ik lach je niet uit, ik lach je toe schatje", riep ik lachend.
"Jij en je grote mond... verdomme! Word ik zelfs op mijn werk lastig gevallen." Stierde Debora verder.
"Whohoooo, wacht. Stop. Ff dimmen jij!" Ik werd ineens serieus.
"Wat is er op je werk gebeurd? Wat is er met mijn mond en sinds wanneer is die zo groot?" Vroeg ik.

"Je werkt toch met enne Marlies de Boer" vroeg Debora mij serieus kijkend. We stonden nu tegenover elkaar in het midden van de huiskamer.
"Ja, nou en?!" Ik keek haar aan.
"Haar moeder werkt in mijn kantoorgebouw, ze zit in kantoor er naast en ze stormde vanochtend mijn kantoor binnen, ze schold me bijna uit: 'Verdorrie Debora, dan koop je toch een kerstboom voor je vriendje!' ... zo begon ze tegen me", vertelde Debora verder en ik schoot gelijk in lach.
"Haha, fantastisch!" Ik kon mij niet meer inhouden maar kreeg opeens een lachaanval.
"Grappig? Grappig?! Vind je dit grappig?!" Debora werd pissig.
"Whoho, wacht! Stop! Halt! Schat, 'darling'... 'Don't shoot!', ik leg het je zo allemaal uit", zei ik en ik gaf haar een kusje op haar mond. "Kom eerst even rustig zitten. Ik heb net koffie voor ons gemaakt. Bakkie eerst?"

Onze nacht eindigde met een lekker etentje, kaarsen en wijn op tafel, veel gelach- en Portishead muziek in de achtergrond ... en daarna een flinke vrijpartij. Kon niet beter. Bedankt Marlies!

De avond daarop gingen wij samen de kerstboom versieren. En toen kwam ik pas achter waarom ze zo veel moeite had met de Kerst. Uit haar ex huwelijk had Debora o.a. haar doos met kerstspullen meegenomen. Zelf wist ze ook niet precies waarom ze het mee nam en het was inmiddels al 7 jaar geleden dat het doosje vergeten in de fietsschuur lag, met al die kerstlampjes, belletjes, kaarsjes, ed. dat zichtbaar aan een schoonmaakbeurt toe waren. Debora zat op die avond niet lekker in haar vel, raakte snel geïrriteerd en vloekte hier en daar wat. Ik begon eerst op mijn tenen te lopen en kort daarna raakte ik mijn geduld kwijt. Dit kon niet goed aflopen. Dat wist ik al.

"Ah, laat maar zitten", zei ik. "Als het zo moet, dan kan die boom net zo goed eruit."
"En eruit gaat ie, godverdomme!!!" Schreeuwde Debora uit terwijl ze haar balkondeur open rukte.

Binnen een seconde trok ze de kerstboom kabel uit de stopcontact en ik zag onze kerstboom eerst door de huiskamer vliegen en daarna over het balkon. Met alles erop en eraan. Onze kerstboom verdween zo in het donker. Enkele seconden later hoorde ik beneden een: PLOOF! geluid, maar hoorde gelukkig niemand 'auch!' roepen en dat laatste ging nog net wel goed.

Debora stond in het midden van de huiskamer en keek me zwijgend aan. Ze was ontladen en het werd ongemakkelijk stil.

"Ook jij een fijne Kerst schat", zei ik.

Ik pakte mijn jas en vertrok.
Buiten was het donker en koud. Hier en daar ontplofte wat vuurwerk en wonderbaarlijk vond ik die geluiden nu voor een keertje geruststellend.
Ik stak een sigaretje aan en liep langzaam richting mijn eigen flat. De Kerst brachten we apart en alleen door. Het was opnieuw een time-out voor ons en een maandje later een time-out voorgoed.

Aantal keer bekeken: 2634
Waardering: 4.75 op 10
Geef een cijfer:

Alle rechten voorbehouden 2005-2020 - www.verhalenlezen.nl


Verhalen

Wilt u een verhaaltje lezen uit één van de onderstaande categorieën? Klik dan gewoon op een categorie en u komt op de pagina met de verhalen van deze bepaalde categorie.

Verhalen posten

Hebt u zelf een verhaaltje geschreven? Of een onvergetelijke blunder tegengekomen, of iets anders. En je wilt er anderen mee amuseren, lezen? Met verhalenlezen.nl kan dat geen probleem zijn. Klik hier om een verhaal te posten!


Statistieken

Totaal verhalen: 5185
Totaal categorieën: 10
Totaal 7 bezoekers online