Verhalenlezen.nl - Voor al uw verhalen en sprookjes. Ook hebben we liefdes verhalen en erotische verhalen.

real live.

U leest om dit moment het verhaal real live gepost door josephine. Dit verhaal is gepost in de categorie liefdes verhalen. Wilt u een zelf geschreven, of een mooi verhaaltje posten? Klik daarvoor hier.

Wilt u terug naar liefdes verhalen?
Categorie: liefdes verhalen
Gepost door: josephine
Gepost op: 2009-2-2

Verhaal:

real live
pijnlijk

Je zou denken dat je na je 14e wel een leuke kindertijd hebt gehad.
Maar soms ligt dat anders. Sommige kinderen worden al zo vroeg volwassen behandeld dat ze denken dat ze het ook zijn. Kijk maar naar een vriendin van mij. Nora. Zij en haar moeder woonden jaren alleen met haar kleine zusje. Haar moeder moest door de weeks werken en Nora moest gelijk na school Haar kleine zusje ophalen. Als je om je heen kijkt zijn de meeste ouders gescheiden. Maar bij Nora was dat niet zo. Toen Nora 9 was, waren zij en haar ouders op vakantie in Spanje. Gezellig dacht je. Maar toen haar vader erg ziek werd zijn ze daar naar het ziekenhuis gegaan. De dokter vertelde hun dat ze beter zo snel mogelijk terug konden gaan naar hun eigen land. Verder kon de dokter niet veel zeggen. Ten eerste, omdat hij niet veel kon doen voor hem en ten tweede, omdat de dokter nauwelijks Engels sprak. Laat staan Nederlands. Toen ze het hoorde hebben ze ook gelijk geregeld dat ze terug naar Nederland konden. De volgende dag hebben ze al vroeg hun koffers klaargezet en zijn ze naar het vliegveld gegaan. De service in Spanje is niet zo luxe als in Nederland kon je wel zien. Toen ze thuis waren zijn ze weer meteen naar het ziekenhuis gebracht en heeft de Dokter verder gekeken wat er aan de hand was met de vader van Nora. Ze hebben daar uren gewacht. Ik kende Nora toen al omdat we buurmeisjes waren en beste vriendinnen. Nora had mij toen gebeld en vroeg of ik wilde komen. Mijn moeder had me toen gebracht. De moeder van Nora is toen ook met mijn moeder gaan praten. Toen ze met elkaar praatte trok mijn moeder een pijnlijk en geschrokken gezicht. Alsof ze al wisten wat er aan de hand was. Ik heb met Nora gepraat en we hebben een rondje gemaakt door het ziekenhuis. Dat mocht eigenlijk niet van onze moeders maar we deden het toch. Op die leeftijd denk je niet echt wat er aan de hand kan zijn en of het ernstig is of niet. Toen wij later terug kwamen zat de moeder van Nora te huilen. De dokter probeerde haar te troosten maar ze duwde hem weg. ‘wat is er mama.’ Vroeg ik aan mijn moeder. Mijn moeder kon het nog niet aan mij vertellen en zei dat ze het wel vertelde als we thuis waren. ‘nu niet.’ Dat zegt ze altijd als het ernstig is en moeilijk is om over te praten. We hebben Nora en haar moeder daar achter gelaten en zijn naar huis gegaan. Mijn moeder was de hele weg stil. Ik vroeg me af wat er aan de hand was.

De ene moment ben je leuk bezig en is er niets aan de hand. En t andere moment is iedereen van de kaart. Later toen ik thuis was had mijn moeder M`n vader geroepen. Ze hebben gepraat en toen hoorde ik dat de vader van Nora een erge ziekte had. Longkanker. Ik wist toen niet echt wat het inhield maar ik wist wel dat het ernstig was.
Toen Nora en ik net 11 waren was haar vader overleden. En vanaf die dag kreeg Nora veel verantwoordelijkheid op zich. Nora kreeg nog een zusje en moest ook voor haar zorgen. Wat bleek dus. De zusje van Nora was niet helemaal haar kleine zusje. Het was haar half zusje. Haar moeder was al na een half jaar met iemand anders. En het ergste was dat Nora nooit die man had gezien waar haar moeder mee ging. Nu zijn we allebei 16 en zitten we allebei op de middelbare school. Dit is ons laatste jaar. Ik praat wel eens met mijn vader en mijn moeder over wat ik wil gaan doen nadat ik van de middelbare school af ben. Misschien weet ik het ook wel. Ik wil bezig zijn met ontwerpen en dingen doen die mensen entertainen. Ik wil mensen dingen laten zien en anders laten denken over dingen die je eigenlijk dagelijks meemaakt.


Aantal keer bekeken: 3228
Waardering: 5.90 op 10
Geef een cijfer:

Alle rechten voorbehouden 2005-2019 - www.verhalenlezen.nl


Verhalen

Wilt u een verhaaltje lezen uit één van de onderstaande categorieën? Klik dan gewoon op een categorie en u komt op de pagina met de verhalen van deze bepaalde categorie.

Verhalen posten

Hebt u zelf een verhaaltje geschreven? Of een onvergetelijke blunder tegengekomen, of iets anders. En je wilt er anderen mee amuseren, lezen? Met verhalenlezen.nl kan dat geen probleem zijn. Klik hier om een verhaal te posten!


Statistieken

Totaal verhalen: 5185
Totaal categorieën: 10
Totaal 13 bezoekers online