Verhalenlezen.nl - Voor al uw verhalen en sprookjes. Ook hebben we liefdes verhalen en erotische verhalen.

luchtig.

U leest om dit moment het verhaal luchtig gepost door saschafierce. Dit verhaal is gepost in de categorie liefdes verhalen. Wilt u een zelf geschreven, of een mooi verhaaltje posten? Klik daarvoor hier.

Wilt u terug naar liefdes verhalen?
Categorie: liefdes verhalen
Gepost door: saschafierce
Gepost op: 2010-7-13

Verhaal:

luchtig
Luchtig.

Het begint als Marijn besluit om te stoppen met liegen. Ook geen leugentjes voor eigen bestwil meer. Niks meer dan de waarheid. Ze was het zat om te liegen haar vriend. Ze wou het uit maken met Gerko, want hij was niet wat ze zocht. Hij kon alleen maar stoer doen. En als hij alleen met d’r was leek hij wel een watje. Gevoel voor romantiek had hij ook niet echt. Nee, Marijn was echt toe aan een nieuwe vriend. Ze had Jelmer al een tijdje in het oog. Hij zat bij haar in de klas. En ze had het idee dat hij haar ook wel leuk vond...

Een week later. Vandaag was de dag aangebroken. Ze zou het uitmaken met Gerko. Ze was het echt zat met hem. Haar ouders vonden het geen slecht idee dat ze het uit ging maken, want ze vonden Gerko maar een viezerik.
Ze kwam Gerko tijdens de pauze tegen. Nu moet ik me sterk maken, dacht ze. Ze pakte een sigaret uit haar handtasje en bood Gerko een sigaret aan. Zelf stak ze er ook 1 op. Ze vond het echt moeilijk om het te vertellen dat het uit was. Maar ze moet wel. Ze moest eerlijk voor zichzelf blijven.
,, Gerko... Ik denk dat het tijd is om uit elkaar te gaan... We zijn uit elkaar gegroeid. En ik heb al een tijdje een oogje op iemand anders" Zei Marijn. Ze voelde zich schuldig, want ze had weer gelogen. Ze waren niet uit elkaar gegroeid. Ze waren ook nog nooit close geweest.
,, Ja Marijn, boeit mij niet veel, ik krijg toch binnen een halve minuut weer een andere vriendin" Zei Gerko luchtig. Marijn kon hem wel schieten! Hoe durft hij, dacht ze bij zichzelf. Maar diep in haar hart weet ze dat het hem ook vreselijk veel pijn moet doen. Tenminste dat hoopt ze maar, want dat betekent dan toch nog dat hij om haar gaf.
Ze gaf haar kettinkje dat ze ooit van hem had gekregen terug. Ze zei:, Hier dit kan je aan je toekomstige vriendin geven..." waarop Gerko volgde:, Nee hou het maar, als herinnering aan mij. En ik zal je nooit vergeten Marijn...". Na deze woorden viel een dodelijke stilte. Het leek wel of ze Gerko nooit meer zou zien.

De weken die daarop volgden deden pijn. Thuis had ze ruzie met haar ouders, want de wouden dat ze dit deed en dan weer dat. En ze miste Gerko ook vreselijk. Ze kon eigenlijk niet geloven dat ze zoveel gaf om hem. Gelukkig beurde haar vriendin Jelske haar een beetje op. Dat luchtte wel op, zeker na al deze dingen.

