Verhalenlezen.nl - Voor al uw verhalen en sprookjes. Ook hebben we liefdes verhalen en erotische verhalen.

toen was het stil.

U leest om dit moment het verhaal toen was het stil gepost door abby. Dit verhaal is gepost in de categorie griezel verhalen. Wilt u een zelf geschreven, of een mooi verhaaltje posten? Klik daarvoor hier.

Wilt u terug naar griezel verhalen?
Categorie: griezel verhalen
Gepost door: abby
Gepost op: 2011-3-23

Verhaal:

toen was het stil
Dit verhaal speelt zich af op Suriname in het plaatsje Paramaribo.

In 2004 was er een gelukkig stel met 2 kinderen. Een zoon en een dochter. Met de naam Velencio & Evelina.

Omdat hun vader hogerop ging met zijn werk en veel geld daarmee verdiende, gingen ze verhuizen naar een buurt met alleen maar dure huizen.

In alle huizen woonde er mensen in. Ze hadden geluk want 1 huis stond te koop.

Er woonde een heel oud vrouwtje in. Ze wou het huis niet meer omdat ze de trap moeilijk op kon. Iedergeval dat vertelde ze dan.

Eenmaal woonende in het huis. Kreeg het gezin er een kindje bij, met de naam, Rushaino.

Elke avond huilde de baby. Rushaino huilde zo danig dat zelfs de buren niet konden slapen van het gejank.

Op een avond ging Evelina kijken naar Rushaino waarom hij zo huilde. Ze deed de kamer deur open en zag een donkere man die over Rushaino gebogen stond. Hij was erg lang en had lang donker haar. Zijn stem was zo griezelig, dat alleen bij het horen, je er al bang van werd.

Ey, jij. Blijf van mijn broertje af. De man draaide zich om. Het enige wat je kon zien was, z'n gezicht zonder ogen, een mond zonder tanden en een tong als een slang.

... wat ben jij voor een mens zei Evelina. Ow ik ben geen mens, ik ben iets waar elk mens voor wreesd, ik ben iets dat het huis niet verlaat, niet veel mensen kunnen mij zien, maar als ze mij zien, zijn de gevolgen onvertelbaar.

Die ochtend gaat velencio naar zijn zusje om haar wakker te maken voor school. Ma, Ma, er is iets met Evelina. Bel ambulance, snel.

Haar ogen waren dicht genaaid, haar mond was zodanig bewerkt dat de vorm niet meer zag en haar tong was weg.
het enige wat ze kon doen was haar tranen laten vallen.

In het ziekenhuis stierf ze aan haar verwondingen. Op het rug stond iets geschreven, Surinaams was het niet.

pedi hunaka i sam y
tanyu re gio pa deri
na tfu ki bai

Iedereen was in shock, maar nog steeds huilde Rushaino de baby, elke avond.
Omdat dat steeds gebeurde, sliep hij bij de ouders.

Die avond kwam weer de zelfde enge man naar de baby Rushaino. Beide ouders werden wakker. Dit keer stond hij niet gebogen over de baby. Maar zat hij op de grond en keek de vader recht in zijn ogen aan.

Gij die staart,
zal het zicht zwart worden.
gij die praat,
zal praten als een slang.
Gij de beweegt,
zal een boodschap mee dragen.
Gij die aandacht trekt,
zal geen aandacht meer krijgen.

De vader was verstijfd van wat hij zag en hoorde. Niet veel minuten later werd hij blind. Zijn vrouw merkte niks, ze keek meer naar de baby en zag de man niet staan. Die ochtend kwam de buurvrouw langs om ze te waarschuwen voor het huis.

ik zal jullie een geschiedenis vertellen over het huis. Paar jaren terug, leefde er hier een alleenstaande man, samen met zijn moeder en dochter van 9 jaar. Zijn vrouw was door onbekende redenen gestorven op een jonge leeftijd. De man werkte keihard om zijn dochter en moeder te verzorgen. Zijn moeder zorgde voor zijn dochter. Op een dag was zijn dochter niet op school toen zijn moeder haar wou ophalen. Wat nog erger was, de school had zijn dochter niet eens binnen de school gezien. De zoektocht was gestard, maar zonder enig resultaat.

De man was zo verdrietig, dat hij de raarste dingen uithaalde door verdriet. Zijn moeder plaatste hem in een gekkenhuis omdat hij zijn ogen had dicht genaaid waardoor hij blind werd, zijn tong had bewerkt en glas had gegeten waardoor zijn lippen gescheurd was.

zijn moeder was daardoor helemaal alleen in het grootte huis. De buren steunde haar en gaven haar de aandacht die ze nodig had. Ze had af en toe wel nachtmerries over, wat haar zoon zou doen als hij haar zag. Want ze wist dat hij boos op haar was vanwege dat ze hem had gestopt in een gekkenhuis.

Maar toen ze kreeg te horen dat hij ontsnapt was, zette ze het huis te koop. Er was een stel met 2 kinderen die het huis graag wou, zonder te weten wat er achter zat. De ouwe vrouw bood zo'n lage prijs aan. Eenmaal in het nieuwe huis gebeurde de raarste dingen, hun dochter ging dood aan rare verwondingen en hun pasgeboren zoontje huilde elke avond.

Komt dit verhaal je bekend voor?Aantal keer bekeken: 1732
Waardering: 6.33 op 10
Geef een cijfer:

Alle rechten voorbehouden 2005-2020 - www.verhalenlezen.nl


Verhalen

Wilt u een verhaaltje lezen uit één van de onderstaande categorieën? Klik dan gewoon op een categorie en u komt op de pagina met de verhalen van deze bepaalde categorie.

Verhalen posten

Hebt u zelf een verhaaltje geschreven? Of een onvergetelijke blunder tegengekomen, of iets anders. En je wilt er anderen mee amuseren, lezen? Met verhalenlezen.nl kan dat geen probleem zijn. Klik hier om een verhaal te posten!


Statistieken

Totaal verhalen: 5185
Totaal categorieën: 10
Totaal 6 bezoekers online