Verhalenlezen.nl - Voor al uw verhalen en sprookjes. Ook hebben we liefdes verhalen en erotische verhalen.

lola en joep: vinden een nieuw thuis.

U leest om dit moment het verhaal lola en joep: vinden een nieuw thuis gepost door Ambrosia Kiesel. Dit verhaal is gepost in de categorie dieren verhalen. Wilt u een zelf geschreven, of een mooi verhaaltje posten? Klik daarvoor hier.

Wilt u terug naar dieren verhalen?
Categorie: dieren verhalen
Gepost door: Ambrosia Kiesel
Gepost op: 2010-11-24

Verhaal:

lola en joep: vinden een nieuw thuis

lola en joep lopen door de straten.Het is koud buiten.De twee muisjes zijn op zoek naar een warme plek om te verblijven.joep,piept lola.ik heb het koud en honger.ja,ik ook,zegt joep,haar broer.he,he, klinkt er.lola en joep kijken waar het vandaan komt.he,he.een rat komt naar hun toe lopen.zo,zo.twee kleine muisjes op zoek naar eten, zegt de rat.lola schuilt achter haar broer.wie..wie ben jij? stammelt joep.de rat grijnst.ik ben girnal waterrat.maar noem me maar gir.en jullie? ik ben joep en dit is mijn zus lola.zo,jullie zoeken zeker een plekje om te overnachten? joep knikt.kom maar met mij mee.lola en joep lopen achter gir aan.ze komen in een grote donkere hol.dan is er licht en zien ze allemaal ratten.ze lachen en praten. hé, allemaal! roept gir.kijk wat ik hier heb.alle ratten kijken naar lola en joep.gir rommelt ergens en haalt een stukje kaas tevoorschijn. dit lusten jullie zeker wel.lola knikt. o,wat heeft ze een honger! lola pakt het stuk aan.het is klein, maar ze heeft er wel wat aan.als ze allebei gegeten hebben gaan ze slapen.
de volgende dag gaan ze weer weg.ze lopen en lopen, maar opeens zakt lola uitgeput neer.wat is er? vraagt joep.ik ben uitgeput! roept lola.ik heb honger, ik heb het koud en ik ben vreselijk moe. we lopen nu al 2 dagen.ik kan niet meer.kom op,zegt joep.het duurt nog even voordat we in de stad zijn.maar ik ben zo moe,klaagt lola.ik heb sinds gisteren niet meer gegeten.

de volgende dag komen ze in een straat.
in de muur van een van de huizen zit een klein gat.kijk! roept lola.daarin kunnen we in.samen gaan ze naar binnen.het is lekker warm,omdat het vlak achter de verwarming van het huis is.ik wil hier wonen, zegt lola.het is zo lekker warm.als we in de lente eten zoeken hebben we in de winter genoeg te eten.ja, maar waar halen we eten vandaan?vraagt joep.geen idee,zegt lola.maar ik ga nu slapen,want ik ben zo moe.ze gaat in een beschut hoekje zitten en valt in een diepe slaap.maar even later hoort joep een harde knal.wat is dat? schrikt hij.hij kruipt uit het hol en gaat op zoek.een deur gaat open en een mevrouw stapt naar buiten.snel glipt joep naar binnen.het is binnen heel groot en mooi.hij loopt rond en ziet dan...op een tafel een heel groot blok kaas.snel klimt hij op de tafel en snijt met zijn tanden een stuk eruit en nog een en nog een.net zoveel als hij maar kan dragen.
dan gaat hij weer naar beneden.maar opeens ziet hij een hele grote poes.de poes heeft hem ook gezien en rent hem achterna.joep rent zo hardt hij kan,maar dat is best lastig met al die stukken kaas.de poes maakt alles stuk.
opeens gaat de deur open en stapt de mevrouw binnen.joep rent snel naar buiten.sisi!wat heb je nou gedaan! kan hij de vrouw nog horen zeggen.als hij weer in het muizenhol komt,vraagt lola hem bezorgd:waar was je nou? ik zocht naar je.kijk wat ik heb gevonden,zegt joep.o,waar komt dat vandaan? vraagt lola blij.in het huis zegt joep.we kunnen daar elke keer eten halen.geweldig! maar...er is wel een poes.ze heet sisi en ze had me bijna gepakt.dat maakt mij niks uit! wat er ook is, ik blijf van deze plek houden.
en jij kan die poes toch wel aan ,joep?
en dan moeten ze allebei lachen.

Aantal keer bekeken: 2001
Waardering: 2.83 op 10
Geef een cijfer:

Alle rechten voorbehouden 2005-2020 - www.verhalenlezen.nl


Verhalen

Wilt u een verhaaltje lezen uit één van de onderstaande categorieën? Klik dan gewoon op een categorie en u komt op de pagina met de verhalen van deze bepaalde categorie.

Verhalen posten

Hebt u zelf een verhaaltje geschreven? Of een onvergetelijke blunder tegengekomen, of iets anders. En je wilt er anderen mee amuseren, lezen? Met verhalenlezen.nl kan dat geen probleem zijn. Klik hier om een verhaal te posten!


Statistieken

Totaal verhalen: 5185
Totaal categorieën: 10
Totaal 7 bezoekers online