Een paar dagen later. Ze had economie. In de klas waarmee ze dit vak deed zat Jelmer ook. Ze ging achter hem zitten en schreef briefjes naar hem. Ze schreef dat ze na dit uur vrij zou zijn. Hij zou dan ook vrij zijn. Dus hadden ze naar schooltijd afgesproken achter het gymlokaal. In een donker hoekje.
Het uur vloog voorbij. En al snel ging de bel. Marijn pakte snel haar boeken in en vloog als een speer naar haar kluis om haar winterjas te pakken. Buiten lag een dikke laag sneeuw, dus ze was geneigd om rustig te lopen, maar dat deed ze niet. Ze dacht alleen maar Jelmer, Jelmer, Jelmer.
Eindelijk. Eindelijk zag ze haar droomjongen staan. Hij was er eerder dan haar. Hij had het blijkbaar koud, want hij had een sjaal om. Verlegen zei ze:,,,,Hoi, euh, hoe gaat het?"
,, Wel goed hoor en met jou?"
,, Ook wel..."
,, Ik hoorde dat het uit was gegaan tussen jou en Gerko. Wat was er gebeurd?"
,, Het ging niet meer goed. Ik voelde me niet prettig bij hem en zo. Maar ik ben alweer een tijdje verliefd op iemand."
,, Oh, shit voor je, maar op wie ben je verliefd dan?"
Marijn merkt dat ze bloost... ,, Nou uhm... Eigenlijk heb ik al een tijdje een oogje op jou."
,, Gelukkig. Ik heb ook een oogje op jou... Maar euh, ik ben nogal ouderwets. Dus ik wil je ook op een ouderwetse manier verkering vragen. Is dat goed?"
,, Natuurlijk is dat goed..."
,, Wil je verkering met me?"
Marijn kuste hem op zijn mond. Een korte innige kus. Jelmer:,, Ik denk dat dat ja betekent."
,,Ja, dat betekend ja"
Waarop Jelmer haar een korte innige kus gaf.
Verlegen keken ze beidden rond. Of niemand ook naar hem keek. Niet dat ze zich schaamden voor elkaar, want Marijn wist best dat Jelmer veel aandacht van meisjes kreeg.
,, Zullen we ergens wat gaan drinken?’’ Vroeg Jelmer.
,, Ja is goed, ik trakteer ok?’’
,, Als je wilt mag dat, ik wil ook wel trakteren hoor..."
,, Nee het is goed zo. Ik trakteer. Jij mag uitkiezen wat je wilt."
Ze gingen samen wat drinken. En ontdekten heel erg veel van elkaar. Marijn vond het een prachtmiddag en dat gold ook voor Jelmer. Hij voelde nog nooit zoveel voor een meisje. Maar hij wist nu dat meisjes geen speeltjes waren. Vroeger was hij een player. Nu wil hij dat niet meer zijn. Daardoor zijn meisjes hem gaan waarderen...
Jelmer vroeg of Marijn bij hem kwam slapen.
,, Ik weet nog niet of ik van mijn ouders mag komen, wacht ik bel ze even.’’ Ze pakte haar mobiel en toetste vluchtig met haar vingers de toetsen in.
,, Hallo met Gerard ten Hoeke."
,, Hoi pap, ik had even een vraagje. Mag ik ook bij Jelmer mijn vriend slapen?"
,, Ja natuurlijk. Hoe laat kom je morgen terug?"
,, Uhm het is dan zaterdag toch. Ik denk een uur of twaalf.Misschien wordt het later.Tenminste als Jelmer het goed vindt hè."
,, Ok. Ik zie je morgenmiddag. Mam is dan even weg. En ik ook. We moeten naar die conferentie met meneer Hendrikse."
,, Ja is goed. Tot dan..."
Tuut tuut tuut. De verbinding wordt verbroken. Marijn zucht.
,, Zo dat is ook weer geregeld." Zucht ze.
,, Ja. Kom dan gaan we naar mijn huis."
Bij Jelmer thuis aangekomen. Stelt Marijn zich voor.
,, Hoi ik ben Marijn ten Hoeke. Jelmers vriendin."
,, Hallo ik ben Babette ter Schelde. Dit is mijn man Johan."
,, Hallo. Zozo Jelmer, alweer een nieuwe vriendin."
,, Euh ja. Ik vond haar al een tijdje leuk."
,, Gelukkig maar. He zo vader zo zoon."
De avond duurde lang. Ze hadden een paar goede horrorfilms gehuurd. Jelmer en Marijn hielden beide van horror. Die romantische zwijmelfilms vinden ze maar niks.
,, Zullen we nu maar gaan slapen." Vraagt Marijn:,, Het is nu al namelijk 2 uur in de nacht."
,, Ja ik vind het wel goed." Zegt Jelmer zacht. Waarop hij volgt:,, Maar je moet wel bij mij in bed slapen, want ik heb geen logeerkamer of matras voor je tenzij je op de grond wilt slapen."
,, Laat mij maar lekker op de grond slapen."
,, Oh..."
,, Nee, natuurlijk niet gekkie, voor deze keer slaap ik bij je in bed. Op 1 voorwaarde: dat ik lekker knus tegen je aan mag liggen."
,, Nee joh, dat is ok."
,, Ok ik ga me vast gereed maken."
,, Ik kom over vijf minuten, Marijn, als je aangekleed bent enzo."
,, Ik vind het niet eg als je erbij bent hoor. Ik heb niks te verbergen."
,, Oh ok. En toch wacht ik vijf minuten."

