Verhalenlezen.nl - Voor al uw verhalen en sprookjes. Ook hebben we liefdes verhalen en erotische verhalen.

goodby my lover5.

U leest om dit moment het verhaal goodby my lover5 gepost door j. Dit verhaal is gepost in de categorie liefdes verhalen. Wilt u een zelf geschreven, of een mooi verhaaltje posten? Klik daarvoor hier.

Wilt u terug naar liefdes verhalen?
Categorie: liefdes verhalen
Gepost door: j
Gepost op: 2010-7-14

Verhaal:

goodby my lover5
De bom is gebarsten. Ik trek met een knal de deur achter mij dicht. Compleet overstuur ben ik zonet naar boven gerend, heb wat spullen in een tas gemikt, jankend, brullend, mam wanhopig schreeuwend en huilend achter mij aan. Ook nu komt ze de tuin in gerend, maar ik heb mijn fiets al gepakt en doe net of ik niks meer hoor. Voordat ze de poort bereikt ben ik weg. Voorgoed, als het aan mij ligt. Zo makkelijk kan dat dus gaan. We waren altijd twee handen op één buik. Als je me dit een jaar geleden had voorspeld had ik je voor gek verklaard. Verblind door tranen rijd ik bijna tegen een auto aan.

Ik weet niet eens waar ik naar toe moet. Het giet van de regen, het is donker, maar ik wil niet terug naar huis. Mijn vrienden wonen allemaal nog thuis bij hun ouders, ik heb geen zin om daar aan te kloppen. Bijna automatisch fiets ik naar de woonwijk waar mams jongste zusje Manon woont. Zij en ik schelen tien jaar en hebben een fantastische band, altijd gehad. Als ik aanbel sta ik als een verzopen kat op de stoep, mijn gezicht nat van regen, tranen en snot. Gelukkig, Manon is thuis. Als ze de deur opendoet kijkt ze me even geschrokken aan. Dan trekt ze mij naar binnen en spreidt haar armen naar me uit; doorweekt als ik ben, druipend op het parket, stort ik me in haar armen en jank als een klein kind en herhaal steeds met schokkende snikken dat ik nooit meer terug wil naar huis.

We gaan haar behaaglijke vrijgezellenwoninkje binnen en ze pelt me uit tot op mijn ondergoed. Ze heeft nog niks gevraagd. Wel het bad voor me laten vollopen, schone handdoeken voor me gepakt en een flanellen pyjama. Van de spullen die ik heb meegenomen zijn nog een paar dingen droog. Het slaat trouwens helemaal nergens op, wat ik in die tas heb gepropt. Al mijn ondergoed, de hele la heb ik leeg gekiept en nog een spijkerbroek. Manon lacht. ‘Geeft niet, ik heb spullen zat. Ga lekker in bad, dan maak ik het logeerbed op. Straks praten we.’

Een half uurtje later zit ik in de luie stoel bij het kacheltje. Manon komt uit de keuken met twee glazen wijn. Ik snik nog steeds na en mijn ogen zijn opgezet en branden hun kassen uit. Manon haalt een filtersigaret uit haar pakje en presenteert mij er ook eentje. Ik ben een gelegenheidsroker, nooit was er een betere gelegenheid dan nu. O ja, een sigaret. Heerlijk. Met trillende vingers steek ik hem aan. Dan zegt Manon: ‘Vertel maar.’ Ik vertel haar alles, bijna struikelend over mijn woorden. Ik vertel over mijn liefde voor Tim, mijn angst dat iemand erachter komt hoe verliefd ik op hem ben, de kwelling, om hem bijna dagelijks te zien, hoe ik tegen de bruiloft opzie. Dat ik mam haar geluk gun, daar niet tussen wil komen. Wat een opluchting, om eindelijk mijn verhaal kwijt te kunnen. Ze luistert. Velt geen waardeoordeel. Na mijn verhaal voel ik ineens moe. Doodmoe. Manon ziet het en staat op. ‘Eerst maar eens slapen, morgen zien we wel verder,’ zegt ze.
Voor het eerst sinds tijden slaap ik rustig en diep, met als laatste gedachte: ‘Inderdaad. Morgen zien we wel verder.’Aantal keer bekeken: 1591
Waardering: 6.17 op 10
Geef een cijfer:

Alle rechten voorbehouden 2005-2020 - www.verhalenlezen.nl


Verhalen

Wilt u een verhaaltje lezen uit één van de onderstaande categorieën? Klik dan gewoon op een categorie en u komt op de pagina met de verhalen van deze bepaalde categorie.

Verhalen posten

Hebt u zelf een verhaaltje geschreven? Of een onvergetelijke blunder tegengekomen, of iets anders. En je wilt er anderen mee amuseren, lezen? Met verhalenlezen.nl kan dat geen probleem zijn. Klik hier om een verhaal te posten!


Statistieken

Totaal verhalen: 5185
Totaal categorieën: 10
Totaal 7 bezoekers online