Verhalenlezen.nl - Voor al uw verhalen en sprookjes. Ook hebben we liefdes verhalen en erotische verhalen.

de schatkist.

U leest om dit moment het verhaal de schatkist gepost door syedy kastaneer. Dit verhaal is gepost in de categorie spannende verhalen. Wilt u een zelf geschreven, of een mooi verhaaltje posten? Klik daarvoor hier.

Wilt u terug naar spannende verhalen?
Categorie: spannende verhalen
Gepost door: syedy kastaneer
Gepost op: 2007-2-5

Verhaal:

de schatkist

Elisabeth, Bertha en Wouter zijn broer en zusjes van elkaar ..en zijn met elkaar aan het spelen op het stukje land dat hun vader speciaal voor hun heeft gemaakt.. Ze zijn daar druk aan het spelen .
Bertha kijk eens hoe goed ik kan tollen; “zegt Elisabeth ,Ja leuk voor je zegt;Bertha ik kan het toch beter dan jij lekker puh!! Helemaal niet !! zegt Elisabeth boos ik kan het beter !!!. en dan hebben de meisjes ruzie wie nou het beste is in tollen. Wouter komt er tussen en lost het even op. Waarom hebben jullie nou ruzie ? Het maakt niet uit wie er beter is toch ? Dan kijken Elisabeth en Bertha Wouter aan…we kunnen het allemaal even goed, kijk ik kan het ook en zo zijn Wouter en Elisabeth even samen aan het tollen. Ze spelen elke dag buiten op het stukje land want ze gaan niet naar school alleen rijke kinderen gaan naar school en daar zijn ze best jaloers op, zij willen ook naar school.Na het tollen gingen Elisabeth, Bertha en Wouter piraten spelen die een schatkist zoeken.
Ik ben piraat Jack zegt; Wouter dan ben ik kapitein haak zegt; Bertha .. en ik dan vraagt Elisabeth …euhhhh.. zegt Wouter piraat Mike.. ja kom piraten!! Zegt; kapitein Haak we gaan de schat zoeken.
En piraat Jack en Mike beginnen druk met graven, doordat ze zo diep graven komen ze echt dingen tegen allemaal zilveren munten. Door dat ze echte munten vinden, als ze nog dieper graven dan kunnen ze in eens niet meer veder en Bertha kom kijken volgens mij hebben we een echte schatkist zegt; Wouter kom we graven verder zegt; Elisabeth en ze graven met zijn drieën en dan zien ze toch en stukje schatkist we moeten veder graven misschien kunnen we rijk worden, en ze vergeten dat ze piraatje aan het spelen zijn, zullen papa roepen? Vraagt Elisabeth nee doe maar niet zeggen de andere twee ik wil eerst weten wat het is.!Oké? Nou
kom door graven! Zegt Wouter hij is zo nieuwsgierig en ze graven nou heel de kist er uit kom we maken hem open en met ze drieën proberen ze met een schop d kist open te krijgen en het
lukt ze ook. Ze weten niet wat ze moeten zeggen zo blij zijn ze der ligt zo veel geld in en sieraden.
Nu zijn we net zo rijk als alle rijke mensen die aan onze deur komen om appels te kopen of aardappels . Kom we gaan dit aan Papa en mama vertellen we zijn RIJK ! schreeuwen ze alle drie te gelijk.
Ze rennen over het land van hun vader naar hun huis PAPA,MAMA kom kijken kom kijken .. we zijn rijk . kinderen wat zijn jullie nu weer aan het spelen vraagt mama .. nee we spelen niks dit is echt kom mee we hebben een schat op gegraven schreeuwt Wouter .. en papa en mama komen kijken .. mama geloofd haar ogen niet en valt flauw! Papa weet niet wat hij moet zeggen hij kan alleen maar denken we zijn rijk . en hij laat ze vrouw gewoon liggen en zegt mama komt zo wel weer bij. Hij gaat bij kist zitten en graaft in de bak hij zo blij hij weet niet wat hij moet zeggen zegt hij en geeft zijn kinderen een knuffel van blijdschap.
Dan komt mama weer bij . ze komt bij hun zitten en begint in eens te huilen en ze kijken haar allemaal aan waarom huilt mama . dan zegt ze ik ben zo blij dat mijn kinderen dit hebben gevonden . nu kunnen we een huis kopen en naar school toch mama een groot huis kamer voor ons zelf is dat niet geweldig .Ja dat is super .. kom zegt papa nemen de kist me naar binnen voor dat mensen dit gaan zien.
We moeten dit nog even geheim anders moeten we nog delen. Of we worden beroofd!
Ze gaan met ze vijven naar binnen en bekijken de schat.
Ze bouwen hun huis om in een prachtig kasteel. drie torentjes.. dat zijn de kamers van Elisabeth, Bertha en wouter. Het is geweldig een kamer voor hun alleen. Om dit alles te vieren organiseerde ze een groot feest voor al hun vrienden en familie.einde


Aantal keer bekeken: 7792
Waardering: 5.26 op 10
Geef een cijfer:

Alle rechten voorbehouden 2005-2020 - www.verhalenlezen.nl


Verhalen

Wilt u een verhaaltje lezen uit één van de onderstaande categorieën? Klik dan gewoon op een categorie en u komt op de pagina met de verhalen van deze bepaalde categorie.

Verhalen posten

Hebt u zelf een verhaaltje geschreven? Of een onvergetelijke blunder tegengekomen, of iets anders. En je wilt er anderen mee amuseren, lezen? Met verhalenlezen.nl kan dat geen probleem zijn. Klik hier om een verhaal te posten!


Statistieken

Totaal verhalen: 5185
Totaal categorieën: 10
Totaal 5 bezoekers online