Een dikke week later. Marijn en Jelmer voelen nog steeds veel voor elkaar. Maar er komen irritaties. Marijns moeder is niet blij als Marijn 4 nachten per week bij Jelmer blijft. Ze maakt zich zorgen en vraagt zich af wat Marijn allemaal bij hem uitspookt. Marijn zei toen:,, Ik slaap alleen bij hem en in het weekend kijken we samen films. Ze nou maar gewoon tegen mij wat je denkt. Je denkt dat wij en Jelmer seks hebben. Dan zal ik je vertellen dat is niet zo."
,, Oh. Ok. Ik zal er maar aan moeten geloven. Ik bedoel ik heb geen zin dat mijn dochter van 14 over 9 maanden een kind heeft.’’
,, Tjesus mam, je hebt veel vertrouwen in mij. Ik ga wel naar Jelmer toe. Daar hangt tenminste een gezellige sfeer in huis. Doei.’’ Marijn rent naar de deur. En smijt die hard dicht. Verdorie, denkt ze, mijn ouders hebben alle vertrouwen in me.
Marijn loopt huilend in de slecht verlichte straten. Ze vraagt zich af hoe het verder moet tussen haar en Jelmer. Ze drukt op zijn deurbel. De vader van Jelmer doet open. ,,Hallo meissie. Hoe is het?"
,, Mmm. Gaat wel. Hoe gaat het met u?"
,, Zeg maar je. Met mij gaat alles ok. Kom toch binnen en drink een kopje thee met ons mee. Babette kijkt even Goede Tijden Slechte Tijden. Als je wilt mag je mee kijken."
,, Ok."
Marijn loopt voorzichtig naar binnen. Hoewel ze de ouders van haar vriend 4 maal per week ziet is ze toch nog wat verlegen. ,, Hallo Marijn." Zegt de moeder van Jelmer.
,, Goede middag mevrouw Schelde"
,, Zeg maar Babette."
,, Oh ok. Hoe gaat het met je?"
,, Goed hoor en met jou, kind?"
,, Ook wel."
,, Als je wilt kan je gezellig meekijken naar GTST. Ludo heeft net ruzie gehad met Meike."
,, Euh. Ja is goed."
,, Je mag ook wel naar Jelmer hoor." Onderbreekt Johan, Jelmers vader, haar.
Marijn stemt toe en gaat naar boven. ,, Jelmer, lieffie, waar ben je?" Zegt Marijn.
,, Hier!" Zegt Jelmer en port haar van achteren in haar zij.
,, Oef." Marijn schrok.
,, Niet schrikken hoor. Dat hoeft niet. Ik ben het maar. Hoestie?"
,, Wel goed hoor. Met jou?"
,, Ook wel. Heej morgen weer naar school hè. Dan is de herfstvakantie alweer voorbij."
Herfst denkt Marijn. Herfst doet me denken aan winter. En in de winter kregen Jelmer en ik een relatie.
,, Jelmer, lieffie, besef je dat we binnenkort alweer bijna een jaar samen zijn?"
,, Ja dat weet ik. En ik denk nog vaak aan die periode terug."
,, Jelmer, Marijn, komen jullie even wat drinken." Zegt Babette.
,, Ja we komen er zo aan." Zegt Jelmer.
En ze hollen de trap af.
’s Avonds hebben ze nog veel lol. Maar Marijn besluit toch maar naar huis te gaan. ,,Maar zitten kniezen hier heeft ook geen zin. En ik heb mijn boeken vergeten mee te nemen.,, Zegt Marijn.
,, Ok. Dan spreek ik je straks nog even. Ik bel je wel op je mobiele telefoon. Je hebt hem toch wel opgeladen hè?" Zucht Jelmer.
,, Ja ik heb hem opgeladen."
Ze geven elkaar een knuffel. En Marijn gaat weg.
Op straat is het nu pas echt koud en kil. Jelmer kon haar niet naar huis brengen, want hij mocht niet meer weg van zijn ouders.
Thuis aangekomen. De sfeer is nog steeds te snijden. Marijn kan het niet meer volhouden. ,, Wat is er toch met jullie aan de hand!?" Schreeuwt ze. Het blijft stil. Haar ouders reageren niet op haar en blijven met een strak gezicht naar het tv beeldscherm staren. Marijn besluit naar buiten te gaan. Buiten is de kilte altijd nog beter dan binnen. Ze trekt haar jas aan en sluit de deur zachtjes achter haar dicht. Stil loopt ze door de straten. Oops, shit denkt ze, ik heb mijn mobiel vergeten me te nemen. Nou pech gehad. Volgende keer beter.
Dan in 1 keer staat een man voor haar neus. Hij ruikt naar alcohol en tabak. Zijn haren hangen in slierten langs zijn wangen en je kan zien dat hij 2 weken zich niet heeft geschoren. Zijn jas is half opengescheurd en zijn broek is te groot. Hij vraagt:,, Hallo wat doe jij hier zo laat? Dat is niet goed weet je."
Marijn staat te beven. Wat zal ze zeggen. ,, Uhm nou ik was de weg kwijt zie je. Dus ik ben aan het zoeken."
,, Moet ik je de weg wijzen?"
,, Nee hoor dat hoeft niet." Shit dacht ze.
Ze loopt hard weg maar hij volgt haar. ,, Meisje ik breng je weg." Marijn wordt boos en draait zich om ,, Wie denkt u wel dat u bent. Amsterdamse zwerver. Ik hoor wel aan je accent dat je een A’dammer bent. Ga weg bij mij.". De man grijpt Marijn hard bij de arm. ,, Luister eens. Meisje dat denkt een diva te zijn, geef me je poen. Anders..."
,, ... Anders wat!" Marijn trapt hem tussen zijn benen en rent hard weg. Ver komt ze niet, want ze struikelt over haar rok en ze heeft nogal korte dikke beentjes. Daar ligt ze haar knie bloedt. De man komt op haar af. Dan zinkt ze weg. Ze ziet alleen nog maar zwart.

De volgende dag. ,, Huh waar ben ik? Wat is dit?" Vraagt Marijn aan haar vriend die naast haar zit. ,, Lieverd, je bent in het ziekenhuis. Je bent keihard op je hoofd terechtgekomen. En je knie ligt helemaal open. Kan je je nog herinneren wat er gebeurd is?" Jelmer vraagt zich af of ze dat wil weten, want ze was door een zwerver naar het ziekenhuis gebracht.
,, Uhm ik weet niks meer. Alleen dat een man mij achtervolgde. En dat ik hem een trap tussen zijn benen gaf. Toen rende ik heel hard weg en viel ik. Het enigste wat ik mij er nog aan kan herinneren is de pijn in mijn knie. Ik kan me niet herinneren dat ik op mijn hoofd ben gevallen." Zucht ze.
,, Oh. Dat is raar. De man, volgens mij een A’dammer, zei dat je op je hoofd was terechtgekomen."
,, Het zal wel niet heel erg zijn geweest, want ik voel niks."
,, Gelukkig maar. Hier ik heb wat voor je..."
,, Serieus????? Hier een smakkerd van mij"
Marijn pakt het uit. Er zit een lichtblauwe handdoek in met een washandje erbij en een paar lieve dierenzeepjes.
,, Ooh dank je. Dat is echt lief van je!"
,, Oh ja voor dat ik het vergeet dit moest ik afgeven van je ouders. Ik ben even bij ze langs geweest."
Marijn opent het pakketje. Er zit een nieuwe pyjama in en een nieuwe klerenset. Onderin vind ze een briefje. Ze leest het. Er staat in dat haar ouders spijt hadden van hun negering. Ze moeten Jelmer maar nemen zoals ie is staat er. Ze vindt het een volstrekt onbelangrijk briefje. Ze heeft wel wat anders aan haar hoofd.
,, Jelmer, breng het cadeautje maar terug naar mijn ouders. De kleren zijn niet eens mooi. Ze zijn zeker te strak. Dat staat niet bij mijn bolle kop en buik."
,, Schat je bent mooi zoals je bent ok? Ik zal het terugbrengen. Dit moest ik ook nog geven. Een briefje van de zwerver en een klein aardigheidje van mijn ouders. Ze zeggen dat ik op een positieve manier ben veranderd ofzo sinds ik contact met jou heb."
Marijn opent het doosje. Er zit een prachtige ketting in met een collier. Een lief hondenkopje. Dan leest ze de brief van zwerver. Ze leest hem hardop voor aan Jelmer:,, Schat ik ga even de brief voorlezen. Goed? Hier komt ie... Heej slet..." Marijn breekt haar zin af. Jelmer leest hem verder voor:,, Hoe gaat ie? Zit je lekker met je vriendje over mij te lullen. Hij is echt een homo. Maar dat had je zeker zelf ook al door... Walgelijk" Jelmer verscheurd het briefje. Hij walgt van de brief. Hij is woedend, laaiend. Zijn hoofd voelt op het moment witheet aan...

Een maand later. Marijn is hersteld. Al zo’n twee weken. Op school gaat het slecht. Gerko doet stom tegen haar. Hij scheldt haar uit voor trut en hoer. Maar ze heeft toch niks misdaan, denkt ze bij zichzelf. Gelukkig is thuis alles weer goed. Jelmer heeft een leverontsteking zegt de dokter. Ze gaat elke dag bij hem op bezoek. Het doet zo’n pijn om hem daar zien te liggen.

Een dag of 2 later is Jelmer al weer opgeknapt. ,, Oh, lieverd ik ben zo blij dat het goed gaat." Zegt Marijn. ,, Ik ook." Zegt Jelmer.
Ze gaan weer een goede tijd tegemoet tot de volgende dag.
Marijn ziet Gerko op school lopen met Jelske. Ze omhelsen elkaar innig. Zoals alleen geliefden doen.
Marijn heeft Jelske al maanden niet meer gesproken. Omdat ze zoveel met Jelmer bezig was. Dat was niet goed van haar. Maar Marijn is toch boos op Jelske terwijl het omgekeerd moet zijn. ,, Jelske!" Schreeuwt ze over het schoolplein ,, Trut wat doe je met Gerko, na alles wat ik je verteld had?!"
Jelske schrikt op.
,, Euh, ik heb verkering met Gerko. Hij is veranderd. Er klopt niks van wat jij zei zegt hij."
,, Ooh ja! Dus daarom liet jij mij barsten!"
Nu wordt Jelske boos.
,, Wat nou barsten! Jij liet maanden niks van je horen je was alleen maar met Jelmer bezig. Met dat vriendje van je. En nu heb ik eens iemand en dan doe je meteen boos."
Marijn rent hard weg. Gerko rent haar achterna. ,, Wat loop je mij achterna lul!"
,, Je moet normaal doen tegen mij vriendin!" Zegt Gerko.
Ze krijgt een klap in haar gezicht. Pets! ,, AUW! Flikker ga weg.". Vele trappen volgen en ze verliest haar bewustzijn.
5 Minuten later komt ze bij. Auw. ,, Waar ben ik?". Marijn herinnerd zich het alweer ze heeft klappen van Gerko gehad door haar jaloezie. Ze had meteen spijt van haar woorden en daden. Ik had mij nooit moeten laten gaan, denkt ze...
Ze staat op van het schoolplein en loopt naar binnen. Ze meldt zich bij de congierge en krijgt een rood briefje mee omdat ze te laat is. Shit denkt ze. Dan moet ik mij morgen om 8 uur melden anders krijg ik nog een uur corvee op de koop toe ook.
Verlegen n stil loopt ze de les in. Er is alleen nog een plek vrij achter Gerko. Gerko gromt als ze langsloopt. Snel gaat ze zitten en pakt haar wiskundeboek en schrift uit haar tas. ,, Zozo" Zegt de leraar ,, Jij hebt lef."
,, Wat voor lef meester?"
,, Nou dat je een half uur te laat binnenkomt. En dat je zomaar ruzie maakt om niks."
Fijn dacht ze. Dus de hele school weet het er al van. Nou ja. Boeiend.
Ze schrijft een briefje naar Gerko. Dat het haar spijt. Ze geeft hem ook een pasfoto. Waarvoor weet ze niet.
In het begin stuurde Gerko een briefje terug met dat ze een trut en op moest rotten met haar lelijke bolle kop. Maar allebei kregen ze tot overmaat van ramp weer liefdesgevoelens. Gerko wou wel weer wat afspreken. En eigenlijk wou Marijn ook wel wat afspreken. En zo ging het een paar dagen door tot Gerko de doorslag had gevonden. Hij vroeg of ze mee wou gaan naar zijn huis. Dat wou ze...
Thuis was er niemand bij hem. Hij wou naar boen. Even met haar praten. Het ging een paar dagen door. Ze voelden zich rustig bij elkaar. Al gauw kwamen ze tot de conclusie dat ze bij elkaar hoorden.
,, Marijn ik wil je iets vragen."
,, Ja dat is goed."
,, Ik weet niet hoe jij het voelt maar ik heb hele sterke gevoelens voor jou, meer gevoelens dan voor Jelske. En het gaat al een paar weken zo door."
,, Ja ik voel het ook. En weet je ik heb Jelmer de afgelopen twee weken niet meer gesproken. Ik denk dat de verliefdheid tussen hem en mij over is. Misschien voelt hij nog wel wat voor mij ofzo. Ik weet het niet."
,, Gelukkig. Ik dacht dat je mij misschien voor gek zou verklaren. Weet je ik heb een idee..."
Ze fluisteren wat tegen elkaar in. Dan moet Marijn naar huis. Ze moest nog koken voor haar vader en moeder. Ze gaat rijst maken. Rijst met kip en kruiden.

De volgende dag sprak Marijn Jelmer weer.
,, Hoi lieverd. Ik heb je lang niet meer gesproken he. Hoestie?"
,, Ja wel goed. Met jou?"
,, Ook wel. Ik heb niet verschrikkelijk veel tijd voor je, maar ik vroeg me af of je zin had om met mij uit eten te gaan naar een Chinees restaurant, namelijk de Gouden Parodie. Ik heb thuis nog een eetbon liggen. Ik heb hem nu mee. Ik geef hem jou wel mee. Dan weet ik dat ie veilig is."
,, Maar lieverd natuurlijk wil ik met je uit eten. Graag zelfs. Wanneer?"
,, Vanavond is dat goed?"
,, Ja dat is goed."
,, Gelukkig. Dan moet ik gaan."
Een korte innige kus volgt tussen de geliefden. Een kus die voor Marijn geen inhoud meer heeft.

Gerko vraagt op school of Jelske ook zin heeft in een verassing.
,, Maar natuurlijk, ik ben altijd in de stemming voor verassingen."
,, Ok dan. Let op. Je moet vanavond naar de Parodiestraat 11 gaan ok? Dat is alles wat ik erover kwijt wil."
,, Ja dat is ok."
En Gerko sust haar af met een kus op haar wang. En zij geeft een kus op zijn mond. Ze slaat haar armen om zijn middel heen.
,, Dan gaan wij vanavond iets gezelligs doen!"
Dezelfde avond. Jelmer staat al klaar bij de Gouden Parodie. Hij ziet Jelske de vriendin van Marijn naar binnen gaan. Hij gaat ook naar binnen. Op dat moment beseft Jelmer eigenlijk dat Jelske best een mooi meisje is. Ze heeft een parelmoerketting om met een fluwelen jurk met spaghettibandjes. Zelf draagt hij een heel sjiek pak. Dat zou hij normaal nooit aandoen. Een wit overhemd met een zwart colbert en een zwarte broek. En natuurlijk een zwarte stropas met kleine blauwe streepjes en gloednieuwe schoenen. In zijn jasje zit een roos. Jelske heeft ook een roos, maar dan in haar handen. 15 Minuten gaan voorbij.
Jelske besluit op dat moment maar om bij Jelmer aan schuiven. Ze vindt hem eigenlijk desondanks dat ze een relatie met Gerko heeft echt een lekker ding. Shit denkt ze. Waar blijft Gerko nou! Ze begint een praatje met Jelmer.
,, Hallo. Ik ben Jelske Akker."
,, Hoi. Ik ben Jelmer ter Schelde. Ik heb al veel over je gehoord van Marijn."
,, Oh ja? Oh vertel..."
,, Ooh niks dan goede dingen hoor."
,, Ooh dan is het goed. Ik wacht op mijn vriend Gerko maar hij komt maar niet. En op wie wacht jij?"
,, Ik wacht op Marijn. Zij komt ook maar niet opdagen."
Ondertussen zitten Gerko en Marijn om een hoekje achter de Gouden Parodie te gniffelen. ,, Ons plan werkt." Zegt Gerko
,, Ja." Zegt Marijn
,, Laat ze maar. Het komt vanzelf."
,, Wat komt vanzelf?"
,, Nou dat ze elkaar gaan kussen. Of trakteren."
,, Aha."
,, Zo te zien komt Marijn niet meer." Zucht Jelmer. Hij zit te twijfelen of hij haar moet trakteren of niet. Ach waarom ook niet. Hij betaald later het geld wel terug.
,, Heb je zin in wat eten Jelske?"
,, Ja dat zou niet gek zijn."
,, Ober!"
De ober komt.
,, Wat mag het wezen meneer?"
,, Een Pekingeend met orange saus en nasi." Zegt Jelmer.
,, En voor jou jongedame?"
,, Graag babi pangpang met pittige saus."
,, Ok komt er aan. Verder nog iets?"
,, Ja graag nog een glaasje witte wijn." Zegt Jelmer.
,, En voor mij een glaasje rode wijn."
,, Ok komt er aan."
De ober loopt rustig weg. Jelske kijkt Jelmer diep in de ogen. Jelmer merkt dat hij rood word. Maar gelukkig is het licht gedempt. Dan zie je het haast niet.
De avond gaat voorbij en Jelmer brengt Jelske thuis. Het was een heerlijke avond, denkt Jelmer bij zichzelf. Maar hij weet niet dat Jelske hetzelfde denkt.

De volgende dag op school. Jelske en Jelmer schrijven elkaar constant briefjes. Jelmer vraagt of Jelske zin heeft om in de pauze buiten in een hoekje een kopje bouillon te drinken. Dat vindt ze goed. Zoals ze de laatste maanden steeds meer dingen gaan goed vinden.

Jelmer gaat het deze pauze uitmaken besluit hij. Niet echt op een romantisch moment denkt ij. Maar dat is maar beter ook. Meteen het zaakje afhandelen. Hij weet dat Jelske het al heeft uitgemaakt met Gerko. Dus nu moet hij zijn slag slaan.
Marijn komt eraan.
,, Hoi lieffie."
,, Hoi hoi. "
,, Hoestie?"
,, Goed hoor en met jou?"
,, Ook wel. Ik wil je niet teleurstellen, daarom zeg ik het nu. Ik wil het uitmaken."
,, Oh ok. Tja ik had mijn oogje ook al een tijdje op Gerko. Dat moest ik eerlijk bekennen. We blijven toch wel vrienden?"
,, Ja natuurlijk, we blijven vrienden..."
Toen liep Jelmer weg naar Jelskes huis en belde aan. Jelskes moeder deed open. ,, Hallo ik ben Juliet Groots."
,, Ik ben Jelmer ter Schelde. Is Jelske misschien thuis?"
,, Ja Jeslke is thuis. Kom toch binnen."
,, Ok."
Jelmer loopt naar binnen. Mevrouw Groots hangt zijn jas op en wijst hem de huiskamer. Jelske zat daar. Mevrouw Groots ging weer naar boven.
,, Hoi Jelske."
,, Hoi Jelmer. Hiestie?"
,, Goed hoor. Ik hoop met jou ook."
,, Ja met mij ook."
,, Ik kom misschien nu een beetje erg met de deur binnen vallen maarre wil je verkering met me?"
,, Ja natuurlijk liefste."
Jelmer voelt zich de gelukkigste man op aarde en tilt haar de lucht in. Voor het eerst kussen ze elkaar...

En bij Marijn thuis liggen Gerko en Marijn erg close tegen elkaar...

The end

Aantal keer bekeken: 1798
Waardering: 2.25 op 10
Geef een cijfer:

Alle rechten voorbehouden 2005-2019 - www.verhalenlezen.nl


Verhalen

Wilt u een verhaaltje lezen uit één van de onderstaande categorieën? Klik dan gewoon op een categorie en u komt op de pagina met de verhalen van deze bepaalde categorie.

Verhalen posten

Hebt u zelf een verhaaltje geschreven? Of een onvergetelijke blunder tegengekomen, of iets anders. En je wilt er anderen mee amuseren, lezen? Met verhalenlezen.nl kan dat geen probleem zijn. Klik hier om een verhaal te posten!


Statistieken

Totaal verhalen: 5185
Totaal categorieën: 10
Totaal 15 bezoekers online